K zobrazení této stránky v češtině byl použit automatický překlad. Chcete ji raději zobrazit v angličtině?
Byl tento překlad užitečný?
  1. Home

Tryskání materiálu

Společnosti vyrábějí vysoce přesné díly pomocí technologie aditivní výroby (AM) zvané tryskání materiálu, při které se malé body materiálu nanášejí vrstvu po vrstvě.

Co je tryskání materiálu?

Tryskání materiálu je proces aditivní výroby (AM), při kterém se kapičky tekuté pryskyřice selektivně nanášejí pomocí tiskových hlav ve stylu inkoustových tiskáren a tuhnou vystavením ultrafialovému (UV) světlu, aby se vytvořil pevný 3D objekt.

Další proces aditivní výroby, fotopolymerizace v kádi, také funguje selektivním vytvrzováním kapalných fotopolymerních pryskyřic světlem. Zatímco však fotopolymerizace kádě selektivně vytvrzuje pryskyřici v záchytné nádrži, tryskání materiálu využívá tiskové hlavy k dávkování pryskyřice a současně k jejímu vytvrzování. Jak tryskání materiálu, tak tryskání pojiva používají stejný typ technologie tiskové hlavy – ale zatímco tryskání pojiva nanáší tekuté lepidlo na jiný substrát, tryskání materiálu nanáší stavební materiály, které tvoří konečný díl a jeho podpůrné struktury.

Tryskání materiálu je považováno za jednu z nejpřesnějších metod aditivní výroby. Tryskání materiálu, které je schopné tisknout ve vrstvách o tloušťce menší než 20 mikronů, je známé pro vytváření CAD návrhů s jemnými detaily, vysokou přesností a hladkými povrchy. Bohužel tato úroveň věrnosti může být časově náročná kvůli počtu vrstev. To lze do jisté míry kompenzovat použitím více tiskových hlav současně, aby se vytvořila větší plocha. Přídavné tiskové hlavy také umožňují použití více materiálů a barev v jednom designu.

Díky těmto vlastnostem je tryskání materiálu ideální pro realistické modely, vizuální nebo haptické prototypy, nástroje a odlévání. Vzhledem k vlastnostem vytvrzených fotopolymerů se však tento proces obvykle nedoporučuje pro tisk funkčních nebo nosných součástí.

Související produkty: Pevná rovina NX AM | Víceosé technologie NX AM | Nástroj NX AM Build Optimizer

CatchScreenshot1

Pochopte výhody tryskání materiálu

Zlepšete přesnost

Využijte tryskání materiálu pro vysoce přesné modely, které jsou výsledkem vysoké věrnosti metody tisku tryskáním materiálu.

Replikace detailů povrchu

Vytvářejte modely s jemnými povrchovými detaily s využitím silných stránek tryskání materiálu k reprodukci složitých povrchů.

Rychlé generování dílů

Vyrábějte díly za kratší dobu než u jiných metod, jako je lisování, které vyžadují dlouhé dodací lhůty pro formy nebo jiné aspekty výrobního procesu.

Související zdroje informací

Software pro aditivní výrobu

Tento blog se zaměří na tuto vzrušující novou technologii a roli, kterou hraje společnost Siemens při pomoci našim zákazníkům využít příležitosti, které aditivum přináší.

Komunita

Zapojte se do konverzace a získejte odpovědi na své otázky od odborníků na aditivní výrobu.