Skip to Main Content
technický dokument

Vliv elektrifikace vozidel na návrh elektrických systémů

Doba čtení: 16 min.

Tento technický dokument popisuje vliv autonomie a elektrifikace vozidel a zkoumá technické dopady vysokonapěťové elektrifikace na způsob návrhu elektrických systémů.


Jednodušší návrh kabeláže a elektrických systémů v automobilovém průmyslu

Autonomie a elektrifikace vozidel vyžadují výrazné změny elektrické a elektronické architektury. Hlavními faktory těchto změn jsou vysokonapěťové systémy, vyšší nároky na bezpečnost a výrazné snížení hmotnosti nutné k maximalizaci dojezdu vozidla na elektrický pohon. Ještě větší vliv mají návrhy pro případ selhání, výrazně vyšší zatížení datové sítě a požadavky na virtuální validaci vyšších úrovní autonomie vozidla. Vývoj autonomních elektrických vozidel se zrychluje.

Návrh a zabezpečení vysokonapěťové elektrifikace

Vysokonapěťová elektrifikace se mezitím stává důležitou otázkou současného trhu s automobily. Vysokoúrovňová elektrifikace klade vysoké nároky na týmy navrhující elektronickou architekturu. Kromě problémů týkajících se elektrifikace čelí tyto týmy konstruktérů tlaku, aby vozidla přivedli na trh pokud možno co nejrychleji. Aby mohli výrobci vyřešit problémy s elektrifikací a těsným harmonogramem, potřebují využít pokročilých návrhových metodik.

Siemens Capital, nejkompletnější softwarová sada pro návrh elektroniky v automobilech

Portfolio produktů Capital společnosti Siemens Digital Industries Software podporuje elektrické systémy a sítě a umožňuje přenášet návrhové funkce mezi výrobci. Díky přístupu navrhování podle modelů umožňuje systém Capital definovat architektury a poté pomocí vestavěných metrik a pravidel zkontrolovat, porovnat a navrhnout ty, díky kterým se bude návrh držet původního záměru.

Sdílení