webinář na vyžádání

Zvýšení efektivity chemických reaktorů simulací tepelné výkonnosti

Sdílení

Zvýšení efektivity chemických reaktorů simulací tepelné výkonnosti

Maximalizace propustnosti a kapacity—tyto cíle se při návrhu a analýze chemických reaktorů nastavují vždy, protože snižují celkové provozní náklady. Víceoborové 3D simulace výpočetní dynamiky kapalin (CFD) mohou zlepšit návrh reaktoru a optimalizovat jeho provoz díky modelování všech relevantních faktorů, například průtoku tekutiny složitou geometrií, přenosu tepla, hydrodynamického míchání, interakce kapalné struktury (FSI) a dalších.

V rámci tohoto webináře Nicolas Perret (senior inženýr CFD modelování ve společnosti Solvay) popíše, jak společnost Solvay využila flexibilitu, přizpůsobitelnost a robustnost aplikace Simcenter STAR-CCM+ ke zlepšení tepelné výkonnosti chemického reaktoru a optimalizaci strojírenského návrhu z hlediska propustnosti a kapacity.

Simulace prováděné v kalibrovaném 2fázovém kondenzačním modelu umožnily vyhodnocovat výkonnost topných spirál ohřívajících kondenzační kapalinu. Díky těmto simulacím získali informace nutné k návrhu systému topných spirál s vyšším tepelným výkonem a efektivnějším provozem.

Kromě toho umožnilo spojení hydrodynamické predikce a výpočtů mechanického odporu (pomocí FSI) inženýrům společnosti Solvay validovat zvýšení kapacity reaktoru.

V tomto webináři se dozvíte také o klíčových požadavcích při modelování reaktorů a funkcích, které v této oblasti nabízí aplikace Simcenter STAR-CCM+.