K zobrazení této stránky v češtině byl použit automatický překlad. Chcete ji raději zobrazit v angličtině?
Byl tento překlad užitečný?
  1. Home

Údržba, opravy a generální opravy

Software pro údržbu, opravy a generální opravy (MRO) je komplexní řešení pro správu životního cyklu služeb, které se zaměřuje na další aspekty SLM: návrh pro servis, správu fyzických aktiv a software, který uzavírá smyčku s průběžným mechanismem zpětné vazby mezi návrhem a projektováním a servisem.

Co je údržba, opravy a generální opravy?

MRO je strategie, která řeší průběžné požadavky na služby fyzických aktiv s vysokou hodnotou, jakmile jsou nasazena a používána. OEM a vlastníci/provozovatelé těchto hlavních aktiv využívají MRO. Stejná zkratka se používá také pro údržbu, opravy a provoz, což obvykle odkazuje na podobnou strategii, jaká se vztahuje na zařízení a jeho vybavení. V obou případech jsou činnosti údržby, oprav a generálních oprav podporovány softwarem pro správu životního cyklu služeb (SLM).

Údržba, opravy a generální opravy zahrnují celé spektrum servisních činností, od běžné údržby přes opravy podle potřeby až po činnosti, které modernizují, obnovují nebo přestavují majetek – tj. údržbu na úrovni depa. Za poslední půlstoletí se vyvinuly různé přístupy k plánování, rozvrhování a realizaci MRO. Mnohé z nich vznikly jako strategie údržby vyvinuté armádou s cílem maximalizovat dostupnost vojenského vybavení a připravenost na misi.

Dnešní software pro údržbu, opravy a generální opravy využívá digitální technologie k optimalizaci efektivity a efektivity dodávek MRO výrobcům OEM a vlastníkům/provozovatelům v širokém spektru průmyslových odvětví – zejména těm, které mají vysoce technicky vyspělé produkty s dlouhou životností. Taková fyzická aktiva jsou vysoce cenná pro společnosti, které je kupují, a pro ty, kteří je obsluhují a podporují. Robustní strategie údržby, oprav a generálních oprav si klade za cíl vytěžit z těchto aktiv maximum maximalizací jejich dostupnosti a spolehlivosti.

Související produkty: Teamcenter Service Lifecycle Management

maintenance-overhaul-repair-sb-640x360

Pochopte výhody

Software pro údržbu, opravy a generální opravy umožňuje servisním partnerům maximalizovat dostupnost a spolehlivost spravovaných fyzických aktiv.

Zlepšete míru oprav na první pokus

Eliminujte vícenásobné servisní výjezdy a servis hned napoprvé díky znalosti aktuální konfigurace zařízení a informací o produktu.

Servisní činnosti dokončené včas a v rámci rozpočtu

Snižte neefektivitu servisu včasným plánováním servisu, zvyšte přehled o aktuálních servisních požadavcích a získejte vizuální servisní pokyny.

Zlepšete celkovou produktivitu a propustnost služeb

Urychlete procesy související se servisem díky komplexním funkcím pro správu životního cyklu služeb.

Jak funguje software pro údržbu, opravy a generální opravy

Software pro údržbu, opravy a generální opravy poskytuje servisním partnerům rámec pro definování a správu požadavků na údržbu a stanovení nákladově efektivních servisních postupů a pracovních plánů pro splnění těchto požadavků.

Mezi klíčové funkce softwaru pro údržbu, opravy a generální opravy patří:

  • Zaznamenávání a správa požadavků na údržbu pro každý spravovaný majetek
  • Analýza každého aktiva z hlediska provozních hodin, požadavků na údržbu a údajů o využití za účelem vytvoření předpokládaného plánu údržby
  • Definice prostředků potřebných k provedení jednotlivých činností služby
  • Viditelnost servisních informací, instrukcí a přiřazení úkolů pro provedení servisu
  • Proaktivní plánování servisních návštěv za účelem eliminace duplicitních pracovních úkolů a generování kusovníků pro nadcházející návštěvy
  • Vypracování plánů hloubkových generálních oprav a vyřazení z provozu
  • Správa a tvorba harmonogramů a pracovních příkazů pro splnění předem plánovaných i ad hoc (opravárenských) servisních požadavků
  • Zahrnutí požadavků na údržbu jednotlivých aktiv do celoprovozního plánu servisní organizace
  • Vytváření a naplňování služebních dokumentů
  • Reporting a analytika pro hodnocení trendů a sledování klíčových ukazatelů výkonnosti (KPI)

Zahájení bezplatné zkušební verze

Service Lifecycle Management

Řešení Teamcenter Service Lifecycle Management dokáže maximalizovat dobu provozuschopnosti vašich aktiv, zlepšit míru oprav hned napoprvé, prodloužit životnost aktiv, zkrátit dobu obratu, minimalizovat náklady na zásoby a v neposlední řadě zajistit spokojenost zákazníků.

Další informace

Blog o životním cyklu servisování

Zajistěte vyšší hodnotu pro zákazníky pomocí správy životního cyklu servisování.

Software pro životní cyklus servisování

Efektivita analýzy servisování zlepší váš hospodářský výsledek.