webinář na vyžádání

BAR Technologies: Inovace pro pohyb přes moře

Sdílení

BAR Technologies: Inovace pro pohyb přes moře

Toto je první ze tří webinářů, ve kterých společnost BAR Technologies představuje své inovace.

Webinář se zaměřuje na to, jak lze technologie ze závodu America’s Cup pro simulace a optimalizace využít také ke zlepšení trupu nezávodních plavidel.

Technologie „létání na vodě“ pro kvalitnější trupy

Závody America’s Cup jsou nejvyšší soutěží závodů jachet a létání na vodě byla jednou z nejatraktivnějších a nejdynamičtějších vlastností této soutěže. Společnost BAR Technologies tuto technologii posunula o krok dále a vytvořila systém FOSS (Foil Optimized Stability System). Tvar trupu má zásadní vliv na spotřebu paliva a plavbyschopnost ve vlnách, kde je třeba co nejvíce eliminovat vertikální pohyby a naklánění.

Na trhu rekreačních lodí lze technologii FOSS použít ke zlepšení pocitu z plavby na jachtách, aby působily dynamičtěji, sportovněji a aby se snížila jejich spotřeba paliva. Tuto technologii lze přirovnat k jízdě automobilem – ale na moři!

Technologie FOSS byla použita u jachty Princess R35 a získala velký ohlas. Dále ji využívají plavidla společnosti BAR Technologies při dopravě posádek na větrné turbíny a vrtné plošiny.

V tomto webináři se dozvíte:

  • Jak integrovaný přístup k návrhu a inženýringu pomáhá optimalizovat původní návrh technologie FOSS a jeho následné iterace
  • Jak kompletní digitální dvojčata umožnila společnosti BAR Technologies zvládnout složitost této nové technologie

V tomto webináři uvidíte:

  • 3D rendrované obrázky plavidla pro přepravu posádky společnosti BAR Technologies
  • 3D animaci a VR zobrazení plavidla pro přepravu posádky společnosti BAR Technologies

Seznamte se s přednášejícím

BAR Technologies

Simon Schofield

Vedoucí technologického oddělení

Simon Schofield je vedoucí technologického oddělení BAR Technologies a veteránem několika závodů America’s Cup, Volvo Ocean Race a Grand Prix. Simon byl vedoucím pro návrh a inženýring v týmu BAR Land Rover, který se od roku 2016 účastní závodu British America’s Cup.

Související zdroje informací