K zobrazení této stránky v češtině byl použit automatický překlad. Chcete ji raději zobrazit v angličtině?
Byl tento překlad užitečný?

IBS QMS

Systém řízení kvality IBS (QMS), který je nyní součástí řešení Opcenter, nabízí komplexní řešení kvality napříč celým životním cyklem produktu a dodavatelským řetězcem.

Co je IBS QMS?

Software IBS QMS pomáhá výrobcům řídit kvalitu, výrobu, sledovatelnost a dodržování předpisů s cílem optimalizovat hodnotu procesu a produktu. Pomáhá výrobcům řešit všechny problémy s kvalitou tím, že zabudovává řešení osvědčených postupů napříč odvětvími i specifickými odvětvími. Software IBS QMS vyhovuje klíčovým standardům kvality, včetně ANSI/AIHA Z10-2005, BS8800, Basel II a AUS/NZS 4360, DIN EN ISO 9000, FDA 21 CFR Part 11 a 820, ISO 14971 a 13485, ISO 31000, ISO/IEC 27002:2005, IATF 16949:2016, OSHA18001, Q 101, SOx a VDA 6.1.

Software IBS QMS, navržený pro zefektivnění procesů v oblastech vývoje produktů, výroby, testování a přejímky, představuje pilíř portfolia společnosti Siemens pro řízení výrobních operací (MOM).

IBS QMS, který je nyní zastřešen řešením Opcenter Quality, zahrnuje systémy šité na míru konkrétním klíčovým průmyslovým odvětvím a/nebo funkčním oblastem. Řešení IBS QMS umožňují zákaznickým aplikacím zajistit zajištění kvality nezávisle na vertikální integraci, výrobních procesech/modelech a fázích dodavatelského řetězce. V rámci portfolia IBS QMS je vlajkovou lodí IBS QMS Professional procesně orientované, modulární, vícejazyčné a mezioborové řešení pro počítačem podporovanou kvalitu (CAQ). IBS QMS Automotive se zabývá integrovaným zajištěním kvality při výrobě automobilů a pokrývá celý proces od skeletu karoserie až po hotový výrobek. CompliantProTM je integrované řešení pro správu shody v IBS QMS, které vytváří transparentnost v každém z definovaných firemních procesů a zajišťuje dodržování všech příslušných pokynů, předpisů a požadavků. Tyto systémy jsou podrobněji popsány níže.

Související produkty: Opcenter Quality | Řízení kvality a dodržování předpisů v Teamcenteru

ibs-qms-professionalsb-640x360
Výhody IBS QMS

Výrobci, kteří používají software IBS QMS v jeho současné podobě – Opcenter Quality – se těší z kvantitativního i kvalitativního zlepšení produktů a výroby. Dosahují kratších inovačních cyklů se složitějšími produkty, čímž zkracují dobu uvedení na trh.

Přehled všech výrobních dat

Získejte lepší přehled a nabídněte komplexní přehled o všech výrobních datech na první pohled pro informované rozhodování.

Snížené náklady na kontrolu a přepracování

Zažijte podstatné snížení nákladů na kontrolu a přepracování, což přispívá k celkové provozní efektivitě a nákladové efektivitě.

Snížené náklady na záruku a závazky

Zlepšete finanční výkonnost a spokojenost zákazníků prostřednictvím lepší kvality produktů.

Snížení svolávacích akcí a nákladů na jejich stažení

Dosáhněte podstatného snížení počtu stahování výrobků z trhu a souvisejících nákladů, zajistěte vyšší provozní efektivitu a spokojenost zákazníků díky vyšší kvalitě výrobků.

Vyšší spokojenost zákazníků

Optimalizuje procesy, snižuje vady a zajišťuje vyšší kvalitu produktů, což vede ke zlepšení zkušeností zákazníků.

Vyšší spokojenost zákazníků

Zvyšte spokojenost zákazníků prostřednictvím optimalizovaných procesů, snížení počtu vad a zvýšení celkové kvality produktů, což přispívá k vyšší úrovni spokojenosti zákazníků.

