Skip to Main Content
technický dokument

Díky systémovému vývoji výrobků je možný souběžný návrh ECAD – MCAD v elektrostrojírenském návrhu

Z některých výrobků (například automobily, letadla nebo složité zdravotnické stroje) se stávají velmi sofistikované systémy. Jejich softwarová část se často skládá z až stovek milionů řádků kódu, který běží na desítkách až stovkách propojených obvodů. Kromě toho obsahují celou řadu senzorů, servopohonů a komunikačních rozhraní. V odpovídajícím vývojovém prostředí pro tyto výrobky by se mělo propojovat více technologií z celého systému a ze příslušných inženýrských týmů.


Prostředí integrovaného návrhu mezi elektrickým, elektronickým a mechanickým oborem

Riziko nejednoznačnosti je v takových situacích vysoké. Kromě toho je zde také stále se zvyšující variabilita výrobků. Ta přispívá ke vzniku velkého množství požadavků na bezchybný návrh.

Softwarová řešení pro elektrostrojírenský inženýring

Nové metody propojení samostatných oddělení podporují mezioborovou spolupráci, efektivitu a rychlejší uvádění výrobků na trh. Jedná se v podstatě o zaměření se na procesy, metody a nástroje. Díky zjednodušení procesů můžete využít souvislosti mezi doménami. Aktualizací používaných metod získáte přehled o nákladech a zlepšíte efektivitu. A nakonec přizpůsobením nástrojů těmto procesům získáte praktické výsledky.

Stáhněte si tento technický dokument od bývalého předsedy fóra inženýrských řešení, Allana Behrense

Dozvíte se, jak práce na integrované aplikaci s víceoborovými technologiemi, společnými datovými linkami a sdílenými knihovnami umožňuje inženýrům provádět rychlejší a lepší rozhodnutí během návrhu.

Sdílení