K zobrazení této stránky v češtině byl použit automatický překlad. Chcete ji raději zobrazit v angličtině?
Byl tento překlad užitečný?
  1. Home

Počítačem podporovaná výroba

Počítačem podporovaná výroba (CAM) běžně označuje použití počítačových softwarových aplikací numerického řízení (NC) k vytváření podrobných instrukcí (G-kód), které pohánějí obráběcí stroje s počítačovým numerickým řízením (CNC) pro výrobu dílů.

Co je počítačem podporovaná výroba?

Širší definice počítačem podporované výroby může zahrnovat počítačové aplikace pro definování výrobního plánu pro návrh nástrojů, přípravu modelu CAD (Computer-Aided Design), NC programování, programování kontroly souřadnicových měřicích strojů (CMM), simulaci obráběcích strojů a následné zpracování. Plán je poté přenesen do dílny pomocí přímého numerického řízení (DNC) nebo řešení konektivity dílny řízené PLM. Kompletní plán se používá ve výrobě pro CNC obrábění, správu nástrojů a kontrolu kvality CMM.

Související produkty: Řešení NX CAM

nx-manufacturing-2-sb-640x360

Pochopte výhody

Mezi výhody počítačem podporované výroby patří správně definovaný výrobní plán, který přináší očekávané výsledky ve výrobě.

Vylepšení využití

CAM systémy mohou maximalizovat využití celé řady výrobních zařízení, včetně vysokorychlostních, 5osých, multifunkčních a soustružnických strojů, elektroerozivního obrábění (EDM) a kontrolních zařízení CMM.

Zdroje dat

Pokročilé systémy CAM s integrací řízení životního cyklu výrobku (PLM) mohou pracovníkům plánování výroby a výroby poskytnout správu dat a procesů, aby bylo zajištěno použití správných dat a standardních zdrojů.

Systémová integrace

Systémy CAM a PLM lze integrovat se systémy DNC a dodávat a spravovat soubory do CNC strojů v dílně.

Proč je počítačová výroba nezbytná?

Počítačem podporovaná výroba hraje klíčovou roli v moderní výrobě, zrychluje operace a dodává komponenty s bezkonkurenční přesností a konzistencí. Je navržen tak, aby optimalizoval účinnost, minimalizoval plýtvání materiálem a snižoval spotřebu energie, což je v souladu s rostoucím zaměřením průmyslu na udržitelnost. Díky bezproblémové integraci pokročilých technologií, jako je počítačem podporované navrhování (CAD), správa životního cyklu výrobku (PLM) a výrobní informační systém (MES), umožňuje CAM výrobcům zefektivnit jejich operace, pomáhá zefektivnit pracovní postupy a zlepšit spolupráci mezi odděleními. To jim umožňuje rychleji uvádět produkty na trh při zachování nejvyšších standardů kvality.

Výběr nejlepšího řešení počítačem podporované výroby

Nalezení správného řešení počítačem podporované výroby může být náročné vzhledem k rozmanité škále aplikací, které musí podporovat. Pokud vám chcete pomoct s orientací v tomto rozhodnutí, zvažte následující klíčové faktory:

Kompatibilita CAD-CAM: Vyhodnoťte schopnost softwaru bezproblémově importovat soubory CAD bez ztráty dat pomocí překladačů dat a propojit celý proces návrhu a výroby prostřednictvím jediné platformy. To umožňuje rychlý a snadný import souborů přímou komunikací modelů a sestav z komponenty CAD.

Automatizace programování: Hledejte CAM software, který nabízí plně automatizované rozpoznávání prvků CNC, který zefektivňuje programovací úlohy a omezuje ruční programování.

Snadnost použití: Rozhodněte se pro CAM software, který upřednostňuje uživatelskou přívětivost při obráběcích operacích. Hledejte funkce, které usnadňují snadné nastavení úlohy, rychlé obráběcí operace a rychlé generování drah nástrojů. Uživatelsky přívětivé rozhraní zvyšuje efektivitu a zkracuje křivku učení pro operátory.

Další informace

Následné zpracování a simulace NX CAM

Vytvářejte ověřené programy připravené k výrobě pro své CNC obráběcí stroje pomocí následného zpracování drah nástrojů v cloudu a integrované simulaci obrábění.

Zdroje - NX Konstrukce nástrojů a upínacích přípravků

Navrhujte nástroje a upínky pomocí pokročilé automatizace a simulace procesů.

Solid Edge CAM Pro

Řešení Solid Edge pro počítačem podporovanou výrobu (CAM) pomáhají výrobcům vytvářet produkty světové úrovně s využitím široké škály výrobních procesů.