K zobrazení této stránky v češtině byl použit automatický překlad. Chcete ji raději zobrazit v angličtině?
Byl tento překlad užitečný?
  1. Home

Digitalizace

Digitalizace je proces propojování digitalizovaných informací prostřednictvím digitálních dvojčat a digitálního vlákna za účelem získání podrobných poznatků, které lze využít k transformaci obchodních procesů a vytváření nových příležitostí pro inovaci produktů.

Jaký je proces digitalizace?

Nejprve proces začíná digitalizací – převodem informací (tj. objektů, obrazů, zvuků, dokumentů, dat atd.) do elektronicky uloženého digitálního formátu přístupného prostřednictvím technologie.

Dále se digitalizované informace používají k vytváření digitálních dvojčat, což jsou virtuální reprezentace fyzických produktů, výrobních procesů a provozního výkonu.

Datové vztahy mezi digitálními dvojčaty a jejich vzájemným informováním a ovlivňováním se označují jako "digitální vlákno". Digitalizace v praxi spočívá v analýze digitálního vlákna a využití výsledných poznatků ke zlepšení produktů a procesů v celém podniku.

Digitalizace je rychle přijímána mnoha obory ve veřejném i soukromém sektoru. Probíhá ve vyspělých oborech, jako je vzdělávání, zdravotnictví, energetika, výroba, správa veřejných služeb, doprava a rozvoj infrastruktury.

Strategie digitální transformace

Přínosy digitalizace

Digitalizace může přinést řadu poznatků a výhod, které mohou podniky využít ke konkurenčním výhodám. Příklady:

Přesnost

Vytvořte si přesnější představu o výrobních procesech a řešte neefektivitu, což vede k vyšší kvalitě výroby.

Virtuální validace produktů

Urychlete proces návrhu a eliminujte potřebu fyzických prototypů.

Možnost upgradu

Propojte data z výkonu produktu v terénu v reálném čase s dalšími verzemi těchto produktů a získejte definitivní zlepšení.

Další informace

Strategie digitální transformace

Naši odborníci poskytují konzultační workshopy, které vám pomohou určit řešení, která potřebujete k úspěchu v každé fázi vaší cesty.