webinář na vyžádání

Pokročilá konstrukce moderních strojů: správa víceoborových kusovníků a seznamů výrobků

Sdílení

Pokročilá konstrukce moderních strojů: správa víceoborových kusovníků a seznamů výrobků

Správa víceoborových kusovníků je jednou z nejdůležitějších součástí holistické digitální výroby. Mnoho podniků má však s tímto základním požadavkem velké problémy. Podle průzkumu je 80 % kusovníků chybných, 40 % jich obsahuje nesprávné součásti, jsou nekonzistentní nebo v nich chybí informace a 8 % kusovníků obsahuje vyřazené součásti.

Chcete-li se vyhnout nákladným změnám vyráběného stroje nebo prototypu, potřebujete úplná digitální dvojčata a úplný digitální kusovník. Tento přístup vyžaduje spolupráci na správě víceoborových kusovníků v rámci oddělení strojní a elektro konstrukce, ale také vývoje softwaru, a to jak uvnitř podniku, tak i u zákazníků.

Co je výrobní kusovník?

Co je výrobní kusovník a proč je tak důležitý? Za normálních okolností je sestavení stroje proces výběru součástí a sestav, pro splnění požadavků zákazníka. Kusovník je soubor různých podsestav, díky kterým mají výrobci ve spolupráci se zákazníky více prostoru na plnění jejich požadavků na přizpůsobení. Většina moderních výrobců strojů se snaží docílit konfigurace na objednávku.

V tomto webináři se dozvíte více o výhodách správy víceoborového kusovníku.

V odvětví průmyslových strojů stále dochází k nevídaným pokrokům díky zavádění nejmodernějších technologií. Inspirující je úsilí o využití víceoborového kusovníku při tvorbě, ověřování a správě operací moderní výroby a montáže pro dosažení vysoké hodnoty při optimalizaci nákladů. Přináší to však i obrovské výhody, například:

  • Možnost sdílení kompletních informací o výrobku
  • Správu víceoborových konstrukčních, výrobních a procesních kusovníků.
  • Možnost propojení s dalšími podnikovými aplikacemi
  • Optimalizace konfigurací a variant výrobku

Chytrá správa kusovníků díky pokročilé konstrukci moderních strojů

K dosažení stabilní rovnováhy mezi vývojem a montáží jsou především zapotřebí náležité kompetence ve všech technických oborech. Stejně tak je důležité najít nebo odstranit problémy v strojní a elektro doméně -- v kusovníku by měly být kvůli své složitosti řazeny samostatně. Správa kusovníků umožňuje integrovat strojní, elektro a softwarový kusovník včetně možností, prvků, funkcí a komponent. Takový kusovník potom charakterizuje stroj jako celek, ne pouze výstupy určitých oborů.

Vyplňte registrační formulář a zjistěte, jak zvládnout kusovníky a technologické postupy pomocí pokročilé konstrukce moderních strojů!