K zobrazení této stránky v češtině byl použit automatický překlad. Chcete ji raději zobrazit v angličtině?
Byl tento překlad užitečný?
  1. Home

Selektivní laserové sintrování

3D tisk vysoce detailních dílů z užitečných materiálů, jako jsou kovy, polymery a keramika, je možný pomocí strojů, které využívají technologii selektivního laserového sintrování (SLS).

Co je selektivní laserové sintrování?

SLS je technika spékání práškového lože pro aditivní výrobu (AM). Vytváří 3D objekty pomocí laseru, který selektivně zahřívá práškové částice tak, aby se spojily a staly se pevnou strukturou.

Během procesu slinování se materiál zahřeje právě natolik, aby se spustila atomová difúze mezi částicemi – což způsobí, že se navážou, aniž by se skutečně roztavily. Stroj SLS používá pulzní laser ke spékání práškových částic s dostatečnou přesností pro 3D tisk dílů s vysoce složitou geometrií z plastu, kovu, keramiky a skla.

Vzhledem k tomu, že dokáže snadno vytvářet složité tvary přímo z CAD dat a je kompatibilní s širokou škálou materiálů, je selektivní laserové sintrování extrémně univerzální technikou pro výrobu prototypů a dílů pro konečné použití.

Související produkty: Pevná rovina NX AM | Víceosé technologie NX AM | Nástroj NX AM Build Optimizer

siemens-erlg-3d-drucker-08

Výhody selektivního laserového sintrování

Rozšiřte možnosti tisku

Pomocí selektivního laserového sintrování můžete tisknout díly z různých materiálů, včetně kovů a keramiky.

Obnovte složité detaily

Replikace nejmenších detailů je možná pomocí selektivního laserového sintrování díky malé velikosti částic a soustředěné energii laseru.

Vytváření funkčních součástí

Realizujte funkční návrhy pomocí selektivního laserového sintrování, kde výsledná struktura materiálu je podobná kovaným dílům v kovu.

Související zdroje informací

Software pro aditivní výrobu

Tento blog se zaměří na tuto vzrušující novou technologii a roli, kterou hraje společnost Siemens při pomoci našim zákazníkům využít příležitosti, které aditivum přináší.

Komunita

Zapojte se do konverzace a získejte odpovědi na své otázky od odborníků na aditivní výrobu.