K zobrazení této stránky v češtině byl použit automatický překlad. Chcete ji raději zobrazit v angličtině?
Byl tento překlad užitečný?

Konstrukce pro výrobu a montáž

Design for Manufacturing and Assembly (DFMA) je inženýrská metodika, která se zaměřuje na zjednodušení návrhu produktu s cílem zlepšit snadnost výroby a efektivitu montáže.

Co je design pro výrobu a montáž?

Návrh pro výrobu a montáž je inženýrská metodika, která se zaměřuje na zkrácení doby uvedení na trh a snížení celkových výrobních nákladů tím, že upřednostňuje jak snadnou výrobu dílů produktu, tak zjednodušenou montáž těchto dílů do konečného produktu – to vše během raných fází návrhu životního cyklu produktu.

Než se DFMA stala jedinečnou filozofií, jak je dnes známá, byla považována za dvě odlišné metodiky: Design pro výrobu (DFM) a Design pro montáž (DFA). DFMA se zabývá výběrem nákladově efektivních surovin a snahou minimalizovat složitost výrobních operací během fáze návrhu produktu (což by byl nejméně rušivý a nákladný čas na řešení těchto problémů), aby se zkrátila celková doba výroby a náklady na komponenty produktu. Podobně se DFA zabývá zkrácením doby montáže, nákladů a složitosti produktu minimalizací počtu jednotlivých dílů, montážních kroků a potenciálem variability kvality sestavení.

Klíčové faktory, které je důležité vzít v úvahu pro DFM:

Plánování

Poraďte se o svém návrhu s výrobními odborníky. Snížení výrobních nákladů není nikdy jednodušší než ve fázi návrhu.

Materiály

Pokud je to možné, používejte materiály vyhovující výrobě, které určují výrobní procesy a prostředky, hospodaření s materiály a kontrolu kvality.

Procesy

Seznamte se s výrobním procesem, abyste snížili náklady. Například 3D tisk může umožnit návrh jednoho monolitického dílu namísto výroby více součástí.

Normy

Použijte normalizované součásti nebo součásti. Tím se sníží náklady na nové návrhy a zároveň se zlepší řízení zásob a doba uvedení na trh.

Související produkty: Teamcenter Plánování výrobních procesů a správa dat | Solid Edge Design pro výrobu

design-for-manufacturing-and-assembly-dfma-glossary tcm27-53983

Pochopení výhod

Pomocí generativního návrhu mohou inženýři vytvářet a simulovat tisíce návrhů (z nichž mnohé by si sami nedokázali představit) za zlomek času, který by normálně zabral. Proces generativního návrhu může jako nejlepší řešení přinést vysoce přizpůsobené složité tvary

Optimalizace návrhu v generativním návrhu

Algoritmy generativního návrhu zkoumají řadu možností návrhu na základě definovaných parametrů, jako je materiál, výrobní metoda, požadavky na výkon, což vede k lehčím, pevnějším nebo efektivnějším návrhům než tradiční návrhy

Zvládněte složitost pomocí generativního návrhu

Generativní návrh dokáže zpracovat složité geometrie, které mohou být pro lidského konstruktéra obtížné nebo nemožné. To umožňuje vytvářet složité, organické tvary optimalizované pro konkrétní funkce

Generativní návrh přináší úsporu času a nákladů

Automatizací procesu návrhu může generativní návrh výrazně zkrátit čas potřebný k vytvoření více alternativ návrhu. Tato efektivita se promítá do úspory nákladů, zejména tam, kde dochází k častým iteracím návrhu

Další informace

Plánování výrobních procesů

Dostaňte se do výroby rychleji díky plánování výrobních procesů a správě dat řešení Teamcenter. Spolupracujte okamžitě a bezpečně na optimalizaci výroby dílů a úkonů sestavování.

Utilita pro vytváření laminátů

Nástroj Manufacturing Laminate Creation umožňuje uživatelům generovat a organizovat výrobní data v rané fázi vývojového procesu, souběžně s fází návrhu návrhu.

Design pro výrobu

Design pro výrobu hraje důležitou roli během fáze návrhu produktu, kdy jsou definovány základní aspekty produktu související s výrobou.