K zobrazení této stránky v češtině byl použit automatický překlad. Chcete ji raději zobrazit v angličtině?
Byl tento překlad užitečný?
  1. Home

Automatizace elektronického návrhu

Automatizace elektronického návrhu (EDA) je použití počítačových programů a specializovaného počítačového hardwaru k navrhování, simulaci, ověřování, výrobě a testování elektronických systémů, jako jsou integrované obvody (IC), obaly IC a desky s plošnými spoji (PCB).

Co je automatizace elektronického návrhu (EDA)?

EDA (také známý jako elektronický počítačem podporovaný design nebo software ECAD) je software a specializovaný hardware, který elektroničtí inženýři používají pro návrh, ověřování, výrobu a testování elektronických systémů (integrovaných obvodů a desek plošných spojů), které pohánějí datovou komunikaci, internet, moderní továrny a dopravu, spotřební zařízení a stále rostoucí počet digitalizovaných inovací řízených umělou inteligencí, které jsou přínosem pro moderní společnost.

Řešení Siemens EDA

Siemens EDA se skládá z velké části z technologií EDA získaných při akvizici společnosti Mentor Graphics společností Siemens Digital Industry Software v roce 2016. Od roku 2024 společnost Siemens získala tucet dalších společností a úspěšně vyvinula a uvedla na trh více než dvě desítky dalších špičkových inovací produktů EDA pro své podnikání EDA. Siemens EDA je jedinečná v tom, že její portfolio EDA zahrnuje návrh integrovaných obvodů, balení integrovaných obvodů (včetně 3D integrovaných obvodů) a návrh desek plošných spojů, což doplňuje portfolia mechanického, PLM a podnikového softwaru společnosti Digital Industry Software – to vše je součástí většího systému Siemens Xcelerator. Mezi mnoho pozoruhodných produktů v portfoliu Siemens EDA patří:

Analog FastSPICE – Analog FastSPICE je nejrychlejší platforma pro ověřování nanometrových obvodů pro analogové, RF, smíšené a vlastní digitální obvody.

Aprisa - Aprisa je platforma pro fyzický návrh zaměřený na detaily pro moderní návrh systému na čipu (SoC).

Calibre – Calibre je kompletní platforma EDA pro ověřování IC a optimalizaci DFM, která urychluje návrhy od vytvoření až po výrobu a řeší všechny požadavky na schválení.

Catapult - Catapult High-Level Synthesis (HLS) umožňuje návrhářským týmům vyvíjet algoritmy v C++ a SystemC a snadněji je implementovat do návrhů integrovaných obvodů.

Questa – Platforma Questa automatizuje funkční verifikaci a ladění komplexních SoC a programovatelných hradlových polí (FPGA), čímž dramaticky zvyšuje produktivitu a pomáhá společnostem efektivněji řídit zdroje. Nejlepší technologie Questa ve své třídě maximalizují efektivitu ověřování na úrovni IC bloku, subsystému a systému.

PADS Professional – PADS Professional je kompletní platforma pro návrh desek plošných spojů, která zahrnuje technologie návrhu a analýzy desek, cloudovou spolupráci, výzkum a tvorbu dílů a přehled o dodavatelském řetězci v reálném čase.

Solido - Řešení Solido pro návrh s ohledem na variace, ověřování IP a charakterizaci knihoven, poháněná patentovanými technologiemi strojového učení, používá 1000 designérů v předních polovodičových společnostech po celém světě, aby zajistili přesnost a kvalitu svých návrhů integrovaných obvodů.

Symphony – Symphony je nejrychlejší a nejkonfigurovatelnější řešení smíšeného signálu v oboru pro přesné ověření funkčnosti návrhu, konektivity a výkonu napříč A/D rozhraními na všech úrovních hierarchie návrhu a pro všechny aplikace integrovaných obvodů.

Tanner - Podnikový, vlastní návrh integrovaných obvodů podporující jak FinFET, tak planární analogové, analogové integrované obvody se smíšeným signálem a návrhy MEMS.

Tessent - Řešení Tessent Silicon Lifecycle Management zahrnují pokročilé testovací, ladicí, bezpečnostní a zabezpečovací funkce a analýzu dat v reálném čase, aby vyhověly vyvíjejícím se výzvám dnešního životního cyklu křemíku.

Veloce - Veloce CS je přední hardwarová, softwarová a systémová validační platforma. Zahrnuje emulační platformu Veloce Strato CS, podnikovou prototypovou platformu Veloce Primo CS a softwarovou prototypovou platformu Veloce proFPGA CS, která splňuje požadavky složitých čipů, softwaru a systémů.

Xpedition - Xpedition Enterprise je nejinovativnější návrhový tok PCB v oboru, který poskytuje integraci od definice návrhu systému až po realizaci výroby. Její jedinečné technologie mohou zkrátit konstrukční cykly o 50 procent nebo více a zároveň výrazně zlepšit celkovou kvalitu a efektivitu zdrojů.

Další informace o Siemens EDA

Komplexní portfolio nástrojů Siemens EDA zahrnuje návrh, ověřování a výrobu integrovaných obvodů – od pokročilého balení integrovaných obvodů a návrhu a výroby 3D integrovaných obvodů až po návrh, ověřování a výrobu systémových desek plošných spojů.

Návrh, ověření a výroba integrovaných obvodů

Siemens EDA nabízí komplexní nástroj pro návrh, verifikaci a výrobu digitálních, analogových, analogových/digitálních smíšených signálů a integrovaných obvodů MEMS. Je průkopníkem využití umělé inteligence k vylepšení svých řešení EDA.

Pokročilé balení a 3D návrh a výroba integrovaných obvodů

Společnost Siemens je průkopníkem ve vývoji pokročilých řešení pro návrh, ověřování a výrobu 3D integrovaných obvodů, což je nejkomplexnější a nejosvědčenější multifyzikální tok v oboru pro éru 3D integrovaných obvodů.

Návrh, verifikace a výroba systémů desek plošných spojů

Siemens EDA je lídrem ve vývoji kompletních toků pro návrh, verifikaci a výrobu desek plošných spojů.

Vybrané inovace EDA

Konstrukční řešení Calibre

Calibre Design Solutions je lídrem v oboru pro odhlašování integrovaných obvodů, poskytuje kompletní platformu EDA pro ověřování integrovaných obvodů a optimalizaci DFM, která urychluje návrhy od vytvoření až po výrobu a řeší všechny požadavky na schválení.

Konstrukční řešení Solido

Řešení Solido pro návrh s ohledem na variace, ověřování IP a charakterizaci knihoven, poháněná patentovanými technologiemi umělé inteligence a strojového učení, používá 1000 designérů v předních polovodičových společnostech po celém světě.

Systém Veloce CS

Veloce CS je přední platforma pro ověřování hardwarového softwaru a systému, včetně emulační platformy Veloce Strato CS, podnikové prototypové platformy Veloce Primo CS a platformy pro prototypování softwaru Veloce proFPGA CS.