K zobrazení této stránky v češtině byl použit automatický překlad. Chcete ji raději zobrazit v angličtině?
Byl tento překlad užitečný?
  1. Home

Továrna se zhasnutými světly

Továrna se zhasnutými světly, známá také jako temná továrna, funguje s minimální lidskou činností, což jí umožňuje fungovat ve tmě bez lidského zásahu na místě. Vzhledem k tomu, že si společnosti představují "továrnu budoucnosti", očekává se, že autonomní výroba v takové továrně poroste napříč průmyslovými odvětvími.

Co je to továrna na zhasnutí světel?

Továrny se zhasnutými světly a častěji výrobní buňky se zhasnutými světly jsou dnes možné díky vývoji a vyspělosti mnoha automatizovaných strojů a robotů a komplexního a osvědčeného softwaru pro řízení výrobních operací (MOM). Většina automatizovaných systémů dokáže provádět úkoly bez lidského zásahu. Software MOM dokáže organizovat plně automatizované výrobní procesy. Tento software také poskytuje přehled o autonomních výrobních procesech. Lidské zúčastněné strany mohou na dálku dohlížet na operace se zhasnutými světly a přijímat upozornění na provádění doplňkových činností nebo zásahů.

Továrna na zhasínání světel je snadno implementovatelná pro jednoduchou hromadnou výrobu standardního produktu podle pevného harmonogramu. Zcela temná továrna se stává obtížnější (i když ne nemožnou), protože produkty jsou stále složitější a masové přizpůsobení vytváří mnoho variant produktů. Výrobci, kteří se s těmito trendy setkávají, mohou těžit z "řídkých" výrobních hal, kde je výroba bez světel omezena na konkrétní operace a oblasti. Tímto způsobem by mnoho výrobců mohlo získat výhody autonomní výroby, aniž by museli zcela přejít na továrnu s úplným osvětlením.

Související produkty: Opcenter, Tecnomatix

assembly-robot-in-lights-out-factory-640x360

Pochopte výhody

Implementací provozních oblastí bez posádky v dílně nebo bezobslužných fází výrobního procesu generuje továrna s řídkým osvětlením novou efektivitu, nižší náklady a v některých případech i lepší kvalitu ve srovnání s konvenčními operacemi.

Snižte mzdové náklady

Snižte mzdové náklady minimalizací zapojení lidí, eliminujte potřebu rozsáhlého řízení pracovních sil a souvisejících výdajů.

Automatizace monotónních procesů

Osvoboďte lidské zdroje od všedních úkolů, podpořte vyšší efektivitu a angažovanost a zároveň zmírněte pravděpodobnost chyb.

Pružně a flexibilně splňte měnící se požadavky

Získejte bezkonkurenční agilitu a flexibilitu díky bezproblémovému přizpůsobení výrobních procesů, což podnikům umožní rychle reagovat na dynamické potřeby trhu.

Snížení chybovosti

Zvyšte provozní přesnost automatizací procesů a zajistěte konzistentně vysokou úroveň přesnosti a spolehlivosti ve všech výrobních cyklech.

Optimalizace efektivity materiálového hospodářství

Zlepšete kontrolu zásob a omezte plýtvání prostřednictvím automatizovaného sledování a přesné alokace zdrojů, což vede k zefektivnění výrobních procesů.

Urychlete životní cykly produktů

Urychlete inovace a zrychlte uvedení na trh efektivní automatizací různých fází výroby, což umožňuje rychlé prototypování, testování a přizpůsobování se měnícím se požadavkům trhu.

Rychlá replikace procesů do nových lokalit

Urychlete expanzi a škálovatelnost využitím automatizovaných systémů a zajistěte rychlou a konzistentní implementaci výrobních kapacit na různých místech.

Požadavky na výrobu bez světel

Schopnost mnoha výrobců realizovat operace s řídkým osvětlením závisí na nejnovějším vývoji strojů a výrobních procesů. Mezi technologické pokroky, které umožnily autonomní výrobu, patří:

  • Pokroky v robotice, automatizaci a 5G
  • Inovativní procesy, jako je 3D tisk
  • Pokroky v automatizovaných nedestruktivních kontrolních a kvalitativních technologiích
  • Provozní technologie (OT), která provádí bezobslužné výrobní procesy
  • Umělá inteligence/strojové učení (AI/ML)
  • Technologie virtuální reality (VR) a rozšířené reality (AR) určené pro průmyslové aplikace

Software pro digitální průmysl je také zásadní pro úspěšnou implementaci světel. Software pro výrobní inženýrství, který podporuje plánování, navrhování a simulaci výrobních procesů, umožňuje výrobcům virtuálně navrhovat a ověřovat operace s řídkým množstvím světla před investicí do výrobní stanice v dílně. Integrované systémy řízení výrobních operací vyplňují mezeru mezi digitálními konstrukčními a inženýrskými pracemi a skutečnými výrobními operacemi. Jakmile je pracovní buňka s řídkým světlem naplánována a ověřena, systém MOM organizuje výrobní operace s automatizací ve smyčce tak, aby odpovídala plánu.

Komplexní digitální dvojče je ústředním prvkem průmyslového softwaru, který podporuje výrobu bez osvětlení. Jako virtuální reprezentace každého fyzického produktu a procesů spojených s jeho výrobou, stejně jako výkonu produktu v rukou koncového uživatele, zachycuje komplexní digitální dvojče celou životnost produktu a poskytuje výrobci přehled o plně automatizované výrobě v temné továrně.

Další informace

Technický dokument

Továrna na řídká světla versus továrna se zhasnutými světly

E-kniha

Průvodce digitální výrobou pro vedoucí pracovníky