Funkce softwaru IBS QMS

Software IBS QMS umí mnohem více než jen podporu kontrolních postupů a dokumentace. Díky svému holistickému přístupu ke kvalitě umožňuje software pro řízení kvality IBS QMS začít s plánováním kvality již při projektování a návrhu produktu. Pokračuje kontrolou kvality během výroby produktu. Software IBS QMS detekuje rizika a poruchy při návrhu a výrobě produktu, aby mohlo docházet k neustálému zlepšování. Konkrétně sběrem dat o kvalitě z návrhu a výroby poskytuje IBS QMS informace potřebné k neustálému a udržitelnému iniciování procesů řešení problémů s produkty a výrobou – nepřetržitě a udržitelně.

Mezi funkce poskytované softwarem pro řízení kvality IBS QMS patří:

  • Strukturovaná metoda definování a zahájení nezbytných kroků k tomu, aby se produkt dostal z fáze plánování do sériové výroby, typicky pokročilé plánování kvality výroby (APQP)
  • Analýza způsobů a účinků poruch (FMEA) na podporu preventivního předcházení závadám s vyhodnocením následků poruch a souvisejících rizik již ve fázi plánování
  • Získání relevantních dat a nákladů pro externí a interní stížnosti
  • Řízení kvality dodavatelů, včetně kontroly příchozího zboží, hodnocení dodavatelů, auditu dodavatelů a řízení stížností
  • Řízení měřidel pro sledování výkonu přístroje a kalibraci měřidel podle specifikací produktu
  • Kvalita výroby, včetně plánování kontrol, kontroly během výroby a statistické kontroly procesů (SPC), které pomáhají odhalovat odchylky tolerancí, identifikovat hlavní příčiny a opravovat vady v reálném čase
  • Řízení shody (zákazník/dodavatel/interní)
  • Audit (dodavatelský/interní)
  • Sběr a vyhodnocení vad

IBS QMS Professional

Opcenter Quality

IBS QMS Professional je vícejazyčné mezioborové řešení standardu pro počítačem podporovanou kvalitu (CAQ). Moduly IBS QMS Professional jsou navrženy tak, aby zefektivnily procesy v oblastech vývoje produktů, výroby, testování a přejímky.

IBS QMS Professional harmonizuje a standardizuje procesy kvality v průběhu celého životního cyklu produktu. Od návrhu a plánování (ideace) přes výrobní proces (realizaci) a zpět s neustálým zlepšováním (utilation) podporuje IBS QMS Professional end-to-end proces kvality v uzavřené smyčce. Významná optimalizace procesů se provádí ve fázi plánování, vývoje a výstavby výroby. Dále jsou procesy nákupu a výroby řízeny tak, aby bylo dosaženo požadované kvality. Vyzrálý produkt pak slouží jako hlavní zdroj vstupů, i když získané poznatky, do procesu návrhu produktu, čímž se uzavírá smyčka kvality.

IBS QMS Professional provádí procesy kvality bezpečně tím, že zaznamenává a účtuje všechny složitosti produktů a procesů. Systém podporuje rozhraní k širokému spektru měřicích zařízení, od jednoduchých kalibrů až po složité souřadnicové měřicí stroje nebo 100% kontrolní stroje. Systém správy měřidel poskytuje nástroje pro správu různých typů měřidel (např. mechanické, elektrické) a pro dokumentaci všech postupů souvisejících s historií měřidel (např. kalibrace, výdej/vrácení měřidel a opravy). Výběr měřidla je zásadním požadavkem pro dosažení standardizované dokumentace relevantních kvalitních produktových a procesních dat a pomáhá identifikovat a sledovat termíny pro každé měřidlo.

Důležité je, že IBS QMS Professional splňuje regulační normy a zajišťuje – a prokazuje – plnou shodu. Výrobci musí splňovat normy a respektovat pokyny týkající se jejich konkrétního odvětví.

