Skip to Main Content
technický dokument

Uplatnění digitalizace a chytré výroby v leteckém a vojenském průmyslu

Doba čtení: 25 min.

Inovace a změny jsou všudypřítomné. Neustále mluvíme o „budoucnosti inženýringu“ nebo „továrně budoucnosti“, pokročilá chytrá výroba je však dostupná již dnes. Mluvit o budoucnosti a skutečně ji tvořit jsou dvě různé věci. Digitální dvojčata a virtuální provoz na sebe navazují a tvoří uzavřený koloběh výroby. V tomto technickém dokumentu se dozvíte, jak software společnosti Siemens plně spravuje inženýring v letectví.


Průmysl 4.0 v letectví: Výhody digitálních technologií v návrhu a výrobě

Letectví právě vstupuje do nového období inovací a změn. Elektrické pohonné systémy letadel bez CO2 jsou ekologickým řešením pro letectví. Díky nim mohou existovat například aerotaxi nebo nadzvukové lety. Společně s inovacemi však přichází i problémy a kvůli složitosti nových výrobků je třeba vyvinout nové způsoby výroby.

V tomto dokumentu se dozvíte více o využití uzavřených chytrých systémů výroby v leteckém průmyslu:

  • Snižte náklady a zaveďte plány
  • Zvyšte výkonnost výrobků
  • Zlepšete udržitelnost výrobků pomocí elektrifikace
  • Globálně spolupracujte na zavádění inovací a provádění změn

Digitální dvojčata v softwaru pro výrobu v leteckém průmyslu

Současné technologické pokroky přináší inovace, změny, ale také složitosti v leteckém a vojenském průmyslu. Vzhledem k velkému rozvoji chytrých výrobků musí organizace vyvíjet své výrobní procesy a k nim odpovídající technologie, aby pomocí nich mohly vyrábět potřebné prostředky.

Tento technický dokument vás seznámí s důležitostí digitálních dvojčat v rámci výroby v leteckém průmyslu. Také se dozvíte, jak je pomocí nich možné modelovat provoz a simulovat funkci techniky v provozu. Poznatky z těchto dat poté pomáhají při vylepšování celého digitálního vlákna výrobních procesů. Stáhněte si tento technický dokument.

Sdílení