K zobrazení této stránky v češtině byl použit automatický překlad. Chcete ji raději zobrazit v angličtině?
Byl tento překlad užitečný?
  1. Home

Plánování montáže

Díky modernímu softwarovému řešení pro plánování montáže mohou výrobci standardizovat a opakovaně používat montážní procesy ve více závodech, zaznamenávat pracovní pokyny pro dílnu, provádět podrobnou analýzu času, vyvažovat výrobní linky a další.

Co je plánování montáže?

Plánování montáže je proces, který výrobci používají k vytváření, simulaci a optimalizaci montážních operací. Přestože plánování montážních procesů existuje stejně dlouho jako montážní linky, dnešní plánování montáže je podporováno pokročilým digitálním výrobním softwarem. Široká škála digitálních nástrojů pomáhá automatizovat a zefektivnit každou fázi životního cyklu výroby produktů, které se spoléhají na montážní procesy. Plánování montáže je základním aspektem plánování výrobních procesů, klíčovým prvkem digitální výroby.

Software pro plánování montáže digitalizuje a usnadňuje pracovní postupy plánování procesů, automatizuje plánovací úlohy a ověřuje plány montáže výrobků. Umožňuje také konstruktérům a výrobním inženýrům souběžně vyvíjet definice výrobků a montážních procesů. Spolupráce umožněná softwarem propojuje všechny členy procesu návrhu/montáže do jedné virtuální pracovní skupiny.

Software pro plánování montáže umožňuje výrobcům realizovat moderní výrobní strategie a trvale dodávat vysoce kvalitní výrobky. Software pro plánování montáže může pomoci propojit a optimalizovat celé výrobní hodnotové řetězce, protože výrobci se potýkají se stále složitějšími sestavami a dodavatelskými sítěmi.

Související produkty: Plánování výrobních procesů v Teamcenteru | Plánování výrobního procesu Tecnomatix | Snadný plán v Teamcenteru

A man with a hardhat in a factory holds a laptop.

Pochopte výhody

Umožněte digitálnímu dvojčeti výroby plánovat a zaznamenávat, "co vyrobit" a "jak to vyrobit" s úzkou spoluprací mezi inženýrstvím, výrobou a realizací. Software pro plánování montáže pomůže výrobcům snížit náklady a rychleji uvést na trh kvalitní výrobky.

Efektivnější provádění montážních operací

Automatizujte a zjednodušte každou fázi životního cyklu výroby u produktů, které se spoléhají na montážní procesy.

Zvýšení kvality a ziskovosti

Standardizujte a opakovaně používejte montážní procesy ve více závodech, zaznamenávejte pracovní pokyny pro dílnu, provádějte podrobnou analýzu času, vyvažujte výrobní linky a další.

Maximalizace produktivity

Propojte všechny členy procesu návrhu/montáže do jedné virtuální pracovní skupiny pro lepší spolupráci a efektivitu.

Jak funguje software pro plánování montážních procesů

Klíčovými funkcemi plánování montáže jsou modelování, plánování a simulace montážních procesů, což vede k bezpečnému a efektivnímu provozu zařízení a schopnosti snadno se přizpůsobit neočekávaným.

Software pro plánování sestav umožňuje výrobcům navrhovat a simulovat sestavy a generovat pokročilá digitální dvojčata. S těmito digitálními dvojčaty mohou plánovači montáže splnit požadavky na montáž a řešit omezení ještě před výrobou fyzických prototypů.

  • Vytváření a správa výrobních kusovníků – Funkce výrobního kusovníku (BOM) poskytují společný zdroj informací o kusovníku v celé organizaci výrobce. Umožňuje výrobcům koordinovat předběžné plánování dostupných možností a funkcí produktů. Propojuje definici produktu s partnery a dodavateli, kteří potřebují znalosti v oblasti výroby, služeb a podpory. Uvádí všechny materiály a díly potřebné k výrobě konkrétního produktu a informuje dílnu, co má vyrobit.
  • Vytváření a sdílení elektronických pracovních pokynů – Inženýři mohou vytvářet elektronické pracovní pokyny pro operace v rámci BOP. Software pro plánování výrobního procesu propojuje textové pokyny s referenčními díly, zdroji a vizuálními pomůckami, včetně 3D grafického znázornění, aby poskytoval pracovníkům dílny přesné a jasné pokyny.
  • Vyvažování linek – Nástroje pro správu času v softwaru pro plánování montáže poskytují přehled o všech montážních činnostech a umožňují implementaci štíhlých iniciativ. Mezi nástroje patří zobrazení souhrnných časů pro operace, stanici, operátory, dobu cyklu a čekací dobu v rámci plánu.
  • Odsouhlasení MBOM s konstrukčním kusovníkem (EBOM) – Nástroje pro kontrolu odpovědnosti kusovníku v softwaru pro plánování sestav zajišťují, že konstrukční a výrobní kusovníky správně odpovídají aktuálnímu návrhu produktu nebo změnám procesu.
  • Vytvoření kusovníku a jeho aktualizace – Software pro plánování montážních procesů pomáhá výrobcům vytvářet procesy a operace v rámci kusovníku (BOP).

Začněte s bezplatnou zkušební verzí

Snímek obrazovky Plánovače sestav v Teamcenteru

Teamcenter Easy Plan trial

Využijte kompletní sadu intuitivních webových funkcí k vytváření a správě výrobního kusovníku a technologických postupů.

Další informace

Výrobní blogy

Sledujte trendy a osvědčené postupy.

Software pro plánování výrobních procesů

Podívejte se, jak můžete dosáhnout lepších plánů výrobních procesů.