K zobrazení této stránky v češtině byl použit automatický překlad. Chcete ji raději zobrazit v angličtině?
Byl tento překlad užitečný?
  1. Home

Automobilový ethernet

Komunikace založená na Ethernetu nabízí velkou šířku pásma a vyšší flexibilitu pro integraci s cloudovými službami a spotřebitelskými produkty.

Co je automobilový ethernet?

Automobilový Ethernet je forma ethernetové sítě s fyzickou vrstvou přizpůsobenou případům použití v automobilovém průmyslu. Náklady na kabel jsou sníženy použitím sofistikovaných Phy transceiverů, které poskytují systém, který je schopen splnit požadavky na elektromagnetickou kompatibilitu a odolnost automobilů v automobilových podmínkách. Umožňuje komunikaci s vyšší přenosovou rychlostí než tradiční síťové technologie v automobilovém průmyslu a umožňuje opakované použití softwarových technologií internetového protokolu (IP) z jiných průmyslových odvětví přímo nebo přizpůsobených použití v automobilovém průmyslu, funkční bezpečnosti, kybernetické bezpečnosti atd.

Související produkty: Capital Embedded AR Classic | Návrhář kapitálových sítí

Automotive Ethernet 640x360

Pochopte výhody

Automobilový Ethernet nabízí robustní a flexibilní komunikační infrastrukturu, která je vhodná pro podporu trendů v oblasti konektivity, automatizace a elektrifikace, které utvářejí budoucnost automobilového průmyslu.

Velká šířka pásma

Ethernet poskytuje vysokorychlostní přenos dat, který je zásadní pro zvládnutí rostoucího objemu dat generovaných pokročilými asistenčními systémy řidiče (ADAS), informačními a zábavními systémy a další palubní elektronikou.

Škálovatelnost

Ethernetové sítě lze snadno škálovat tak, aby vyhovovaly dalším zařízením a vyšším přenosovým rychlostem, protože systémy vozidel jsou stále složitější.

Spolehlivost

Ethernet nabízí vyšší spolehlivost ve srovnání s tradičními síťovými protokoly pro automobilový průmysl, a to díky funkcím, jako je detekce a oprava chyb, redundance a schopnost upřednostňovat kritická data.

Nákladová efektivita

Technologie Ethernet je široce používána a standardizována, což vede k nižším nákladům na komponenty a infrastrukturu ve srovnání s proprietárními síťovými řešeními pro automobilový průmysl.

Integrace se systémy založenými na IP

Ethernet je kompatibilní s komunikačními protokoly založenými na IP, což usnadňuje integraci systémů vozidla s externími sítěmi a službami, jako jsou cloudové aplikace a bezdrátové aktualizace.

Podpora časově citlivých sítí

Podpora časově citlivých sítí (TSN) je rozšířením ethernetu pro deterministickou komunikaci s přesným časováním, která je nezbytná pro aplikace v reálném čase, jako je autonomní řízení a komunikace mezi vozidly.

Jaký je rozdíl mezi Ethernetem a automobilovým Ethernetem?

Rozdíly mezi Ethernetem a automobilovým Ethernetem jsou ve fyzické vrstvě. Výše uvedená komunikace je IP jako u jiných typů Ethernetu. Fyzická vrstva byla optimalizována pro případy použití v automobilovém průmyslu, 100Base-T1 a 1000Base-T1 jsou přepínané sítě jako standardní Ethernet, ale transceivery a kabely Phy se liší, používají levnější jednoduchou kroucenou dvoulinku s plně duplexní komunikací, spíše než duální kroucenou dvojlinku, může to být stíněná (STP) nebo nestíněná (UTP) kroucená dvoulinka v závislosti na potřebách. 10Base-T1S je také jednoduchá kroucená dvojlinka, ale multi-drop sběrnice (jako CAN), spíše než přepínaná síť.

To se liší od diagnostiky přes IP (DoIP) používané pro připojení k diagnostické zásuvce SAE J1962 mnoha automobilovými OEM, což je standardní 100Base-TX ethernet, 4vodičový, duální kroucená dvojlinka.

Proč se Ethernet používá v automobilovém průmyslu?

Komunikace mezi elektronickými řídicími jednotkami (ECU) se stala složitější a propustnost sítě se zvýšila v šířce pásma se zvýšenou softwarovou funkčností v automobilech. Komunikace založená na Ethernetu nabízí velkou šířku pásma a vyšší flexibilitu pro integraci s cloudovými službami a spotřebitelskými produkty. A i když může přidat složitější sadu standardů a protokolů, jsou škálovatelnější než specializované automobilové sítě se stejným komunikačním softwarem, který se používá k usnadnění aktualizací v průběhu času.

Jaká je šířka pásma automobilového Ethernetu?

První verze automobilového Ethernetu vyvinutá společností Broadcom jako BroadR-Reach, poté standardizovaná OPEN Alliance SIG jako IEEE 100Base-T1, má přenosovou rychlost 100 Mbit/s. Následně byla standardizována 1000Base-T1 nabízející 1 Gbit/s a 10Base-T1S je nejnovější nabízející levnější fyzickou vrstvu podporující 10 Mbit/s, která poskytuje alternativu k FlexRay a verzím sběrnice CAN s vysokou přenosovou rychlostí. Vícenásobné přenosové rychlosti Ethernetu lze používat společně na stejné architektuře, aniž by bylo nutné složitě zavádět různé protokoly, což usnadňuje škálovatelnost po celou dobu životnosti dané architektury E/E.

Splňte legislativu a bezpečnostní požadavky pomocí ethernetové komunikace v automobilovém průmyslu

Informace o sítích vozidel mají různou důležitost – některé se týkají bezpečnosti nebo právních předpisů, zatímco jiné jsou určeny pro pohodlí nebo pohodlí řidiče. Souběžná potřeba sdělovat informace související s bezpečností a informacemi, které s bezpečností nesouvisí, zavádí požadavky na zpracování a prezentaci těchto dat a návrh sítě. Sítě Ethernet poskytují návrháři sítě další možnosti konfigurace. Mohou používat různé úrovně protokolů, metod a prvků, aby zajistili, že prioritní data, signály a služby budou rychle k dispozici, a zároveň umožní více typů dat ve stejné fyzické síti.

Včasné ověření návrhu automobilového průmyslu

Existuje mnoho výhod, které automobilový Ethernet přináší ve srovnání s tradičními automobilovými komunikačními protokoly, ale musí být adekvátně navržen tak, aby plně využil jeho potenciál. Kromě toho mají výrobci OEM pravidla a normy, které instruují inženýry návrhu sítě, jaké ochrany mají použít ve scénářích návrhu systému. Softwarová řešení pro automobilový průmysl pomáhají s nastavením návrhového modelu, umožňují kontrolu konzistence, která konstruktéra navede k problémům, a zajistí, aby sítě byly podle návrhu správné a konzistentně popsané ve výstupech konfigurace softwaru.

Další informace

Zhlédnout

Zvládněte konstrukční výzvy automobilové ethernetové komunikace.

Přečíst

Reálné úvahy o návrhu pokročilých sítí vozidel.

Informace

Efektivně navrhujte, konstruujte a ověřujte složité výrobky v kontextu digitálního dvojčete.