Skip to Main Content
technický dokument

Eliminace vibrací v automatické převodovce v rané fázi vývoje

Vibrace jsou způsobeny zachytáváním nebo prokluzováním komponent spojky a zhoršují pocit z jízdy. Podívejte se, jak je možné pomocí čtyř kroků eliminovat vibrace automatické převodovky již během návrhu.

U moderních maloobjemových motorů se měnič v automatické převodovce blokuje co nejdříve. Mechanismus pak přenáší vyšší krouticí moment při nižších rychlostech motoru. Přitom se mohou objevit vibrace, které způsobuje nepohodlí řidiče.

Inženýři aplikace Simcenter vyvinuli metodu, která pomáhá s odhalením chvění již v rané fázi vývoje nové automatické převodovky. Tento technický dokument popisuje čtyři kroky nutné k eliminaci nežádoucích vibrací.


Podívejte se, jak optimalizovat proces návrhu automatické převodovky a eliminovat nežádoucí vibrace.

Inženýři aplikace Simcenter s mnoha lety zkušeností vyvinuli proces o čtyřech krocích k optimalizaci návrhu automatické převodovky.

  1. Zajištění důvěryhodných experimentálních dat
  2. Tvorba modelu automatické převodovky
  3. Integrace modelu automatické převodovky do modelu celého vozidla
  4. Provedení přesné studie citlivosti u modelu

Stáhněte si tento technický dokument a seznamte se s tímto 4krokovým procesem. Zjistěte, jak v rámci procesu návrhu automatické převodovky nejlépe využít aplikaci Simcenter.

Posuňte laťku vyhodnocení výkonnosti NVH výše prostřednictvím přístupu vývoje podle modelu.

Optimalizace výkonnosti NVH automatické převodovky v raných fázích návrhu ušetří inženýrům spoustu času a úsilí. Problémy s NVH však mohou nastat i v pozdějších fázích při integraci převodovky do vozidla. Výrobci potřebují řešení, které přenese pracovní zatížení z fáze testování prototypů do fáze simulací systémů. Díky tomu se pak sníží riziko pozdního řešení problémů s NVH.

Vývoj podle modelu překonává hranice optimalizace výkonnosti NVH vozidla od výkonnosti po plné ověření vozidla. Tento přístup usnadní eliminaci vibrací, hučení, drnčení, kolísání točivého momentu a mnoho dalších problémů. Modelování podle modelu dává výrobcům a dodavatelům možnost lépe a rychleji vyhodnocovat architektury a varianty více vozidel a přitom snížit náklady.

Ve webináři na vyžádání naleznete další informace o tom, jak vývoj podle modelu posouvá hranice vyhodnocování výkonnosti NVH.

Další řešení optimalizace výkonnosti NVH a akustiky pohonů

Nemáte problémy se chvěním, ale stále se chcete dovědět více o inovativních inženýrských řešeních? Aplikace Simcenter je správná volba pro inženýra zabývajícího se optimalizací výkonnosti NVH a akustiky konvenčních pohonů. Prohlédněte si webovou stránku aplikace Simcenter a objevte řešení problémů NVH pro komponenty manuálních i automatických převodovek, lehké hybridní motory a další.

Přejít na stránku NVH a akustika pro konvenční pohony.

Sdílení