IBS QMS Professional je navržen tak, aby zvyšoval transparentnost v celém výrobním podniku, snižoval rizika a náklady spojené s problémy s kvalitou a porušením procesů. Jako procesně orientovaný, modulární systém podporovaný spolehlivostí a strukturou Demingova cyklu (Plan-Do-Check-Act) zajišťuje IBS QMS Professional výkon nejvyšší kvality. Demingův cyklus podporuje IBS QMS Professional v celém hodnotovém řetězci produktu jako vědecký přístup krok za krokem k řešení problémů a neustálému zlepšování. Kromě toho IBS QMS Professional řeší to, co je obvykle nesourodým souborem činností v oblasti kvality v celém podniku, a nahrazuje mnoho decentralizovaných nástrojů, které řídí procesy kvality, různými databázemi v heterogenním a neintegrovaném IT prostředí. Systém uchovává všechna data relevantní pro kvalitu v centralizované databázi.

IBS QMS Automobilový průmysl

IBS QMS Automotive přináší transparentnost celé řady výrobních dat od dodavatele až po prodejce, chrání provozní kapacitu, přesnost, stabilitu a zkracuje dobu zpracování v průběhu výroby. Zvládá technické složitosti automobilové výroby, nabízí kompletní správu konfigurací a poskytuje snadný přístup ke všem výrobním datům na první pohled.

Díky specifickému přizpůsobení potřebám automobilového průmyslu IBS QMS Automotive:

  • Vyhovuje všem hlavním normám, včetně QS 9000, VDA 6.1, IATF 16949:2016 a AIAG
  • Podporuje strategii nulových vad
  • Podporuje elektronické pracovní karty vozidel
  • Efektivně řídí přepracování
  • Spravuje polohu a dynamické vytváření kontrolních příkazů specifických pro vozidlo
  • Vytváří komplexní sledovatelnost s přesnou lokalizací vadných produktů
  • Snižuje náklady na záruku a urychluje vyřizování reklamací
  • Zabraňuje vícenásobným kontrolám a zpřísňuje proces kontroly
  • Určuje obchodní poměry pro optimalizaci procesů

IBS QMS CompliantProTM

IBS QMS CompliantPro je integrované řešení pro dodržování předpisů, které poskytuje udržitelnou podporu pro všechny oblasti správy a řízení společnosti, řízení rizik a dodržování předpisů. Podporuje historii změn, eskalační mechanismy, e-mailová upozornění a další.

CompliantPro lze přizpůsobit stávajícím firemním procesům a přehledně je mapovat. Integrované kontrolní funkce a struktury odpovědnosti umožňují rychlý a efektivní tok informací, což zase umožňuje rychlejší identifikaci trendů a rizik a předcházení negativním důsledkům.

Řešení IBS QMS CompliantPro integruje správu uživatelů, aby umožnilo spolehlivé přidělování rolí a funkcí pro každého jednotlivého uživatele. Tím je zajištěna bezpečnost přístupu na každé úrovni. Systém je silně orientován na osvědčené postupy, předpisy a požadavky.

IBS QMS CompliantPro je navržen tak, aby podporoval hodnotově orientované a spolehlivé řízení podniku ke spokojenosti všech zainteresovaných skupin. Umožňuje včasné plnění všech relevantních interních a externích předpisů a norem, které se na společnost vztahují dnes i v budoucnu, a to bez vysokých nákladů pro organizaci. IBS QMS CompliantPro:

  • Podporuje kulturu dodržování předpisů™ ve společnostech v celém dodavatelském řetězci
  • Zajišťuje shodu se všemi příslušnými normami a předpisy, jakož i právními požadavky
  • Poskytuje vysoce konfigurovatelné a škálovatelné softwarové řešení
  • Nevytváří žádná sektorová omezení, takže je použitelný v každé organizaci
  • Podporuje širokou škálu různých typů dokumentů, různých práv a různých pracovních postupů
  • Může být použit každou jednotkou bez ohledu na umístění