K zobrazení této stránky v češtině byl použit automatický překlad. Chcete ji raději zobrazit v angličtině?
Byl tento překlad užitečný?
  1. Home

Vytlačování materiálu

Díky technikám vytlačování materiálu se mnoho jednotlivců a společností po celém světě zabývá 3D tiskem dílů jako koníčkem, prototypováním a výrobou komerčně dostupných produktů.

Co je vytlačování materiálu?

Vytlačování materiálu je metodika aditivní výroby (AM). Cívka materiálu (obvykle termoplastického polymeru) je protlačována vyhřívanou tryskou v nepřetržitém proudu a selektivně nanášena vrstvu po vrstvě, aby se vytvořil 3D objekt. Výroba tavených vláken (FFF) a modelování tavené depozice (FDM) jsou dva příklady technologie vytlačování materiálu.

Vytlačování materiálu obvykle není tak rychlé nebo přesné jako jiné typy aditivní výroby. Technologie vytlačování materiálu a kompatibilní suroviny, jako je nylon a ABS plast, jsou však rozšířené a levné. A to natolik, že vytlačování materiálu je nejoblíbenějším procesem pro 3D tisk pro kutily doma. Ve výrobním a průmyslovém prostředí se vytlačování materiálu běžně používá pro výrobu nefunkčních prototypů, dočasných náhradních dílů pro strojní zařízení nebo nákladově efektivní rychlé prototypování pro více iterací stejného objektu.

Vytlačování materiálu má také tu výhodu, že je škálovatelné. Lze jej použít pro malé díly 20 cm nebo méně, ale také pro velmi velké díly, kde se rozměry rozšiřují na více metrů. To znamená, že vytlačování materiálu lze využít pro tisk dílů, které se vejdou do ruky, až po díly o velikosti vozidla, a tato charakteristika škálovatelnosti se využívá v mnoha průmyslových odvětvích k použití stejné technologie pro tisk široké škály dílů.

Související produkty: Pevná rovina NX AM | Víceosé technologie NX AM | Nástroj NX AM Build Optimizer

material-extrusion-is1486965695-feature-640x360

Pochopte výhody vytlačování materiálu

Přijměte škálovatelnost

Tryskání materiálu umožňuje tisknout díly od ručních rozměrů až po extrémně velké díly velikosti vozidla.

Snížení nákladů

Snižte náklady na prototypování a výrobu pomocí levných a snadno dostupných materiálů. Materiály používané pro extruzní tisk jsou obvykle levné polymery jako PLA, nylon, ABS a PET.

Demokratizace výroby

Vytlačování materiálu zabraňuje nebezpečným materiálům a vysoce výkonným systémům, jako jsou lasery nebo elektronové paprsky, takže je bezpečné pro různá prostředí od dílen až po kancelářské stoly a eliminuje další bezpečnostní protokoly.

Související zdroje informací

Software pro aditivní výrobu

Tento blog se zaměří na tuto vzrušující novou technologii a roli, kterou hraje společnost Siemens při pomoci našim zákazníkům využít příležitosti, které aditivum přináší.

Komunita

Zapojte se do konverzace a získejte odpovědi na své otázky od odborníků na aditivní výrobu.