webinář na vyžádání

Hodnocení termoelektrických zdrojů pro rotorová letadla pomocí systémových simulací

Sdílení

Hodnocení termoelektrických zdrojů pro rotorová letadla pomocí systémových simulací

Letecký průmysl včetně rotorových letadel je v současnosti považován za nejrychleji rostoucí zdroj emisí CO2, přičemž se předpokládá, že se letecký provoz mezi lety 2016 a 2035 zdvojnásobí. Jako jednu z možných cest pro dosažení cílů pro úroveň emisí, hlučnosti a výkonu v roce 2050 zkoumá letecký průmysl možnosti hybridních elektrických pohonných systémů. V tomto webináři se dozvíte, jak lze pomocí systémových simulací vyhodnocovat a optimalizovat konfiguraci, provozuschopnost a výkon hybridních elektrických pohonných systémů s plynovou turbínou a jak dosáhnout požadovaných hodnot spotřeby paliva i emisí.

Ø Nejprve Dr Olivier Broca ze společnosti Siemens PLM software představí možnosti modelování a simulací leteckých motorů a plynových turbín pomocí aplikace Simcenter Amesim.

Ø Následně Dr. Ioannis Roumeliotis z Cranfield University popíše využití aplikace Simcenter Amesim k integrovanému vyhodnocení paralelního hybridního elektrického pohonu rotorových letadel obsahujícího plynové turbíny v jednoduchých i rekuperačních konfiguracích. Jako referenční jsou použity emise a spotřeba paliva u středně velké helikoptéry se dvěma motory.

Více o Ioannisi Roumeliotisovi: Dr. Ioannis Roumeliotis přednáší o integraci plynových turbín a tepelných systémů v centru návrhu pohonných jednotek na Cranfield University. Ioannis se účastnil celkem patnácti projektů EU, například AEROTEST, TATEM, VIVACE, NEWAC, CRESCENDO (jako technický vedoucí), ECATS a DEMOS (CLEAN SKY 2). Podílel se také na osmi průmyslem financovaných projektech spojených se simulací, modelováním, monitorování a diagnostikou selhání plynových turbín. V současnosti provádí aplikovaný výzkum v oblasti integrovaných systémů řízení teploty v rámci britského projektu PIPS (Powerplant Integration with Platform Systems), podporuje činnost skupiny Cranfield University Rolls-Royce UTC Aero Systems Design, Integration & Performance v oblasti simulace plynových turbín a spolupracuje se společností Siemens Industry Software v oblasti modelování a simulací plynových turbín pro integrované pohonné systémy. Za svůj výzkum obdržel řadu ocenění, například ocenění American Society of Mechanical Engineers Cycle Innovations Committee Best Paper Award za rok 2012.

Více o Olivieru Brocovi: Titul Ph.D. získal v oblasti energetických systémů a dynamiky tekutin od instituce Supaero ISAE (Francie). Účastnil se několika francouzských a evropských projektů v odvětví ropného a automobilového průmyslu se zaměřením na testování a měření a v poslední době se zaměřuje na letecký průmysl (CRESCENDO a TOICA). V současnosti vede tým produktového managementu a vývoje v odvětví letectví, kosmonautiky a obrany produktu Simcenter Amesim.