K zobrazení této stránky v češtině byl použit automatický překlad. Chcete ji raději zobrazit v angličtině?
Byl tento překlad užitečný?
  1. Home

Vytvoření návrhu plochého modelu kabeláže

Výkresy návrhu základní desky jsou individuální reprezentace dat návrhu kabelových svazků v plném měřítku, obohacené o další výrobní informace.

Co je návrh základní desky?

Spolu s objekty kabelových svazků jsou na těchto modelech základní desky graficky znázorněny všechny objekty relevantní pro výrobu, jako jsou vidlice svazků, držáky konektorů, držáky klipů nebo indikátory polohy pásky. Bedboardy poskytují operátorům vizuální pomůcky, které je vedou při montáži kabelového svazku.

Související produkty: Konstruktér kapitálových desek

formboard-feature-640x360

Pochopte výhody

Vizualizace a optimalizace rozvržení

Formboard Designer umožňuje konstruktérům vytvářet a vizualizovat rozvržení kabelových svazků ve 3D prostředí.

Detekce a ověřování chyb

Nástroje Formboard Designer často obsahují funkce pro detekci a ověřování chyb.

Efektivní dokumentace a podpora výroby

Nástroje Formboard Designer usnadňují tvorbu podrobné dokumentace a výrobních návodů pro výrobu kabelových svazků.

Co je to výkres základní desky?

Výkres základní desky je synonymem pro diagram základní desky. Návrháři základní desky musí vytvořit optimalizovaná rozvržení, která snižují čas a úsilí související s každou komponentou, protože je umístěna v určité zóně na desce. Schéma základní desky je zobrazení návrhových dat kabelového svazku jako digitálního dvojčete. Tento diagram je rozšířen o informace o zónách, přípravcích a vrtacích bodech a umožňuje vytvářet rozvržení bez potřeby fyzických prototypů.

Co je konstrukce kabelového svazku?

Návrh kabelového svazku je proces, při kterém technik vyhodnocuje požadavky na elektrickou část systému vzhledem k dostupnému fyzickému prostoru pro vytvoření sestavy vodičů, které podle potřeby dodávají energii a informace. Konstrukce musí spojovat všechny potřebné komponenty a nesmí zasahovat do jiných systémů kritických pro provoz a účel produktu.

Výkresy záložních desek při výrobě kabelových svazků

Efektivně navržené bednicí kabelových svazků umožňují výrobním inženýrům stavět výrobní linky, které jsou efektivnější. Výkresy základní desky umožňují vytvářet efektivní výrobní linky, které co nejefektivněji využívají stávající výrobní zdroje a zároveň usnadňují rychlé reakce na nové situace, jako jsou měnící se časy Takt, požadovaná doba montáže produktu potřebná k uspokojení poptávky. Výsledkem je lepší rozhodování v dílně a zkrácení doby potřebné k dosažení ziskovosti.

Výhody sloučené základní desky

Pomocí sloučených desek mohou výrobní inženýři navrhovat výrobní linky, které jim umožňují vyrábět různé (ale velmi podobné) svazky na stejné lince. To znamená, že více výrobních linek může být nahrazeno jednou sloučenou linkou, čímž se uvolní dostupné výrobní prostory a další zdroje. Za určitých podmínek lze produktivita a efektivita jednotlivých výrobních linek zvýšit použitím sloučených bednicových desek.

Řešení digitálního dvojčete desky

Komplexní řešení pro vývoj E/E systémů může umožnit přístup digitálního dvojčete k vytvoření základní desky. Takový software může vést návrháře základních desek k vytváření optimalizovaných, ergonomických rozvržení na základě dynamické zpětné vazby pracovní námahy nebo časů souvisejících s každou komponentou, protože je umístěna v určité zóně na desce. Konstruktéři mohou také vytvářet a udržovat sloučené nebo kombinované ploché modely kabeláže pro efektivní využití výrobních linek a výrobních prostor.

Komplexní řešení pro vývoj E/E systémů

Capital je příkladem komplexního řešení pro vývoj E/E systémů, které lze použít pro návrh základní desky. Zahrnuje návrh, výrobu a servis elektrických systémů, jakož i systémovou a softwarovou architekturu E/E, síťovou komunikaci a vývoj vestavěného softwaru.

Tento software umožňuje:

  • Vytvořte zobrazení existujících návrhových dat v plném měřítku v diagramu základní desky.
  • Upravte základní desku pro nejlepší ergonomické rozvržení pomocí živých metrik a analýzy.
  • Snadno manipulujte se svazky tak, aby se svazek přizpůsobil desce, přičemž dodržujte minimální poloměr ohybu a další omezení.
  • Automaticky umísťujte vybavení na správné místo pomocí automatických pravidel a vazeb.
  • Slučujte nebo kombinujte více formboardů, abyste maximalizovali efektivitu výroby.

Další informace

Přečíst

Zjistěte, jak sada nástrojů Capital podporuje inženýrské týmy při překonávání výrobních výzev, aby se rychleji dostaly do zóny ziskovosti výroby.

Informace

Vytvářejte komplexní modely, které zajišťují realistické definování nákladů na kabeláž a umožňují výrobním inženýrům kabeláže efektivně připravovat data výrobku.

Zhlédnout

Návrháři základních desek musí být schopni vytvářet optimalizovaná rozvržení, která snižují čas a úsilí. V tomto videu se seznámíte s řešeními Siemens Capital pro návrh a optimalizaci bednic.