webinář na vyžádání

Přijetí přístupu digitálního dvojčete při optimalizaci výkonu elektrických vozidel

Sdílení

Přijetí přístupu digitálního dvojčete při optimalizaci výkonu elektrických vozidel

Přísnější předpisy v oblasti životního prostředí spolu s nástupem autonomních vozidel a sdílenou mobilitou zrychlují potřebu elektrifikace vozidel. To značně mění procesy a metody vývoje vozidel. Tlak na inovace a masovou výrobu vozidel nutí celý dopravní průmysl k adaptaci a dodávání nových řešení splňujících požadované atributy – dojezd, výkon a pohodlí – za nízkou cenu. V rámci zachování konkurenceschopnosti je nutné využívat systém s „digitálním dvojčetem“ jako spojení mezi virtuálním a fyzickým světem, které umožňuje vyhnout se pozdějším technologickým chybám nebo nečekanému chování. Předběžný návrh a optimalizace pomocí simulací již v časných fázích vývoje prototypu až po pokročilé fyzické testování snižuje šanci výskytu nákladných změn návrhu v pozdějších fázích vývoje.

Koncepce optimalizace návrhu elektrifikovaných vozidel

  • Jak digitální dvojčata hybridních a elektrických vozidel umožňují virtuálně hodnotit celkovou výkonnost různých systémů, například baterií, motorů a výkonové elektroniky.
  • Jak během vývoje optimalizovat parametry vozidel (NVH, jízdní vlastnosti, dojezd, bezpečnost, aerodynamiku, řízení teploty a energie) a jak fyzicky validovat důležité komponenty.
  • Jak naše řešení pro simulace a testování pomáhají výrobcům a dodavatelům zrychlit návrh výrobků a pomocí optimalizací zlepšovat autonomii vozidla a další trendy v oblasti automobilového průmyslu.