K zobrazení této stránky v češtině byl použit automatický překlad. Chcete ji raději zobrazit v angličtině?
Byl tento překlad užitečný?
  1. Home

Servisní kusovník

Servisní kusovník (sBOM) nebo servisní kusovník je spravované zobrazení částí majetku, které lze opravit nebo mají vliv na servis.

Co je servisní kusovník?

Servisní kusovník poskytuje neutrální reprezentaci produktu s definovanou sadou definic souvisejících se službami OEM. Úzké propojení servisního kusovníku s fyzickým kusovníkem, který představuje konkrétní instanci majetku, vede k přesnému přehledu o konfiguraci fyzického majetku po celou dobu jeho životnosti. Tato viditelnost je zásadní pro správu životního cyklu služeb (SLM), která organizuje servis a podporu produktů v terénu během jejich provozní životnosti.

Až donedávna téměř všichni výrobci zaznamenávali pouze část informací, které jsou nyní obsaženy v servisním kusovníku. Příslušné informace byly umístěny v nepropojeném katalogu dílů nebo jako kusovník v rámci systému plánování podnikových zdrojů (ERP). Tyto informační zdroje neposkytly přímou vazbu na probíhající procesy změn, což často vedlo k nesrovnalostem mezi zachycenými daty a aktivy v terénu. Integrovaný servisní kusovník překonává tyto problémy přímým propojením s technickou definicí a poskytuje jasné a přesné pochopení toho, které díly je třeba sledovat a udržovat.

Kusovník integrované služby, který je spravován systémem správy životního cyklu služby, může také sloužit jako vstup do systému správy podnikových aktiv (EAM). Kombinace servisního kusovníku a servisního plánu, který podrobně popisuje kroky pro údržbu komponent ze servisního kusovníku, poskytuje rozbalené oblasti data potřebná ke generování pracovních příkazů. Jakmile je pracovní příkaz proveden, systém SLM může přistupovat k informacím generovaným přidruženými servisními činnostmi. Servisní kusovník je proto nedílnou součástí digitálního vlákna SLM-EAM.

Související produkty: Teamcenter | Opcenter

service-BOM-640x360

Pochopte výhody

Servisní kusovník vytváří požadovaná základní servisní data a umožňuje následné zvýšení efektivity a kvality servisní strategie výrobce nebo servisní organizace.

Zlepšete spolupráci napříč funkcemi

Sdílejte data servisního kusovníku s následnými funkcemi pro přesné plánování a realizaci servisu.

Zvýšení efektivity

Automatizované procesy umožňují vytváření a odsouhlasování SBOM z technického kusovníku, čímž se eliminuje přepracování.

Snížené náklady na zásoby

Vylepšené plánování servisu pomáhá přesně plánovat náhradní a alternativní díly a minimalizuje skladové zásoby nepotřebných dílů.

Jak funguje software pro servisní kusovníky

Správa servisních kusovníků prostřednictvím systému správy životního cyklu servisu lze použít k:

  • Definování dalších charakteristik kritických pro servis
  • Rozšiřte definici zakoupených sestav tak, aby zahrnovala požadované opravitelné položky
  • Definujte servisní sady pro sběr a správu volných dílů, které budou prodávány jako nabídky služeb
  • Vytvářejte a spravujte servisní sestavy, které umožňují efektivnější servis aktiv
  • Definujte položky specifické pro servis, které mohou být vyžadovány k provádění servisních úloh
  • Správa kompatibilních upgradů v rámci definovaných konfigurací
  • Odvozujte integrované katalogy dílů v různých formátech, včetně interaktivních 3D

Začněte s bezplatnou zkušební verzí

Service Lifecycle Management

Řešení Teamcenter Service Lifecycle Management dokáže maximalizovat dobu provozuschopnosti vašich aktiv, zlepšit míru oprav hned napoprvé, prodloužit životnost aktiv, zkrátit dobu obratu, minimalizovat náklady na zásoby a v neposlední řadě zajistit spokojenost zákazníků.

Další informace

Blog o životním cyklu servisování

Zajistěte vyšší hodnotu pro zákazníky pomocí správy životního cyklu servisování.

Software pro životní cyklus servisování

Efektivita analýzy servisování zlepší váš hospodářský výsledek.