K zobrazení této stránky v češtině byl použit automatický překlad. Chcete ji raději zobrazit v angličtině?
Byl tento překlad užitečný?
  1. Home

Software pro počítačem podporované navrhování

Počítačem podporované navrhování (CAD) nebo 3D CAD software se používá k vytváření, analýze nebo změně dvou nebo trojrozměrných návrhů a modelů v digitálním prostředí spíše než k použití metod ručního kreslení. Architekti, inženýři, komerční a průmysloví designéři a umělci často používají CAD.

Co je CAD?

Počítačem podporované navrhování (CAD) je použití počítačových programů k vytváření, úpravám, analýze a dokumentaci dvourozměrných nebo trojrozměrných (2D nebo 3D) grafických znázornění fyzických objektů jako alternativy k ručním návrhům a prototypům produktů. CAD je široce používán v počítačové animaci a mediálních speciálních efektech, stejně jako v produktovém a průmyslovém designu.

Co je NX CAD?

NX CAD je řešení pro návrh strojírenských výrobků vyvinuté společností Siemens, které pomáhá společnostem zvyšovat efektivitu a kvalitu návrhu výrobků. Umožňuje nejkomplexnější digitální dvojče produktu díky bezproblémovému propojení týmů, procesů, systémů a dat zapojených do návrhu produktu.

Jedná se o první velký systém pro počítačem podporované navrhování ve strojírenství (MCAD) s certifikací jako otevřený systém, který poskytuje snadnou integraci a prokazatelně pomáhá zákazníkům vyvíjet jejich data bez narušení. Jedná se o jediné CAD řešení, které podporuje licencování tokenů, což je vysoce flexibilní přístup k poskytování doplňkových řešení. Nyní je k dispozici v cloudu jako služba (NX X) a může vám pomoci snadněji, rychleji a ve velkém měřítku urychlit digitální transformaci.

Co je Solid Edge CAD?

Solid Edge CAD je technologie společnosti Siemens, kterou inženýři, vývojáři produktů a konstruktéři používají k vytváření funkčních virtuálních prototypů trojrozměrných objektů. Se Solid Edge mohou konstruktéři dynamicky vytvářet a upravovat každý detail výrobku, dílu nebo sestavy. 3D CAD software usnadňuje a automatizuje další aspekty produktového inženýrství, jako je simulační testování, kreslení a kreslení, výroba, správa dat, počítačem generované animace a další. Tyto trojrozměrné modely lze použít v simulačních studiích k předpovídání toho, jak bude objekt reagovat na stres a faktory prostředí, lze je vykreslit a vytvořit fotorealistické obrázky pro použití v prodejních a marketingových materiálech a/nebo je lze odeslat do výroby k výrobě (nebo v případě aditivní výroby lze soubor CAD odeslat přímo do 3D tiskárny).

Modelování v CAD

Tradičně existují dva hlavní přístupy k vytváření a úpravám geometrie ve 3D CAD: modelování založené na historii (známé také jako uspořádané nebo založené na prvcích) nebo přímé modelování. V modelování založeném na historii řídí struktura a pořadí prvků to, jak modely reagují na změny nebo úpravy. To vytváří předvídatelné výsledky úprav podkladových náčrtů prvků pomocí přesných změn rozměrů. Přímé modelování neuchovává historii prvků ani nezaznamenává, jak je model sestaven. Neexistují žádné náčrty, které by řídily prvky, z nichž se součást skládá. Úpravy se provádějí jednoduchým výběrem toho, co chcete změnit, a změnou toho.

Související produkty: NX CAD

sewing-machine-dt-promo-640x480

Pochopte výhody

CAD se používá v celém inženýrském procesu, od koncepčního návrhu a rozvržení produktu přes analýzu sestavy až po definici výrobní metody.

Modelování

Výkonné a všestranné nástroje pro 2D a 3D CAD modelování v CAD softwaru, od návrhu sestavy až po návrh volného tvaru, vám umožňují volně používat jakýkoli přístup, který vyhovuje vaší konstrukční výzvě. Vytváření detailních 3D modelů a 2D výkresů

Testování

Umožňuje konstruktérům interaktivně testovat varianty návrhu s minimem fyzických prototypů Zajištěním přesnosti návrhu předem mohou organizace minimalizovat chyby a přepracování během fází výroby, montáže a testování.

