webinář na vyžádání

Návrh s ohledem na jízdní komfort – od konceptu po ověření

Sdílení

Návrh s ohledem na jízdní komfort – od konceptu po ověření

Jízdní komfort pasažérů není jen o tom, zda je jízda drsná nebo hladká. Je to o tom, zda se již na počátku podařilo stanovit správný koncept. Jak však vyhodnotit jízdní komfort již v rané fázi vývojového cyklu? A jak během vývoje zachovat kvalitu výsledků a přitom optimalizovat vibrace, hluk a jízdní vlastnosti vozidla?

V tomto webináři zjistíte, jak správně navrhnout modelem řízený vývojový koncept (MBD) v době, kdy ještě není k dispozici detailní model. Vysvětlíme si, jak v celém vývojovém cyklu uvážit veškeré podsystémy a stanovit parametry s ohledem na jízdní komfort.

Jízdní komfort v každém vývojovém kroku:

  • Modelem řízený vývojový konceptu : stanovení cílů a parametrů, vývoj komponent pomocí systémové simulace
  • Dynamika více těles pro detailní konstrukci : důraz na celkovou i dílčí flexibilitu částí karoserie, vyhodnocování a optimalizace křížových atributů (například vibrací, hluku a jízdních vlastností)
  • Testování ve fázi prototypu: ověřování výkonnosti, zjišťování možných vylepšení, získávání dat měření a modelování parametrů, testování HIL (Hardware-in-the-Loop) podporující řízení a vývoj komponent

Toto integrované řešení kombinuje praktické znalosti se simulací a testováním, což výrobcům pomáhá snižovat náklady a zvyšovat efektivitu při zvažování nových trhů, silničních profilů a elektrických či autonomních vozidel. Tento webinář je určen pro komunity uživatelů zaměřující se na NVH, ovladatelnost a vývoj vozidel a práci v 3D CAE.