K zobrazení této stránky v češtině byl použit automatický překlad. Chcete ji raději zobrazit v angličtině?
Byl tento překlad užitečný?
  1. Home

Stereolitografie

Společnosti vyrábějí vysoce přesné prototypové díly po celá desetiletí pomocí stereolitografie, kde je kapalina vytvrzována do pevného 3D tvaru.

Stereolitografie

Stereolitografie (SLA) je technika fotopolymerizace kádě pro aditivní výrobu (AM), která vytváří 3D objekty selektivním vystavením kapalné polymerní pryskyřice ultrafialovému (UV) světlu. Když jsou fotoreaktivní molekuly pryskyřice osvětleny UV světlem, spojí se a ztuhnou v procesu známém jako fotopolymerizace.

Zařízení 3D tiskárny schopné stereolitografie se nazývá "stereolitografické zařízení" nebo SLA. Zkratka "SLA" se používá zaměnitelně jak pro techniku AM, tak pro zařízení. Na rozdíl od většiny ostatních technik aditivní výroby, které používají zdroj tepla ke ztuhnutí materiálů do 3D objektů, SLA používá pouze zdroj UV světla.

Výrobci běžně používají stereolitografii pro relativně rychlé a levné prototypování. Přesné vlastnosti výsledného 3D objektu závisí na použitém fotopolymeru. Většina prototypů a dílů vyrobených stereolitografií je však dostatečně pevná na to, aby je bylo možné obrábět, a lze je také použít k vytvoření odlitků vzorů pro jiné výrobní procesy.

Související produkty: Pevná rovina NX AM | Víceosé technologie NX AM | Nástroj NX AM Build Optimizer

Stereolithography HighRes

Pochopte výhody stereolitografie

Reprodukce malých detailů

Využijte přesnost stereolitografie k reprodukci drobných detailů z modelu CAD.

Urychlení prototypování

Urychlete výrobu prototypů s využitím vlastní rychlosti stereolitografie pro 3D tisk.

Snížení nákladů na prototypování

Omezte náklady na prototypování rozměrově přesných dílů pomocí stereolitografie.

Související zdroje informací

Software pro aditivní výrobu

Tento blog se zaměří na tuto vzrušující novou technologii a roli, kterou hraje společnost Siemens při pomoci našim zákazníkům využít příležitosti, které aditivum přináší.

Komunita

Zapojte se do konverzace a získejte odpovědi na své otázky od odborníků na aditivní výrobu.