webinář na vyžádání

Od konceptu po finální výrobek: Digitální dvojčata ve výrobě

Sdílení

Od konceptu po finální výrobek: Digitální dvojčata ve výrobě

Digitální dvojčata ve výrobě v rámci Průmyslu 4.0 umožňují efektivní spolupráci, synchronizaci a řízení strojů ve výrobě. Díky současným možnostem konektivity, výpočetnímu výkonu, nástrojům pro pokročilé víceoborové simulace, IoT a novým úrovním automatizace je již reálně možné zavést ve výrobě holistická digitální dvojčata. Mnoha podnikům se to však stále nedaří kvůli složitosti systémů, nejednotnému prostředí, úrovni integrace mezi fyzickým a digitálním světem, výměně dat a v určitém smyslu i nedokonalosti technologií.

V tomto výukovém webináři předvedou odborníci ze společnosti Siemens Factory Automation holistický přístup k zavedení digitálních dvojčat ve výrobě. Popíší jednotlivé postupy od systémového inženýringu zaměřeného na dimenzování komponent až po rozšířenou realitu pro údržbu strojů. Zmíní také aspekty přechodu k digitálním technologiím současnosti a ukáží reálná řešení na příkladu firmy Technology Application Center (TAC) z města Piacenza.

Připojte se k našemu webináři o digitálních dvojčatech ve výrobě, který pokrývá následující témata:

  • Popis kroků vedoucích k zavedení digitální transformace ve zpracovatelském průmyslu.
  • Praktický příklad komplexního digitálního dvojčete, které umožňuje monitorování výkonnosti stroje v reálném čase díky rozšířené realitě.
  • Jak použití simulací, testování a IoT umožňuje propojení virtuálního a skutečného světa, hardwaru a softwaru, vývoje a výroby, umožňuje lépe pochopit výrobek a získat tak nový náhled.
  • Nízko a vysokofrekvenční elektromagnetické modelování a vyhodnocování problémů s EMC/EMI v éře Průmyslu 4.0.
  • Splnění přísnějších požadavků na výkon, spolehlivost, bezpečnost a efektivitu.