K zobrazení této stránky v češtině byl použit automatický překlad. Chcete ji raději zobrazit v angličtině?
Byl tento překlad užitečný?
  1. Home

Virtuální uvedení robotiky do provozu

Virtuální uvedení robotiky do provozu využívá simulaci robotiky k ověření skutečného chování řídicího systému.

Co je virtuální uvedení robotiky do provozu?

Virtuální uvedení robotiky do provozu využívá k testování chování systému na základě skutečného řídicího softwaru spíše automatizační simulační prostředí než fyzický robotický systém. Virtuální uvedení robotiky do provozu se provádí před nasazením a uvedením do provozu ve výrobě. Jedná se o jednu z několika funkčních schopností robotického simulačního softwaru.

Virtuální uvedení robotiky do provozu využívá digitální dvojče, což je interaktivní virtuální reprezentace robotického systému a okolního výrobního prostředí, k simulaci plánovaného a naprogramovaného provozu robotického systému. Umožňuje výrobním inženýrům provádět offline programování robotiky a testovat je, aniž by došlo k narušení současných výrobních operací.

Virtuální uvedení robotiky do provozu využívá prostředí simulace automatizace, nikoli fyzický robotický systém, k testování chování systému před nasazením ve výrobě a uvedením do provozu na základě skutečného řídicího softwaru. Jedná se o jednu z několika funkčních schopností robotického simulačního softwaru.

Související produkty: Simulace procesu Tecnomatix

Engineer with an HMI, a PLC and process simulation software conducting virtual commissioning.

Výhody virtuálního uvedení robotů do provozu

Virtuální uvedení robotiky do provozu potvrzuje, že robotický systém bude fungovat podle očekávání, než se řídicí program stáhne do skutečného zařízení. To umožňuje provést nápravná opatření před nasazením, čímž se eliminuje ladění a přepracování fyzického systému.

Zkrácení doby do spuštění produkčního prostředí

Důkladně otestujte a odlaďte automatizační řídicí logiku a kód PLC v digitálním prostředí, čímž minimalizujete potřebu rozsáhlého ladění během náběhu a po nasazení ve výrobě.

Nižší náklady na uvedení do provozu

Identifikujte a vyřešte potenciální problémy v automatizační řídicí logice, bezpečnostních blokádách a kódu PLC, pokud je jejich oprava mnohem snazší, čímž snížíte celkové náklady na uvedení do provozu, ladění a přepracování před spuštěním.

Virtuální školení

Poskytujte instruktáž, praxi a rozvoj dovedností operátorům virtuálně i na dálku bez potřeby hardwaru, fyzické přítomnosti nebo tradičního prostředí učebny.

Funkce virtuálního uvedení do provozu robotiky

Virtuální uvedení robota do provozu simuluje mnohem více než jen samotného robota. Robotický simulační software pomocí digitálního dvojčete spojuje všechna relevantní zařízení, zařízení a konstrukce do stejné 3D interaktivní reprezentace. Moderní robotický simulační software je "robot-agnostic", což znamená, že pracuje s jakoukoli značkou robota. Podporuje také více robotů ve stejné pracovní oblasti.

Zatímco simulace robotiky zahrnuje virtuální hardware, některé simulace mohou zahrnovat skutečný hardware. Například hardwarové řídicí zařízení, jako je programovatelný logický řadič (PLC), může být připojeno k simulačnímu modelu, aby bylo možné sledovat, jak systém reaguje. V této konfiguraci simulace testuje reálný řídicí vstup z PLC a zpětnou vazbu ze simulačního modelu.

Během virtuálního uvedení robotiky do provozu vytvářejí inženýři scénáře, které ověřují, že offline programování robotiky vytvořilo funkční a efektivní program. Lze ověřit dobu dosahu a cyklu. Virtuální uvedení do provozu robotiky také obvykle provádí simulace založené na událostech, aby se zajistilo, že nepředvídané události budou správně fungovat.

Virtuální ladění je klíčovou funkcí virtuálního uvedení robotiky do provozu. Software umožňuje uživatelům ladit automatizaci, řídicí logiku a kód PLC v digitálním prostředí. Pokud jsou fyzické robotické systémy uvedeny do provozu až po vybudování ve výrobě, musí být veškeré ladění provedeno až po nasazení, což znamená zastavení výroby na dlouhou dobu. Naproti tomu, když robotický software pro virtuální uvedení do provozu provádí operace ladění, doba mezi nasazením a ostrým provozem se značně zkracuje.

Začněte s bezplatnou zkušební verzí

Process Simulate software trial

Simulujte a ověřujte robotické procesy ještě dnes. Naučte se modelovat a simulovat automatizované pracovní buňky a linky a definovat a ověřovat kompletní robotické programy.

Další informace

Výrobní blogy

Malé a střední podniky mohou uvést do provozu a dodat výrobní systémy rychleji a s nižšími náklady.

Technický dokument

Implementujte pokročilou robotiku na cestě k továrně zítřka.