webinář na vyžádání

Optimalizace tepelného návrhu elektroniky autonomních vozidel

Sdílení

Optimalizace tepelného návrhu elektroniky autonomních vozidel

Dnešní autonomní vozidla obsahují velké množství senzorů a elektroniky sloužící k různým účelům. Exponenciálně rostoucí počet a význam těchto systémů (lidarů, kamer, ECU atd.) vyžadují průzkum strategií řízení teploty. Senzory s nízkou spotřebou mohou například způsobovat problémy s řízením teploty podle toho, kde jsou ve vozidle umístěny. Konkrétní umístění ve vozidle může například ovlivňovat návrh systémů spojených senzorů s vysokým příkonem. Lze tak zkoumat návrh zapečetěných elektronických systémů, externí ohřev, odvod tepla a chlazení kapalinou.

V tomto webináři jsou popsány aspekty návrhu, které je třeba zohlednit při integraci elektroniky v autonomních vozidlech. Je zde popsán také vliv složitosti systémů na návrh a jsou rozebrány následující koncepty:

  • Tepelné aspekty návrhu senzorů v zapečetěných systémech
  • Výhody a nevýhody senzorů umístěných vně
  • Možnosti chlazení u senzorových systémů s vysokým příkonem
  • Přechodová tepelná odezva senzoru mezi různými stavy
  • Tepelný návrh pomocí CFD konstrukčních nástrojů

O prezentujícím:
John Wilson nastoupil v divizi Mechanical Analysis Division společnosti Mentor Graphics Corporation po dokončení bakalářského a magisterského studia v oboru strojírenství na univerzitě University of Colorado v Denveru. Od svého nástupu v roce 1999 John pracoval na více než 70 projektech návrhu řízení teploty a proudění vzduchu. Jeho zkušenosti s návrhem sahají od komponent až po datová centra, optimalizaci chladičů a vývoj kompaktních modelů. John má řadu zkušeností s testováním a analýzou pouzder integrovaných obvodů ze svého působení v pobočce společnosti Mentor Graphics ve Fremontu.