K zobrazení této stránky v češtině byl použit automatický překlad. Chcete ji raději zobrazit v angličtině?
Byl tento překlad užitečný?
  1. Home

Správa náhradních dílů

Strategie správy náhradních dílů plánuje efektivní a efektivní servis aktiv tím, že zajistí, aby servisní tým měl zdroje pro poskytování reaktivních, proaktivních a modernizačních servisních činností.

Co je správa náhradních dílů?

Správa servisních dílů je strategie, kterou používají výrobci a servisní organizace k odhadu poptávky po každém dílu potřebném k servisu aktiva v terénu, poté k udržení správné úrovně zásob, aby byla zajištěna dostupnost bez nadměrných zásob a aby byly dodány správné díly ve správný čas pro servisní činnosti. Po mzdových nákladech jsou díly obvykle druhou nejvyšší nákladovou položkou při poskytování služeb, takže správa servisních dílů je důležitou součástí nákladově efektivního servisního programu.

Bez efektivního řízení náhradních dílů je společnost náchylná ke značnému plýtvání spojenému s údržbou, opravami a generálními opravami (MRO). Stejně jako majitel domu pro kutily obvykle podniká několik cest do obchodu s domácími potřebami, servisní tým, který není podporován dobrým řízením servisních dílů, může podniknout více cest mezi zásobami a místem údržby, což může způsobit velkou časovou penalizaci, stejně jako náklady na dopravu a udržet majetek vysoké hodnoty mimo provoz po dlouhou dobu.

Správa servisních dílů je činnost údržby, oprav a generálních oprav podporovaná softwarem pro správu životního cyklu servisu (SLM). Software pro správu dílů, oprav a generálních oprav v rámci systému řízení životního cyklu servisu pomáhá společnostem optimalizovat jejich zásoby náhradních dílů a včasnost a efektivitu servisu tím, že využívá stejné funkce, které se používají ke správě materiálů a zásob před a během výroby aktiv.

Související produkty: Teamcenter

service-parts-management-feature-640x360

Pochopte výhody

Správa servisních dílů je často shrnuta jako dostat správné díly na správné místo ve správný čas. To přispívá k vysoce efektivním servisním činnostem a nižším servisním nákladům.

Zlepšete připravenost na servis

Zvyšte připravenost přesným plánováním servisu v rané fázi procesu vývoje produktu.

Vyšší sazby za první fixaci

Získejte vizuální a přesné servisní pokyny s viditelností a sledovatelností serializovaných aktiv s jejich aktuální konfigurací v provozu.

Snížení nadměrných zásob

Přesně plánujte náhradní a alternativní díly a minimalizujte skladové zásoby nepotřebných dílů.

Jak funguje software pro správu servisních dílů

Správa servisních dílů zahrnuje funkce plánování, monitorování a logistiky s cílem optimalizovat dostupnost servisních dílů a zároveň snížit zásoby a znehodnocení dílů (v důsledku zastarávání nebo jinak).

Správa servisních dílů začíná v rané fázi životního cyklu produktu před zahájením výroby majetku. Prvním krokem je shromáždit relevantní informace o posouzení spolehlivosti aktiva, zárukách a dalších faktorech, které řídí servisní události, a také informace o dílech, které budou potřebné k poskytování účinných a efektivních služeb. Dobře sestavený a aktuální servisní kusovník (sBOM) a konfigurace fyzického majetku pro každý produkt v terénu poskytují data potřebná pro operaci správy servisních dílů k určení přesných dílů požadovaných pro každou servisní činnost.

Kombinaci faktorů servisní události a požadavků na díly servisní události používá software pro správu servisních dílů k určení úrovní zásob a umístění. Cílem tohoto řízení zásob dílů je snížit počet dílů na skladě a počet skladových míst bez "nadměrného naklánění", což může zvýšit náklady na logistiku a může ohrozit schopnost společnosti plnit požadavky na úroveň služeb.

Kromě plánování zásob zahrnuje správa náhradních dílů také sledování zásob a může zahrnovat:

  • Plánování a realizace logistiky
  • Koordinace a řízení dodavatelů
  • Řízení nákupu
  • Plnění dílů

Zahájení bezplatné zkušební verze

Service Lifecycle Management

Řešení Teamcenter Service Lifecycle Management dokáže maximalizovat dobu provozuschopnosti vašich aktiv, zlepšit míru oprav hned napoprvé, prodloužit životnost aktiv, zkrátit dobu obratu, minimalizovat náklady na zásoby a v neposlední řadě zajistit spokojenost zákazníků.

Další informace

Blog o životním cyklu servisování

Zajistěte vyšší hodnotu pro zákazníky pomocí správy životního cyklu servisování.

Software pro životní cyklus servisování

Efektivita analýzy servisování zlepší váš hospodářský výsledek.