Skip to Main Content
technický dokument

Vyhodnocení rizika v odvětví letectví pomocí nástrojů Electrical Wiring Interconnection System Risk (EWIS)

Analýza elektrického zatížení (ELA) je důležitá k zajištění dostatečného napájení elektrických systémů ve všech fázích letu. Většinou se ELA provádí ručně s využitím tabulkových nebo vlastních nástrojů, které nejsou nijak propojeny s nástroji pro návrh letadel. V tomto dokumentu se dozvíte, jak týmy nyní dokáží pomocí softwaru Siemens Capital Load Analyzer Software efektivně snižovat rizika programů spojená s elektrickými normami, což je moderní metoda, jak splnit certifikaci elektrických systémů.

Aircraft Electrical Load Analysis Software

Technologie digitálních dvojčat umožňuje návrhářům elektrických systémů zavést automatizovanou metodologii návrhu v souladu s normami, která zajišťuje vyšší efektivitu a kvalitu. Nástroj pro vyhodnocení Capital Load automaticky extrahuje všechna data analýzy elektrického zatížení a vloží je do uživatelské šablony pro snadné a efektivní generování zpráv.

Technologie tahá data přímo z digitálních dvojčat a umožňuje tak uživateli sledovat vliv změn návrhu kdykoliv během procesu návrhu. Díky možnosti generovat rychle zprávy v reálném čase mohou uživatelé sledovat úkoly návrhu a identifikovat možné problémy v raných fázích návrhu a eliminovat tak rizika. Nástroj Capital Load Analyzer vytvoří zprávu s výsledky analýzy pro všechny konfigurace a varianty.

Elektrická analýza letové fáze

Capital Load Analyzer je platforma pro spolupráci, která zajišťuje digitální kontinuitu v rámci široké škály kritických úloh pro zajištění souladu systému s normami a certifikace. Softwarový nástroj Siemens EWIS umožňuje inženýrům ověřovat návrhu a neustále sledovat všechny změny a zajistit tak správný a bezpečný provoz letadla, provádět analýzu všech letových fází (vzestup, sestup, vzlet, přistání a let) včetně zatížení během nouzových podmínek.

Výhody využití softwaru Siemens Aircraft Capital Electrical Load Analysis

  • Capital Load Analyzer je průmyslová technologie pro správu elektrických systémů využívající automatizaci a spojitost digitálních dat v rámci dodržení souladu s normami.
  • Manažeři programů mohou omezit rizika v rámci celé škály typů certifikací tak, aby byla zajištěna bezpečnost provozu letadla.
  • Díky využití technologie elektrických digitálních dvojčat ve všech fázích životního cyklu letadla lze zajistit významnou úsporu času a nákladů a dosáhnout tak vysoké úrovně elektrifikace letadla.

Nástroj EWIS pro vyhodnocení rizik

Snížení rizik spojených s elektrickými normami v leteckém průmyslu pomocí digitálních dvojčat, které umožňuje:

  • spravovat požadované informace ELA, například diagramy vodičů, provozní scénáře (ve všech letových fázích), data analýzy a grafy
  • provádět ELA iterace, vytvářet ELA zprávy a ELA analýzy
  • zobrazovat soulad s normami u všech konfigurací

Zajistěte soulad elektrického návrhu letadla s normami a certifikaci

Díky automatizaci EWIS návrhu a analýzám splnění požadavků na elektrické systémy mohou týmy nyní efektivně snižovat rizika programů v rámci souladu s elektrickými normami. Nástroj Capital pro analýzu zatížení popsaný v tomto dokumentu podporuje certifikaci a nabízí u programů celou řadu výhod.

Sdílení