webinář na vyžádání

Optimalizace návrhů řídicích systémů motoru pomocí systémových simulací

Sdílení

Optimalizace návrhů řídicích systémů motoru pomocí systémových simulací

Aby mohli automobiloví výrobci a dodavatelé splnit všechny přísné emisní, hlukové a bezpečnostní normy a přitom uspět ve vysoce konkurenčním prostředí, musejí vyvíjet inovativní výrobky s rostoucím podílem elektroniky zajišťující chytré funkce.

V této souvislosti musí navrhnout řídicí systémy, například palivové systémy, ventilové rozvody, mechanické systémy motoru a výfukové systémy, a optimalizovat různé atributy vozidla, například spotřebu, emise, jízdní vlastnosti a NVH. Tímto problémem se zabývá i tento webinář:

  • Francesca Furnová nejdříve představí typické inženýrské činnosti od optimalizace návrhů komponent až po integraci hardwaru a softwaru souvisejícího s řídicími systémy motorů.
  • Masashi Hayashi z Denso poté vysvětlí, jak predikuje chování proměnného časování ventilů VCT (Variable Camshaft Timing) u spalovacího motoru za různých provozních podmínek.

Více o Masashi Hayashim: Odborník na digitální návrh a simulace komponent pohonných systémů. Hayashi začal pracovat v Denso v roce 1993 jako inženýr se specializací na ventilové rozvody motorů. Poté v letech 2000 až 2017 pracoval jako simulační inženýr pro hydraulické návrhy VCT a posléze se stal odborníkem na digitální inženýring komponent pohonných jednotek.

Více o Francesce Furnoové, Ph.D.: Francesca získala magisterský titul v oboru strojírenství a titul Ph.D. v oboru energetických systémů na univerzitě Politecnico di Torino v Itálii. Její specializací jsou hydraulické komponenty a simulace systémů. Po několika letech pracovních zkušeností v Itálii se v roce 2007 připojila k tehdejší divizi LMS Imagine Division. V současnosti pracuje ve společnosti Siemens Digital Industries Software v oblasti obchodního rozvoje se zaměřením na hydraulické systémy.