Skip to Main Content
technický dokument

Elektrický návrh a inženýring kabelových svazků

Používání elektrických systémů je neustále na vzestupu, ať už v oblasti výroby osobních automobilů, v leteckém průmyslu nebo u průmyslových strojů. Rostoucí velikost a složitost těchto systémů zvyšuje náklady na jejich vývoj a také roste pravděpodobnost, že u nich dojde k chybám, což by se mohlo prodražit ještě více a také poškodit dobré jméno dané značky.

V tomto technickém dokumentu vás prostřednictvím softwaru VeSys provedeme procesy návrhu a revize kabelových svazků používaných u malého traktoru. Díky svým rozsáhlým funkcím umožňuje řešení VeSys výrobcům vozidel vyrovnat se s požadavky komplexních prvků výrobků, zajistit požadovanou kvalitu a doručit výrobek na trh rychleji než kdy předtím.


Software pro navrhování kabelových svazků: Výhody a funkce

Řešení VeSys nabízí funkce pro vytváření návrhů a provádění analýz, které umožňují inženýrům rychle vytvářet návrhy svazků a elektrických prvků bez chyb a hned na první pokus. Tento nástroj umožňuje týmům soustředit se na to nejdůležitější, tedy na inovace, disponuje množstvím funkcí pro podporu automatizace a analýz a nabízí nepřeberné množství funkcí, které pomáhají šetřit čas. Robustní digitální vlákno navíc zajišťuje, že jednotlivé návrhy je možné sledovat v rámci celého procesu vývoje, od prvotních definic a požadavků až po výrobu kabelových svazků. Díky výše uvedeným funkcím umožňuje toto řešení výrobcům vozidel vyrovnat se s požadavky komplexních prvků výrobků, zajistit požadovanou kvalitu a doručit výrobek na trh rychleji než kdy předtím. Tento dokument se věnuje těmto tématům:

  • Jak do návrhu snadno přidat patřičné funkce
  • Jak provést revizi kvality a zjistit, zda obvody odpovídají konstrukčnímu záměru
  • Jak synchronizovat data návrhu mezi úrovněmi abstrakce, a dokonce přímo mezi inženýrskými doménami

Software pro navrhování kabelových svazků: Moderní řešení v rámci softwaru VeSys od společnosti Siemens

Nová řešení pro práci s elektrickými systémy a inženýring kabelových svazků zavádějí automatizaci, podporují spolupráci a zrychlují proces ověření, díky čemuž snižují náklady během návrhu, zkracují dobu cyklu a redukují riziko potenciálních chyb spojených s elektrickými systémy.

Řešení VeSys je sada softwarových nástrojů pro navrhování kabelů a kabelových svazků a dokáže uspokojit požadavky společností po nástroji, který je nejen efektivní a výkonný, ale který se také snadno používá. Řešení VeSys je optimalizované pro rychlé zavedení a snadnou instalaci a díky svým výkonným a intuitivním funkcím pomáhá uživatelům dosáhnout rychlé návratnosti investic. Nástroje pro vytváření návrhu a kabelových svazků je možné používat jak odděleně, tak je nasazovat společně, což umožňuje, aby data návrhu kabelů mohla být efektivně využita při návrhu kabelových svazků, snížila se složitost celého procesu a zamezilo se riziku vzniku chyb. Stáhněte si náš technický dokument a zjistěte více.

Sdílení