K zobrazení této stránky v češtině byl použit automatický překlad. Chcete ji raději zobrazit v angličtině?
Byl tento překlad užitečný?
  1. Home

Bezpapírová výroba

Bezpapírová výroba se týká použití softwarových elektronických systémů ke sledování a prosazování výrobních výrobních procesů při současném zaznamenávání všech informací spojených s výrobními záznamy.

Co je bezpapírová výroba?

Bezpapírové výrobní procesy poskytují kontrolu chyb a viditelnost v reálném čase, která je nezbytná pro výrobu konzistentní kvality produktů za všech okolností.

Software Manufacturing Execution System nahrazuje procesy výroby papíru proaktivním prováděním výroby, které přináší snížení nákladů a podporuje neustálé zlepšování a štíhlé iniciativy. Vynucuje obchodní pravidla pro bezchybné procesy a poskytuje kompletní elektronickou auditní stopu všech výrobních činností.

Související produkt: Opcenter Execution

Person sitting at a desk, smiling at a computer monitor

Pochopte výhody

Bezchybné operace

Nahraďte manuální, papírové záznamy elektronickými systémy, abyste eliminovali riziko chyb v dokumentaci a zvýšili přesnost výrobních činností.

Efektivita a snížení nákladů

Automatizujte operace, kontrolujte procesy v reálném čase a vynucujte postupy v místě provádění – minimalizujte režijní náklady, snižujte plýtvání, zvyšujte výnosy a zefektivňujte výrobní procesy.

Soulad s průmyslovými a regulačními požadavky

Zachycujte, ukládejte a zobrazujte všechny výrobní informace, poskytujte elektronickou auditní stopu a eliminujte čas a rizika spojená s tradičními procesy ruční dokumentace.

Viditelnost a rozhodování v reálném čase

Získejte okamžitý přístup ke komplexním provozním datům, která umožňují včasnou analýzu, informované rozhodování a efektivní řazení úkolů, což v konečném důsledku zvyšuje efektivitu pracovních postupů a provozní agilitu.

Rychlejší uvedení výrobků na trh

Zjednodušte kontroly a pracovní postupy procesní výroby, umožněte výrobcům rychleji rozpoznat výnosy a získat konkurenční výhodu při dodávání produktů na trh.

Zlepšete kontrolu kvality

Předcházejte chybám v každém provozním kroku, což vede k menšímu počtu problémů s neshodami, snížení zmetkovitosti a přepracování a předvídatelnějšímu výrobnímu výstupu, což v konečném důsledku vede k dodávání produktů s konzistentní kvalitou.

Bezpapírové výrobní procesy

Bezpapírové výrobní procesy poskytují kontrolu chyb a viditelnost v reálném čase, která je nezbytná pro výrobu konzistentní kvality produktů za všech okolností. Pokud by se vyskytly problémy s kvalitou produktu, elektronické systémy mohou rychle identifikovat, zadržet a napravit podezřelé produkty, ať už v procesu nebo v terénu. Kontextová data uložená v elektronických výrobních systémech poskytují informace, které mohou také pomoci výrobcům optimalizovat výrobní procesy a podpořit lepší rozhodování pomocí řídicích panelů v reálném čase, které poskytují trendy a analýzy.

V bezpapírové výrobě nahrazují elektronické záznamy papírové, ruční. Neexistují žádní "papíroví cestovatelé" v okolí zařízení ani napříč zařízeními. Bezpapírové systémy jsou obvykle integrovány do systémů vyšší úrovně, jako je ERP, aby získaly informace o kusovníku a objednávkách, které je třeba spravovat ve výrobním závodě. Operátorům v bezpapírových výrobních zařízeních jsou předkládány výrobní úkoly ve správně seřazených sekvencích (např. podle priority, termínu splatnosti nebo významu zákazníka). Operátoři dostávají ve svých pracovních buňkách vizuální podněty, které jim pomáhají vynucovat a urychlovat správné akce. Výkresy, grafika a standardní operační postupy jsou prohlíženy online, což zajišťuje, že pracovníci pracují z jejich nejaktuálnější verze. Bezpapírové systémy nejen předcházejí chybám, ale poskytují upozornění v reálném čase, když nastanou problémy. Vzhledem k tomu, že výrobci dodávají na trh stále menší a nestálejší okna, skutečnost, že bezpapírové výrobní procesy eliminují potřebu kontrol výroby v průběhu procesu a dramaticky zrychlují (tj. zkracují) dobu konečné kontroly a uvolnění, je konkurenční výhodou, která může přinést lepší spokojenost zákazníků, nemluvě o příležitosti rychleji rozpoznat výnosy.

