K zobrazení této stránky v češtině byl použit automatický překlad. Chcete ji raději zobrazit v angličtině?
Byl tento překlad užitečný?

Směnka

V průmyslových odvětvích, ve kterých se zvyšuje složitost produktů a zmenšuje se velikost šarží nebo šarží, se integrované kusovníky (BOP) staly nezbytností pro nákladově konkurenceschopné výrobní operace.

Co je to procesní listina?

Kusovník (BOP) podrobně popisuje plánovaný výrobní postup pro konkrétní produkt. Představuje šablonu osvědčených postupů pro výrobu každého hotového zboží. Procesní výkaz uvádí konfigurace výrobní linky, nástroje, stroje a zařízení potřebné k výrobě produktu. Procesní doklad obsahuje také elektronické pracovní pokyny (EWI), které vysvětlují, jak je vyhotovit. Informace o procesním kusovníku doplňují výrobní kusovník (MBOM) nebo výrobní kusovník, který uvádí materiály a komponenty potřebné k výrobě produktu.

Před vývojem softwaru pro správu životního cyklu výrobku (PLM) byl procesní výkaz generován ručně na papíře nebo v izolovaných elektronických dokumentech. Jakékoli změny produktu a/nebo jeho výrobních procesů vyžadovaly ruční aktualizaci procesního kusovníku, výrobního kusovníku a elektronických pracovních pokynů – neefektivní a k chybám náchylný proces, který postrádal viditelnost i škálovatelnost.

Moderní systémy PLM generují rozpisku v rámci integrovaného softwaru pro plánování výrobních procesů . Tato integrovaná funkce umožňuje, aby se změny rychle promítly do procesního výkazu – a aby byly okamžitě sděleny dílně k implementaci. Procesní výkaz sděluje plán výroby řešení pro řízení výrobních operací (MOM), zejména systému provádění výroby (MES), aby řídil a organizoval implementaci plánu.

Související produkty: Teamcenter Easy Plan | Tecnomatix

bill-of-process-teamcenter-easy-plan-screenshot-cropped-promo-640x480

Pochopte výhody

Integrovaný procesní seznam umožňuje výrobcům opakovaně používat standardizované osvědčené postupy a upravovat je na základě požadavků na úrovni závodu, což vede k vyšší produktivitě a snížení provozních nákladů.

Zajistěte, aby inženýrství a výroba zůstaly synchronizované

Spolupracujte na procesním výkazu mezi funkčními doménami, abyste zajistili, že klíčové zúčastněné strany pracují se správnými daty ve správný čas.

Urychlení zavádění nových produktů (NPI)

Standardizujte a opakovaně používejte výrobní procesy v kusovníku ve více závodech.

Zajistěte přesné a efektivní řízení změn

Zajistěte plnou sledovatelnost a viditelnost produktu, znalosti výroby a kusovník v průběhu změnových procesů.

Jak funguje software pro kusovníky

Výkaz procesů odráží úzkou spolupráci mezi projektováním, výrobou a realizací prostřednictvím softwaru pro plánování výrobních procesů v rámci firemního řešení PLM. Výrobci používají pracovní postupy PLM, správu změn a možnosti konfigurace k vytvoření kusovníku. PLM také umožňuje plánovačům procesů standardizovat a opakovaně používat výrobní procesy v rozpisce ve více závodech.

Softwarové nástroje pro plánování výroby a montáže umožňují uživatelům vytvářet procesy a operace s rozpiskou, která představuje posloupnost kroků v jejich montážních plánech. Mohou přiřadit relevantní díly a sestavy z výrobního kusovníku ke konkrétním operacím spolu s nástroji a zdroji z kusovníku (BOE) nebo prostřednictvím knihovny klasifikovaných objektů. Při vytváření nebo údržbě rozpisky může uživatel:

  • Opětovné použití existujících pravidel a šablon
  • Pomocí příkazu logického přiřazení součásti můžete automaticky přiřadit součásti, které budou spotřebovány v různých operacích
  • Pomocí nástroje pro automatické dokončování můžete odkazovat na díly, zdroje a vizuální pomůcky, které vyplní elektronické pracovní pokyny
  • Generování kusovníků specifických pro závod z kusovníku produktu
  • Příkazy sledování mezi kusovníky závodu a kusovníky produktu
  • Aktualizujte rozpisku produktu tak, aby odrážel všechny změny návrhu
  • Automaticky provádějte kontrolu odpovědnosti procesů a pracovních stanic ovlivněných každou změnou a řešte zjištěné konflikty

Tyto funkce vedou k plné sledovatelnosti a viditelnosti procesního kusovníku v průběhu vývoje návrhu, výroby a designu produktu. Kusovník postavený na softwaru pro plánování výrobních procesů umožňuje výrobci využívat stávající informace o produktech a procesech, sdílet pracovní postupy napříč odděleními, zaznamenávat zpětnou vazbu z dílny a efektivně řídit změny.

Začněte s bezplatnou zkušební verzí

Snímek obrazovky Plánovače sestav v Teamcenteru

Teamcenter Easy Plan trial

Využijte kompletní sadu intuitivních webových funkcí k vytváření a správě výrobního kusovníku a technologických postupů.

Další informace

Výrobní blogy

Sledujte trendy a osvědčené postupy.

Software pro plánování výrobních procesů

Podívejte se, jak můžete dosáhnout lepších plánů výrobních procesů.