Skip to Main Content
technický dokument

Vývoj systémů E/E pro elektrická letadla, která mohou startovat a přistávat vertikálně

Přestože se elektrická letadla, která mohou startovat a přistávat vertikálně, začínají postupně prosazovat, vývoj systémů E/E stále naráží na řadu problémů. Tento technický dokument se věnuje následujícím oblastem:

  • Hlavní trendy na trhu s letadly typu eVTOL
  • Důsledky trendů na trhu s letadly typu eVTOL pro výrobce
  • Analýza složitosti návrhu systémů letadel typu eVTOL
  • Charakteristiky úspěšné platformy pro vývoj elektrických a elektronických systémů (E/E)
  • Jak řešení Capital pro vývoj systémů E/E od společnosti Siemens umožňuje výrobcům letadel typu eVTOL inovovat a dodávat na trh řešení rychleji a více nákladově efektivně

Zjistěte více o dostupných řešeních, která výrobcům pomáhají řešit problémy spojené s vývojem letadel typu eVTOL.

Trendy na trhu s letadly typu eVTOL a jejich důsledky pro startupy působící v této oblasti

Jaké jsou hlavní trendy na trhu pro startupy v oblasti výroby letadel typu eVTOL? Konkurence na tomto trhu je velmi tvrdá a o vývoj městského elektrického letadla se pokoušejí stovky společností, avšak zvítězí pouze pár prvních, kterým se podaří dostat své projekty do výroby. Startupy v oblasti letadel typu eVTOL se navíc pohybují v rychle se měnícím prostředí a mohou mít problémy poradit si se správou komplexnosti systémů, což vede k nežádoucímu vývoji a testovacím iteracím. Startupy v oblasti letadel typu eVTOL se také pravděpodobně rozhodnou zadat výrobní práce externím výrobním zařízením, a proto budou muset se svými dodavateli navázat partnerství a praktické digitální komunikační kanály, které minimalizují problémy při reakcích na změny.

Složitost letadel typu eVTOL a nové výzvy

Složitost návrhu systémů E/E u letadel typu eVTOL přináší nové výzvy, protože tyto typy letadel jsou závislé na elektrickém pohonu. Tyto výzvy zahrnují:

  • Ruční přístupy ohrožené lidskými chybami vedoucí k problémům s integrací.
  • Výběr baterie s maximální energetickou hustotou, což je zásadní pro komerční využití
  • Provádění nezbytného ověřování, kontrol a analýz kvůli opakovanému ručnímu zadávání dat

Základní předpoklady pro dosažení úspěchu v oblasti letecké mobility – vývoj systémů E/E

Jaké vlastnosti řešení pro vývoj systémů E/E jsou vzhledem k četným překážkám v oblasti letecké mobility nezbytné pro dosažení úspěchu? Některá řešení umožňují zavedení pevné víceoborové integrace, využití digitálního dvojčete k zobrazení systémů E/E a používání digitálního vlákna a kontinuity digitálních dat k propojení celého životního cyklu výrobku.

Xcelerator od společnosti Siemens je portfolio softwaru a služeb a platformy pro vývoj aplikací, které urychluje cyklus digitální transformace a pro startupy v oblasti výroby letadel typu eVTOL otevírá dveře možnostem pro výkonné a propojené odvětví.

Přečtěte si náš technický dokument a zjistěte více o tom, jak řešení Xcelerator od společnosti Siemens podporuje spolupráci a zjednodušuje certifikaci a shodu s předpisy pro efektivní návrh systémů E/E.


Sdílení