K zobrazení této stránky v češtině byl použit automatický překlad. Chcete ji raději zobrazit v angličtině?
Byl tento překlad užitečný?
  1. Home

Plánování a řízení výroby

Plánování a řízení výroby organizuje výrobní operace a zajišťuje včasnou dostupnost zdrojů, efektivní procesy a včasné dodávky prostřednictvím digitálních nástrojů, správy dat, spolupráce a neustálého zlepšování.

Co je plánování a řízení výroby?

Prostřednictvím plánování a řízení výroby výrobce zajišťuje, že správné suroviny ve správném množství jsou na správném místě pro výrobní operace podle plánu, že personál a vybavení jsou tam, kde mají být, když tam mají být, a že výrobní operace probíhají efektivně a produktivně. Výsledkem úspěšného plánování a řízení výroby jsou včasné dodávky efektivně vyrobeného zboží. Software pro plánování výroby je kritickou součástí řešení pokročilého plánování a rozvrhování (APS) (viz software pro pokročilé plánování).

Přestože plánování a řízení výroby probíhá ve výrobních společnostech tak dlouho, jak dlouho takové společnosti existují, požadavky na dnešní výrobce vyžadují digitální přístup k plánování a řízení výroby.

Software pro plánování a řízení výroby umožňuje výrobcům vytvářet a implementovat komplexní plány, které propojují produkty, operace, zdroje a zařízení pro efektivnější řízení jejich podniku. Software pro plánování a řízení výroby využívá digitální dvojčata produktů a procesů k vytváření a simulaci podrobných kroků výrobních procesů, čímž posouvá výrobní operace směrem k bezchybné výrobě. Software pro plánování a řízení výroby propojuje lidi, systémy a stroje prostřednictvím digitálního vlákna, což výrobcům umožňuje shromažďovat a opakovaně využívat znalosti pro neustálé zlepšování.

Související produkty: Opcenter Advanced Planning | Opcenter Advanced Scheduling (Pokročilé plánování)

sfs-equipment-technology-finance-sb-640x360

Pochopte výhody

Systémy plánování a řízení výroby digitálně odsouhlasují informace, které byly dříve udržovány různorodými systémy, jako jsou technické a výrobní kusovníky. Umožňuje vám využít propojené informace k podpoře spolupráce, standardizace a integrace.

Poskytuje plnou viditelnost a kontrolu

Integrujte data z různých zdrojů, což umožňuje monitorování a řízení výrobních procesů a zdrojů v reálném čase.

Rychlejší implementace výroby

Automatizujte pracovní postupy, optimalizujte přidělování zdrojů a zefektivněte koordinaci mezi různými odděleními, což vede k rychlejší reakci na změny a plynulejšímu provádění výrobních plánů.

Zvýšení využití

Optimalizujte přidělování zdrojů, minimalizujte dobu nečinnosti a maximalizujte využití kapacity prostřednictvím efektivního plánování výrobních činností.

Snížení nákladů a zvýšení marží

Zjednodušte procesy a minimalizujte plýtvání, čímž zvýšíte marže díky vyšší efektivitě a ziskovosti.

Vytváření štíhlejších operací

Automatizujte pracovní postupy, optimalizujte přidělování zdrojů a usnadněte monitorování v reálném čase, což umožňuje pružně reagovat na změny a neustále se zlepšovat, což v konečném důsledku vede k zefektivnění procesů a úsporám nákladů.

Lepší řízení zásob

Zefektivnění výrobních harmonogramů a distribuce zdrojů s cílem minimalizovat přebytečné zásoby a zároveň zajistit včasnou dostupnost surovin pro výrobu.

Softwarové aplikace pro plánování a řízení

Software pro plánování a řízení výroby podporuje několik typů a aspektů výrobních operací:

Montážní výroba je podporována softwarem pro plánování a řízení výroby, který plánuje, optimalizuje a ověřuje montážní operace před výrobou a řídí výrobní procesy. Software pro plánování výroby řídí úkoly od plánování a podrobného projektování až po realizaci dílny. Pomáhá automatizovat a zefektivnit výrobu sestav.

Geografický přístup k výrobním informacím je poskytován prostřednictvím softwaru pro plánování a řízení výroby pro navigaci, přístup a vizualizaci aktuálních výrobních informací pomocí digitálního dvojčete výrobních závodů, ať už se nacházejí kdekoli.

Řízení výrobních dat a procesů využívá software pro plánování a řízení výroby a digitální vlákno k propojení lidí, systémů a strojů a také ke shromažďování a správě výrobních dat a znalostí procesů. Tato inteligence umožňuje výrobcům zapojit se do neustálého zlepšování procesů.

Operace výroby dílů využívají software pro plánování a řízení výroby k rychlejší výrobě kvalitnějších dílů díky digitalizaci řízení výroby. V rámci plánování výroby lze pokročilý software použít k navrhování nástrojů a přípravků a k pohonu CNC obráběcích strojů, robotů, 3D tiskáren a kontrolních zařízení.

Projektování výrobních systémů je podporováno softwarem pro plánování a řízení výroby, aby bylo možné rychleji navrhovat lepší výrobní systémy. Software pro plánování a řízení výroby integruje projektování, automatizaci a řízení, aby pomohl vytvářet a provozovat efektivnější továrny.

Začněte s bezplatnou zkušební verzí

Opcenter scheduling trial

Zjistěte, jak snadné je okamžitě těžit ze skutečného plánovacího softwaru a jak moc vám může pomoci ve vaší každodenní práci.

Související zdroje informací

Infografika

APS: Klíčový prvek digitální transformace

E-kniha

Výzvy a příležitosti při plánování správy dodavatelského řetězce