Častým mylným názorem na bezpapírovou výrobu je, že se jedná jednoduše o "papír na skle", digitální verze papírových dokumentů nebo chytré soubory PDF. I když tyto prvky mohou existovat v bezpapírovém výrobním systému, primární hodnota poskytovaná bezpapírovou výrobou pochází z její schopnosti provádět bezchybné operace a současně zachycovat, ukládat a zobrazovat všechny výrobní informace v reálném čase. To poskytuje přehled o operacích v celém výrobním podniku a zároveň prosazuje správné postupy na úrovni závodu, aby se eliminovaly výrobní chyby a zajistila se okamžitá, přesná a snadno přístupná dokumentace pro rychlé splnění požadavků na audit a dodržování předpisů. Bezpapírové výrobní systémy "provádějí vlastní audit" při sledování a prosazování výrobních procesů, čímž eliminují čas a rizika spojená s tradičními manuálními dokumentačními procesy.

Výrobci prakticky ve všech odvětvích byli méně efektivní kvůli procesům založeným na papírových dokumentech.

Problém s papírem

Z hlediska dokumentace existuje větší pravděpodobnost chyb u papírových systémů. Vezměte v úvahu složitost zachytávání záznamů. Dokumentace je soubor dokumentů spojených s provedenými operacemi, vynásobený počtem zapojených řádků, počtem závodů v podniku a množstvím shromážděných dat. I kdyby bylo možné provádět papírové záznamy s přesností 99,5 procenta – což není ve skutečném výrobním světě příliš pravděpodobné – chyby v dokumentaci se ve společnosti stále hromadí na desítky tisíc. Studie ukazují, a výrobci to potvrdí, že přesnost manuálních, papírových dokumentů je hluboko pod 99,5 procenty. S dnešními bezpapírovými výrobními systémy nedochází k žádným chybám v dokumentaci.

Z hlediska kvality ruční papírové systémy jednoduše postrádají schopnost adekvátně předcházet chybám v každém jednotlivém kroku operace. Zvažte všechny kroky spojené s výrobními operacemi: Jsou stroje kvalifikované? Je postup správný? Byli operátoři vyškoleni? Byly shromážděny všechny relevantní údaje? Odpovědi na tyto otázky zatěžují efektivitu papírových systémů, a proto je v mnoha výrobních odvětvích kvalita dosahována "hrubou silou" s nadbytečnými kontrolami a opakovanými kontrolami, protože se nemůžete spoléhat pouze na papírové systémy.

Z hlediska nákladů procesy založené na papírových dokumentech jednoduše přidávají režii (např. papír, práci) a čas bez přidané hodnoty. Jejich nedostatečná efektivita se projevuje napříč provozy ve formě plýtvání, nižších výnosů a latence, která zpomaluje vývoj produktů a jejich uvádění na trh.

Automatickým řízením operací v celém podniku – zajištěním, že operátoři a stroje jsou pro danou aplikaci vhodní a řádně certifikovaní, že výdej materiálu je řízen v reálném čase, že všechna relevantní data jsou zachycena v reálném čase a že postupy a postupy jsou vynucovány v místě provádění – bezpapírové výrobní informační systémy (MES) tyto problémy eliminují. Výsledkem je předvídatelnější výrobní výstup.

Bezpapíroví výrobci mají méně problémů s neshodami, méně zmetků a přepracování, konzistentnější kvalitu výrobků – a méně stížností od zákazníků, koncových uživatelů a lidí v samotném podniku. Tyto výsledky skutečné výkonnosti nejen zefektivňují a zvyšují ziskovost výrobních operací; Chrání hodnotu značky tím, že minimalizují vystavení riziku.

Související produkty