K zobrazení této stránky v češtině byl použit automatický překlad. Chcete ji raději zobrazit v angličtině?
Byl tento překlad užitečný?
  1. Home

Simulace návrhu

Simulace návrhu pomáhá výrobcům ověřit a ověřit zamýšlenou funkci vyvíjeného produktu v dřívějších fázích návrhu. Konstruktéři CAD (Computer-Aided Design) mohou integrovat simulace, aby pochopili, jak změny návrhu okamžitě ovlivňují výkon.

Co je simulace návrhu?

Simulace návrhu pomáhá výrobcům ověřit a ověřit zamýšlenou funkci vyvíjeného produktu v dřívějších fázích návrhu. Konstruktéři CAD mohou integrovat simulaci návrhu, aby okamžitě pochopili, jak změny návrhu ovlivňují výkon.

Simulace návrhu pomáhá výrobcům ověřit a ověřit zamýšlenou funkci vyvíjeného produktu a také vyrobitelnost produktu. Slovo "simulace" se často používá jako obecný termín pro počítačem podporované inženýrství (CAE). Několik přístupů k simulaci návrhu se stalo standardní součástí vývoje produktů v mnoha průmyslových odvětvích a jejich význam stále roste, protože levné, rychlejší počítače a cenově dostupný, snadno použitelný software pro simulaci návrhu umožňují uživatelům řešit nové technologie a aplikace.

Simulační modely jsou matematické rovnice reprezentující chování systému ve fyzikální oblasti zájmu. Složitost matematiky závisí na dostupnosti dat a liší se funkcí aplikace a fází návrhu.

V raném vývoji obvykle jednodušší reprezentace systému používají analytické předpoklady a ověřují interakci mezi několika fyzikálními aspekty na koncepční úrovni. V pozdních fázích vývoje se obvykle používají velmi složité modely specifické pro aplikaci pro validaci a zpřesnění. Aplikace mohou pokrývat aspekty, jako je chování konstrukce, akustika, strukturální dynamika, tepelná a průtoková analýza, úspora paliva, vývoj řízení a mnoho dalšího.

Související produkty: NX | Solid Edge | Zel X | Simcenter FLOEFD

Blog detailing 2023 release Version 2306 of Simcenter FLOEFD, CAD embedded Computational Fluid Dynamics software

Odhalte výhody

Snižte náklady na vývoj produktu a čas tím, že se vyhnete opakovanému fyzickému testování prototypů a zlepšíte kvalitu.

Zvýšení výkonu

Simulace návrhu vám pomůže navrhovat robustnější díly a produkty, které splňují nebo překračují požadavky na výkon.

Úspora času

Simulace návrhu pomáhá konstruktérům poskytnout okamžitou zpětnou vazbu o tom, jak bude jejich díl fungovat, aby mohli rychleji iterovat návrhy.

Snížení nákladů

Simulace návrhu pomáhá snižovat náklady a zvyšuje efektivitu návrhu tím, že odstraňuje zbytečný materiál a hmotnost a snižuje počet prototypů.

Vlastnosti simulace návrhu

Simulace proudění tekutin v pístovém ventilu pomocí Simcenteru FLOEFD pro NX

Virtual testing and validation

Simulace návrhu může zahrnovat širokou škálu analýz, které virtuálně testují chování produktu za různých provozních podmínek a podmínek prostředí. Na rozdíl od metody pokus-omyl umožňuje inteligentní simulační proces cílenou implementaci možností návrhu v různých fázích.

Dva muži pracují na komponentě stroje. Jeden z nich používá simulace a testovací software řešení Simcenter na notebooku a druhý kontroluje daný díl.

Manufacturability

Zahrnuje simulaci tváření, lisování, obrábění a dalších procesů pro určení vyrobitelnosti konstrukce a vlivu konstrukčních změn na výrobní metodu.

Inženýr se dívá na simulaci návrhu kola na obrazovce.

Models vs. physical prototypes

Simulační modely nabízejí větší flexibilitu v procesu vývoje produktu než fyzické prototypy. Vytváření alternativ návrhu vyžaduje pouze několik kliknutí na tlačítko a jejich testování nevyžaduje složité nastavení.