Úspora nákladů

CAD umožňuje konstruktérům vytvářet detailní virtuální modely výrobků ještě před tím, než jsou postaveny fyzické prototypy. Organizace mohou identifikovat a napravit nedostatky v návrhu již v rané fázi vývoje, čímž se sníží potřeba nákladných fyzických prototypů.

Rychlejší uvedení výrobků na trh

CAD usnadňuje rychlejší vývoj výrobků tím, že zefektivňuje proces návrhu. Pomocí CAD mohou konstruktéři rychle iterovat návrhy, testovat varianty návrhu a efektivně provádět revize. To se promítá do kratší doby uvedení na trh.

Spolupráce

CAD usnadňuje spolupráci mezi multidisciplinárními týmy tím, že poskytuje centralizovanou platformu pro sdílení návrhových dat, dokumentů a zpětné vazby, zlepšuje komunikaci a koordinaci mezi konstruktéry a zúčastněnými stranami.

Funkce CAD softwaru

Je široce používán kvůli mnoha výhodám oproti ručnímu kreslení. CAD software je rychlejší, vytváří přesné návrhy, snadno se integruje s digitálními pracovními postupy a umožňuje uživatelům shromáždit prohledávatelnou a široce přístupnou knihovnu návrhů a znalostí o designu.

CAD kreslení a dokumentace

2D návrh, rozvržení, kreslení, anotace a dokumentace jsou základními funkcemi každého CAD softwaru. Automatické vytváření výkresových pohledů z 3D modelů součástí a sestav a pomoc při zarovnání a změně měřítka výkresových pohledů dále zlepšuje použití softwaru v procesu návrhu. používat CAD software k vytváření podrobných 3D modelů a 2D výkresů.

Validace CAD návrhu

CAD software pomáhá rychle syntetizovat informace, kontrolovat shodu návrhů s požadavky a činit informovaná rozhodnutí.

Interoperabilita návrhu

Pokud jde o integrovanou elektroniku, je důležité, aby konstruktéři obou systémů spolupracovali v průběhu celého procesu vývoje počítačem podporovaného návrhu. CAD software propojuje zúčastněné strany, aby zajistil soulad mezi jednotlivými systémy před dokončením návrhu.

CAD může být také označován jako CADD, neboli počítačem podporované navrhování a kreslení. CAD/CAM (počítačem podporovaná výroba) označuje použití CAD se softwarem, který dodává data do výrobních procesů na základě

CAD se používá v celém inženýrském procesu, od koncepčního návrhu a rozvržení produktu přes analýzu sestavy až po definici výrobní metody. CAD Umožněte konstruktérům interaktivně testovat varianty návrhu s minimem fyzických prototypů a dosáhnout:

  • Nižší náklady na vývoj produktů
  • Vyšší rychlost
  • Zvýšená produktivita
  • Zajištění kvality
  • Zkrácení doby uvedení na trh

Zahájení bezplatné zkušební verze

NX X software trial

NX X CAD byl vyvinut pro konstruktéry všech úrovní zkušeností a poskytuje bezkonkurenční výkon. Využijte všechny výkonné vlastnosti a funkce NX s výhodami cloudu, a to i bez připojení k internetu.

NX CAD CAM student edition

CAD studentský software využívá plnohodnotnou 3D CAD technologii a zpřístupňuje ji zdarma pro studenty technických oborů. Software je stejný jako ten, který používají profesionálové, ale s některými klíčovými rozdíly.

Další informace

Zavádějte podle vlastních představ

Možnosti zavedení přizpůsobené na míru týmům všech velikostí zahrnují lokální virtualizované prostředí nebo streamovanou službu od poskytovatele veřejného cloudu.

Využijte školení

Začněte používat platformu Siemens Xcelerator Academy. Osvojte si řešení NX CAD a staňte se předním odborníkem na návrh strojírenských výrobků.

Připojte se ke komunitě

Spojte se s kolegy konstruktéry, učte se nové postupy, sdílejte nápady a neustále rozšiřujte své odborné znalosti v oblasti návrhu strojírenských výrobků.