Technický dokument

CAD výkresy: Naučte se nejmodernější techniky

Ve světě strojírenství jsou výkresy stále důležité. 3D modely mohou vypadat skvěle, ale právě díky CAD výkresům je možné 3D modely realizovat a vytvořit hotový výrobek. Pro vytvoření výkresu již nemusíte stát hodiny u rýsovacího prkna s tužkami, trojúhelníky, měřítky a gumami. I když se nástroje pro kreslení změnily, používané techniky zůstávají často stejné.

Bez ohledu na to, zda jste zkušený konstruktér nebo s navrhováním teprve začínáte, se díky tomuto dokumentu naučíte nebo si zdokonalíte základní techniky kreslení a tím zlepšíte možnosti realizace vašich CAD výkresů včetně následujících oblastí:

  • Důraz na srozumitelnost, preciznost a přesnost
  • Pečlivá příprava šablon
  • Tvorba personalizovaných tabulek a popisů
  • Modelování s ohledem na výkresy

Ve strojírenství, stavebnictví i jiných oborech mají CAD výkresy důležitý účel: poskytují informace o postupu výroby součásti, konstrukce nebo sestavy. Aby mohla být výroba zahájena, je nutné mít přehledné, přesné a srozumitelné výkresy. Laicky řečeno – na standardech kreslení stále záleží. Moderní softwary pro navrhování výrobků nabízí množství nástrojů pro tvorbu kvalitních výkresů – automatická tvorba pohledů, automatické kótování, šablony kusovníků, šablony rohových razítek, příkazy pohledů řezů, příkazy pomocných pohledů, analýza tolerancí a další.

Díky snadnému použití těchto nástrojů uživatelé ovšem často podceňují technické znalosti, které jsou k jejich správnému využití potřeba. I zdánlivě malá chyba – třeba šipka směřující špatným směrem nebo špatně umístěný pohled – může způsobit při výrobě velké problémy bez ohledu na použitý software nebo technologii. Díky podrobným a přesným výkresům se snižuje pravděpodobnost jejich nesprávného pochopení a nutnosti opakované výroby součástí.

Stáhněte si tento dokument, který popisuje techniky pro snadnější tvorbu výrobních CAD výkresů.

CAD výkresy

Rozpisky CAD výkresů

Techniky tvorby CAD výkresů

Techniky tvorby CAD výkresů

Stáhněte si dokumentaci k výkresům CAD

Něco se nepovedlo.

Zadejte, prosím, požadavek znovu

First time signing up? Please be sure to confirm your opt-in with the email you'll receive shortly.


Notice: By supplying my contact information, I authorize Siemens Digital Industries Software and its affiliates to contact me via email, phone, and postal mail about its products and services as described in our consent declaration. Please visit our privacy policy and manage your preferences.