webinář na vyžádání

Digitální výroba: Automatizovaný CAM software pro vyšší produktivitu

Sdílení

Digitální výroba: Automatizovaný CAM software pro vyšší produktivitu

Tento webinář popisuje výhody automatizace procesu přípravy výroby součástí a zaměřuje se na automatizaci CAD a CAM.

Vyšší úroveň automatizace pomáhá výrobcům od startupů až po globální společnosti zvyšovat provozní efektivitu v následujících oblastech:

  • Zrychlení přípravy technologie výroby součásti
  • Zaznamenání a opakované použití osvědčených postupů
  • Rychlá tvorba optimálních drah nástrojů pomocí automatizace metod založených na pravidlech

Připojte se k tomuto webináři a podívejte se, jak CAD/CAM software Siemens NX automatizuje a zrychluje výrobní procesy a umožňuje výrobcům dodávat kvalitnější součásti rychleji.

V tomto webináři o automatizaci CAM se podíváme, jak:

  • Automatizovat tvorbu obráběcích sestav popisujících nastavení kompletního obrábění
  • Zjednodušit dokumentaci výkresů nastavení ještě před dostupností programu
  • Vytvářet podrobné modely upínek a sklíčidel
  • Generovat optimální obráběcí operace díky přesné simulaci odebírání materiálu zpracovávaného polotovaru
  • Získat úplnou dokumentaci výroby přímo z prostředí CAM
  • Využít integrovanou simulaci strojů pomocí G-kódů obsaženou v softwaru NX CAM

Zvýšit efektivitu použitím jednoho komplexního CAM softwaru

Připravit libovolný CAD model a naprogramovat libovolnou operaci pomocí jednoho CAM softwaru. NX CAM nabízí obsáhlé funkce pro přípravu modelu součásti a funkce pro NC programování v rámci jednoho systému. Díky tomu lze konzistentně využívat 3D modely, data a procesy k bezproblémovému propojení plánování a výrobních operací pomocí digitálního vlákna.

Pomocí výkonných a aplikačně specifických nástrojů lze zjednodušit a automatizovat NC programování a zrychlit jednotlivé operace. Od 2.5osého obrábění a obrábění forem až po simultánní 5osé frézování a hromadnou výrobu, NX umožňuje používat pouze jeden CAM systém pro rychlejší výrobu kvalitnějších součástí.

JK Machining: Konkurenceschopnost díky automatizaci

Tato michiganská společnost se zaměřuje na formy třídy 101 – formy pro hromadnou výrobu určené pro 1 milion a více cyklů. Jejich zákazníci z automobilového a zdravotnického průmyslu vyžadují vysokou kvalitu, menší tolerance, včasné dodání a přijatelné náklady.

Dříve společnost JK Machining používala pro konstrukci a výrobu forem samostatné systémy. Při přechodu z konstrukce do výroby bylo třeba provést řadu převodů dat, což vyžadovalo další kroky a zavádělo do procesu chyby. Kromě toho to komplikovalo zpracování nevyhnutelných a častých konstrukčních změn.

Společnost JK Machining si proto vybrala NX na základě jeho skvělých vlastností. CAD nástroje obsažené v NX obsahují výkonné funkce pro práci s modely od zákazníka. V rámci NC programování umožnily špičkové funkce softwaru NX CAM pro 5osé a vysokorychlostní obrábění společnosti JK plně využít výhod svých pokročilých obráběcích strojů. NX obsahuje integrované funkce pro automatizaci celého procesu vývoje formy, od návrhu až po výrobu.