K zobrazení této stránky v češtině byl použit automatický překlad. Chcete ji raději zobrazit v angličtině?
Byl tento překlad užitečný?
  1. Home

Správa aktiv služeb

Správa servisních aktiv (SAM) je softwarové řešení, které nabízí výrobcům a servisním organizacím úplný přehled o konfiguraci a servisních znalostech vyráběných položek nebo majetku.

Co je správa aktiv služeb?

Správa servisních aktiv (SAM) je kritický systém v rámci řešení správy životního cyklu služeb (SLM), který zase podporuje komplexní správu životního cyklu produktu (PLM).

Software pro správu servisních aktiv slouží jako zdroj dat, který komplexně popisuje fyzický majetek od jeho schválených konfigurací až po jeho provozní stav. Tyto znalosti aktiv a služeb zajišťují přesné jádro správy konfigurace, které umožňuje, aby všechny ostatní systémy správy životního cyklu služeb byly řízeny konfigurací aktiv a produktů. Servisní a produktové týmy používají správu servisních aktiv k přístupu, zobrazení a využití zabezpečeného a jediného integrovaného zdroje informací. Správa aktiv služeb, označovaná také jako správa fyzických prostředků, udržuje skutečnou konfiguraci a data o výkonu provozního prostředku a jeho podkladových systémů, subsystémů a komponent. Servisní týmy používají software pro správu servisních aktiv k určení toho, které díly lze použít k co nejrychlejšímu vyřešení servisní události. Využívají také správu aktiv služeb k vyhodnocení dopadů navrhovaných změn založených na produktu nebo službě; Mohou posoudit plný dopad těchto změn na provozní vlastnosti. Výsledky servisních činností jsou zaznamenávány prostřednictvím správy servisních aktiv a napájejí tak systém s uzavřenou smyčkou, který umožňuje neustálé zlepšování produktů a služeb.

Související produkty: Teamcenter

service-asset-management-feature-640x360

Pochopte výhody

Jako jediný zdroj znalostí o službách pomáhá správa servisních aktiv zvýšit produktivitu výrobce nebo servisní organizace tím, že poskytuje rychlý a přesný přístup k informacím a lepší spolupráci.

Lepší servisovatelnost

Získejte přehled a sledovatelnost aktuálních dat o konfiguraci aktiv a servisní znalosti o aktivech ve výrobě.

Zlepšete provozuschopnost a výkonnost aktiv

Omezte prostoje aktiv a neefektivitu služeb a zároveň udržte aktiva déle ve výrobě.

Servisní činnosti dokončené včas a v rámci rozpočtu

Snižte neefektivitu služeb včasným plánováním a přehledem o aktuálních požadavcích na služby.

Jak funguje software pro správu aktiv služeb

Software pro správu servisních aktiv staví na informacích o návrhu, konstrukci a výrobě generovaných dříve v životním cyklu produktu a shromažďuje a spravuje širokou škálu provozních znalostí ve formě komplexního akčního digitálního dvojčete. Digitální dvojče virtuálně představuje aktuální fyzickou strukturu spravovaného majetku a zahrnuje všechny mechanické, elektrické/elektronické, softwarové a související komponenty související s dokumenty každého majetku a stav a historii jejich provozního využití.

Informace spravované softwarem pro správu aktiv služeb zahrnují:

  • Informace o konfiguraci, které popisují fyzická aktiva v jejich navrženém a udržovaném stavu
  • Kompletní historie každého zařízení a jeho sledovatelných systémů, sestav a komponent
  • Technické informace, které definují sledovatelnost každého aktiva, charakteristiky životnosti, limity životnosti, použitelnost a využití
  • Regulační požadavky a standardy dodržování předpisů, které musí každé aktivum splňovat
  • Metriky, které sledují dostupnost, spolehlivost a výkonnost aktiv a prokazují, že je dosaženo očekávaných a smluvních značek

Správa fyzického majetku je podporována servisním kusovníkem (sBOM), což je spravované zobrazení požadavků na servisní materiály, které přemosťuje probíhající technické změny a upgrady produktu s požadavky na fyzickou strukturu konkrétního majetku. Kusovník zabraňuje nesrovnalostem mezi procesy průběžných změn a fyzickým aktivem. Umožňuje také plně zohlednit dopady technických změn na služby.

Zahájení bezplatné zkušební verze

Service Lifecycle Management

Řešení Teamcenter Service Lifecycle Management dokáže maximalizovat dobu provozuschopnosti vašich aktiv, zlepšit míru oprav hned napoprvé, prodloužit životnost aktiv, zkrátit dobu obratu, minimalizovat náklady na zásoby a v neposlední řadě zajistit spokojenost zákazníků.

Další informace

Blog o životním cyklu servisování

Zajistěte vyšší hodnotu pro zákazníky pomocí správy životního cyklu servisování.

Software pro životní cyklus servisování

Efektivita analýzy servisování zlepší váš hospodářský výsledek.