K zobrazení této stránky v češtině byl použit automatický překlad. Chcete ji raději zobrazit v angličtině?
Byl tento překlad užitečný?
  1. Home

Průmyslový 3D tisk

Průmyslový 3D tisk umožňuje efektivní využití zdrojů s menším počtem kroků zpracování, což umožňuje jednotlivcům a společnostem vyrábět použitelné díly z různých materiálů, včetně mnoha populárních kovových slitin a polymerů.

Co je průmyslový 3D tisk?

Průmyslový 3D tisk neboli aditivní výroba (AM) je výrobní metoda pro vytvoření fyzického produktu z digitálního souboru CAD (Computer-Aided Design ). Tenké vrstvy materiálu se nanášejí postupně, dokud není objekt kompletní. Tento proces je opakem tradiční nebo subtraktivní výroby, kdy je produkt vyříznut z materiálu. 3D tisk produkuje méně odpadu, nevyžaduje žádné nástroje ani formy, umožňuje přizpůsobení každého výstupu a umožňuje, aby se složité návrhy dostaly na trh rychleji než tradiční procesy. Široká škála průmyslových nebo spotřebitelských tiskáren používá různé materiály - nejoblíbenější jsou plasty, kovy a slitiny - k rychlé výrobě prototypů a finálních dílů.

im2018110106pg 300dpi original

Pochopte výhody průmyslového 3D tisku

Snižte množství odpadu

Vytvářejte méně odpadu z materiálu než jiné výrobní metody, jako je obrábění.

Eliminace nástrojů

Snižte potřebu drahých nástrojů ve srovnání s jinými výrobními metodami, jako je vstřikování nebo odlévání.

Vyrobte velikosti šarží 1

Vyrábějte zakázkové díly, protože náklady se nezvyšují s klesající velikostí šarže.

Nízkonákladová složitost

Vytvářejte vysoce složité geometrie za stejné náklady jako základní geometrie.

Zkrácení dodacích lhůt

Vytvářejte díly připravené k výrobě přímo na místě za kratší dobu, než kdybyste je nakupovali od dodavatele.

Oprava dílů v terénu

Opravte rozbité díly v terénu blíže k místu potřeby, zkraťte prostoje a minimalizujte náklady na výměnu.

Aditivní výroba a 3D tisk

3D tisk a aditivní výroba se často používají zaměnitelně. 3D tisk je však ve skutečnosti podmnožinou aditivní výroby, která umožňuje efektivní využití zdrojů s menším počtem kroků zpracování. Aditivní výrobu využívá mnoho průmyslových odvětví, včetně letectví a obrany, zdravotnických prostředků a léčiv, spotřebního zboží, elektroniky a dalších.

Ať už tomu říkáte 3D tisk nebo aditivní výroba, není pochyb o tom, že rychle se vyvíjející technologie se ukázaly jako klíč k inovativním produktům. Společnost Siemens Digital Industries Software poskytuje potřebné funkce a řešení pro 3D tisk, od návrhu až po tisk.

3D tisk může změnit vaše podnikání

S tím, jak se technologie stávají pokročilejšími, dostupnějšími a schopnějšími, 3D tisk nově definuje způsob, jakým přemýšlíme o výrobě produktů a provozování našeho podnikání. 3D tisk je mnohem víc než jen prototypování. Má moc měnit obchodní modely a distribuční modely. Největší dopad má to, že podnikatelé mohou vstupovat na trhy s nízkými náklady a vytvářet více příležitostí pro inovace.

Začleněním 3D tisku do výrobního a konstrukčního procesu mohou inženýři urychlit dobu potřebnou k uvedení na trh, snížit množství odpadu a poskytovat výsledky ve větším měřítku. 3D tisk nevyžaduje nástroje ani formy a umožňuje přizpůsobení každého výstupu.

Související zdroje informací

Software pro aditivní výrobu

Tento blog se zaměří na tuto vzrušující novou technologii a roli, kterou hraje společnost Siemens při pomoci našim zákazníkům využít příležitosti, které aditivum přináší.

Komunita

Zapojte se do konverzace a získejte odpovědi na své otázky od odborníků na aditivní výrobu.