Simulace integrovaná do CAD

Integrací simulačních nástrojů do stejného prostředí, které návrháři používají každý den, mohou návrháři snadněji používat simulaci jako vodítko pro své volby návrhu a také k počátečnímu ověření výkonu návrhu. Společnost Siemens nabízí v každém z těchto návrhových nástrojů simulační řešení integrovaná do CAD.

NX

S NX CAD již nemusíte používat nesourodé aplikace a softwarové nástroje pro simulaci při návrhu a validaci výrobků. Analýzu a CAE můžete provádět v rané fázi procesu návrhu pomocí vestavěných simulačních funkcí integrovaných do CAD:

Pokyny k návrhu produktu:

  • Optimalizátor topologie NX: Použití strukturální simulace k vytvoření inovativní koncepční geometrie
  • NX Performance Predictor Okamžité výsledky strukturální simulace, které se aktualizují při změně geometrie

Ověření návrhu:

  • Simulace návrhu NX: Základní simulace na bázi konečných prvků pro lineární statiku, modální analýzu, analýzu vzpěru a teplotní analýzu
  • NX Motion: Simulace dynamiky více těles pro pochopení toho, jak se budou vaše sestavy pohybovat, a určení sil potřebných pro věci, jako je dimenzování motoru
  • NX Animation Designer: Optimalizujte sekvencování sestavování/rozebírání pomocí barevně odlišené časové osy
  • Simcenter FLOEFD pro NX Snadno použitelná simulace proudění tekutin a přenosu tepla

Simulace výroby:

  • Validace lisovaných dílů NX: Vyhodnoťte modely dílů z hlediska tvarovatelnosti a provádějte základní simulaci plnění
  • Analýza NX EasyFill: Vyhodnoťte proces vstřikování, který může ovlivnit kvalitu dílu

Seznamte se s NX

Solid Edge

Řešení Solid Edge nabízí robustní simulační funkce, které budou vyhovovat vašim potřebám, ať už se jedná o digitální ověření dílů a návrhů sestav, analýzu konečných prvků, nebo o plně integrovanou analýzu výpočetní dynamiky kapalin.

  • Simulace Solid Edge Digitální ověřování návrhů dílů a sestav pomocí vestavěné analýzy konečných prvků (FEA)
  • Simcenter FLOEFD for Solid Edge Simulujte výkon a spolehlivost produktu z hlediska proudění tekutin, přenosu tepla a elektromagnetických vlivů
  • Simcenter Flomaster pro Solid Edge Modelujte, vypočítejte a vizualizujte rychlost proudění, teplotu a pokles tlaku v potrubních rozvodech v 1D prostředí

Seznamte se se Solid Edge

Zel X

Začněte svou cestu za digitální transformací se softwarem Zel X, integrovaným souborem nástrojů pro spolupráci, mechanický návrh, simulaci, výrobu a provoz. S cenově dostupnou a snadno použitelnou aplikací založenou na prohlížeči má váš malý podnik přístup k funkcím, které potřebuje, kdykoli je potřebuje.

  • Zel X Pokročilé: Testování a ověřování návrhů před jejich realizací

Prozkoumej Zel X

Vyzkoušejte si zdarma software pro simulaci návrhu

Výsledek řešení napětí pro návrh krytu obložení z Průvodce namáháním v NX CAD. Barvy statického výpočtu se na "teplotní mapě" pohybují od červené po modrou.

NX design simulation trial

  • Zkraťte vývoj a snižte náklady prováděním simulací přímo v návrhovém prostředí NX
  • Předvídání chování produktu z hlediska konstrukčního, tepelného a pohybového výkonu během návrhu
  • Rychle iterujte návrhy, abyste rychle pochopili dopad změn návrhu na výkon produktu

Další informace

Zhlédnout

Webinář na vyžádání | Simulační proces a správa dat pro návrh lodí

Webinář na vyžádání | Simulace pohybu pro konstruktéry

Poslechnout si více

Podcast | Pokrok v konstrukci a simulaci elektromotorů

Přečíst

Oficiální zpráva | Termická analýza v konstrukci strojů pomocí CFD řešení zabudovaného do CAD

Oficiální zpráva | Jak zvýšit produktivitu konstrukce lodí pomocí přístupu založeného na simulacích