K zobrazení této stránky v češtině byl použit automatický překlad. Chcete ji raději zobrazit v angličtině?
Byl tento překlad užitečný?
  1. Home

Správa výrobních úkonů

Manufacturing Operations Management (MOM) je komplexní řešení zaměřené na optimalizaci efektivity a efektivity end-to-end výrobních procesů. Mezi funkce patří provádění výroby, řízení kvality, plánování a rozvrhování výroby a výrobní inteligence.

Co je řízení výrobních operací (MOM)?

Řízení výrobních operací je holistický přístup k řízení a zlepšování výrobních procesů od začátku do konce. Zahrnuje sadu softwarových nástrojů a strategií určených k optimalizaci různých aspektů výroby, včetně plánování a rozvrhování výroby, kontroly kvality, prosazování výrobních procesů a monitorování v reálném čase. Digitalizace těchto výrobních oblastí může dále optimalizovat výkonnost výroby a zlepšit efektivitu, flexibilitu a dobu uvedení na trh. Výrobci s plně digitalizovanými procesy jsou lépe vybaveni k tomu, aby mohli rychle reagovat na změny na trhu a převratné inovace. Využitím MOM mohou společnosti zefektivnit provoz, minimalizovat prostoje, zlepšit kvalitu produktů a v konečném důsledku dosáhnout vyšší úrovně efektivity a ziskovosti v rámci svých výrobních operací.

Cílem MOM je dosáhnout provozní dokonalosti prostřednictvím komplexního dohledu a řízení výrobního procesu. Zahrnuje implementaci pokročilých softwarových řešení, která poskytují přehled o každé fázi životního cyklu výroby, což umožňuje informované rozhodování a neustálé zlepšování procesů. Řízení výrobních operací umožňuje organizacím přizpůsobit se měnící se dynamice trhu, vyhovět vyvíjejícím se požadavkům zákazníků a udržet si náskok před konkurencí optimalizací výrobních procesů, snižováním nákladů a maximalizací celkové produktivity.

Přínosy řízení výrobních operací

Zefektivnění výrobních procesů

Optimalizujte alokaci zdrojů, omezte prostoje a minimalizujte plýtvání, což vede ke zvýšení provozní efektivity.

Zlepšete kontrolu kvality

Usnadněte monitorování výrobních činností v reálném čase, což umožňuje proaktivní identifikaci a nápravu problémů s kvalitou, čímž se zvyšuje celková kvalita produktů a spokojenost zákazníků.

Zlepšete viditelnost

Získejte komplexní přehled o operacích, abyste získali přehled o klíčových ukazatelích výkonnosti, výrobních trendech a potenciálních úzkých místech, což umožní osobám s rozhodovací pravomocí činit informovaná rozhodnutí a podporovat neustálé zlepšování.

Zvýšení agility

Získejte přehled o výrobních operacích v reálném čase, což vám umožní rychle se přizpůsobit měnícím se požadavkům trhu, výkyvům v požadavcích zákazníků a nepředvídaným narušením výrobních plánů.

Zajistěte shodu s průmyslovými požadavky

Automatizujte dokumentaci, sledujte procesy a zavádějte opatření pro zajištění kvality, abyste snížili riziko nesouladu s průmyslovými a regulačními normami.

Zlepšete strategické rozhodování

Konsolidujte data z různých zdrojů a poskytujte pokročilé analytické funkce, abyste získali užitečné poznatky, identifikovali oblasti, které je třeba zlepšit, a podpořili inovace, abyste si udrželi konkurenceschopnost na trhu.

Možnosti řízení výrobních operací

Řízení výrobních operací je holistický přístup ke zlepšování provozní dokonalosti. Zahrnuje následující softwarové komponenty:

Výrobní informační systémy (MES) - Zajistěte, aby kvalita a efektivita byly zabudovány do výrobního procesu a byly proaktivně a systematicky prosazovány.

Systémy řízení kvality (QMS) - Poskytují postupy, procesy, strukturu a zdroje nezbytné pro zefektivnění výroby a operací ERP a nákladově efektivní řízení problémů s kvalitou.

Pokročilé plánování a rozvrhování (APS) - Vyvažte poptávku a výrobní kapacitu za účelem snížení zásob, zkrácení výrobních cyklů a zvýšení úrovně služeb zákazníkům.

Enterprise Manufacturing Intelligence (EMI) – Agregujte data z různých výrobních zdrojů a umožněte tak rozšířené možnosti vytváření sestav a analýz.