webinář na vyžádání

Posouvání hranic podmořského návrhu pro ropný a plynárenský průmysl pomocí digitálních dvojčat

Sdílení

Posouvání hranic podmořského návrhu pro ropný a plynárenský průmysl pomocí digitálních dvojčat

Úspěšný návrh, instalace, provoz a údržba ropných a plynárenských zařízení na dně oceánu je pro konstruktéry jedním z nejtěžších úkolů.

Díky technologii digitálních dvojčat lze vytvořit živý model podmořských konstrukcí který se bude vyvíjet společně se skutečným zařízením. Díky tomu mohou provozovatelé navrhovat podmořské konstrukce a řešit všechny problémy, na něž během provozu narazí.

Podívejte se, jak lze pomocí digitálních dvojčat zvýšit produkci podmořského plynu o 25 %

Efektivní využívání technologie digitálních dvojčat v podmořském ropném a plynárenském průmyslu může výrazně zvýšit produkci díky zkrácení odstávek, optimalizace řídicích systémů a zohlednění stárnutí skutečného vybavení. Tento webinář popisuje, jak mohou digitální dvojčata pomoci ropným a plynárenským firmám zvýšit produkci.

Výhody využití ropného a plynárenského simulačního softwaru:

Plné využití digitálních dvojčat je možné pouze ve spojení s predikcí chování systémů. Nestačí jen popisovat stávající stav podmořského vybavení, ale je nutné předvídat i to, jak se tento stav změní kvůli měnícím se podmínkám. Ropný a plynárenský simulační software (například výpočetní dynamika tekutin) umožňuje provozovatelům zařízení předvídat chování v různých situacích a optimalizovat tak výkonnost zařízení v různých provozních podmínkách včetně těch, s nimiž se při návrhu nepočítalo.

Seznamte se s našimi odborníky na CFD pro ropný a plynárenský průmysl:

Gaétan Bouzard – marketingový manažer – Simcenter Software Solutions for Oil and Gas
Gaetan začal jako produktový manažer ve společnosti Siemens Engineering Services se zaměřením na simulace systémů pro správu energií. Nyní je manažerem pro simulační software pro ropný a plynárenský průmysl.

Pierre Petit – manažer MsEng Integrated Solutions – Production Assurance
Pierre je vedoucím konstruktérem ve společnosti OneSubsea a má přes 15 let zkušeností se zajišťováním průtoku. Během své praxe se účastnil řady projektů od koncepčních až po velmi detailní. V rámci své profese se zaměřoval především na problémy se zajištěním průtoku. Před pěti lety se Pierre vrátil zpět k CFD simulacím v ropném a plynárenském průmyslu a od té doby pracuje na analýze vibrací způsobených erozí a průtokem.

Dr. Bruce Kakimpa – Hlavní konstruktér
Bruce je hlavním konstruktérem ve společnosti Norton Straw. Má přes 10 let zkušeností s CFD, ASAE měřením a konstrukčními problémy v oblasti podmořského návrhu a zpracování ropy a plynu.