Skip to Main Content
Infografika

Využití dat nástroje pro správu životního cyklu aplikací a agilních vodopádových principů pro správu životního cyklu softwaru a zvýšení sledovatelnosti

Zatímco vývojáři vytvářejí kód v agilním světě pomocí agilních nástrojů, ostatní lidé ve společnosti musí být schopni definovat požadavky, předkládat změny, řídit testovací případy a sledovat stav projektu. Vyvážení agilního vývoje softwaru a zachování podnikových požadavků, jako jsou sledovatelnost a správa rizik a požadavků, je náročná hádanka hlavně v oblasti spolupráce, ale je možné ji vyřešit pomocí té správné strategie a sady nástrojů.

Využití dat nástroje pro správu životního cyklu aplikací a agilních vodopádových principů pro správu životního cyklu softwaru a zvýšení sledovatelnosti

Plánovači, testeři, vývojáři a požadavky často působili odděleně ve svých příslušných nástrojích s příslušnými daty a proměnlivými vazbami (pokud se jim vůbec podařilo nějaké navázat). Dnešní nástroje pro správu životního cyklu aplikací (ALM) integrují tyto odděleně fungující prvky pomocí automatizace s robustními sadami funkcí, které sjednocují a podporují pracovníky napříč jednotlivými odděleními, díky čemuž je možné je škálovat i pro velké společnosti. Ideální řešení ALM by mělo nabízet jediný směrodatný zdroj pro požadavky, úkoly, milníky projektu a informace o nákladech, stejně jako požadavky na změny, plány testů, funkce, zdrojový kód a sestavy, které jsou k dispozici v plně sledovatelném a na pracovních postupech založeném úložišti s verzemi.

V naší infografice se dozvíte, jak přístup Live nástrojů ALM pomáhá překlenout mezeru mezi agilně zaměřenými týmy vývoje softwaru a formálními procesy společností.

Sdílení