K zobrazení této stránky v češtině byl použit automatický překlad. Chcete ji raději zobrazit v angličtině?
Byl tento překlad užitečný?
  1. Home

Systémy Camstar

Výrobní informační systémy Camstar plně definují spustitelný výrobní proces, řídí automatické vymáhání, poskytují data vlastního auditu a poskytují globální přehled.

Co je Camstar Systems?

Společnost Camstar Systems, která je nyní součástí Siemens Opcenter, poskytuje pilíř systému MES (Manufacturing Execution System) kompletního řešení pro řízení výrobních operací (MOM). Tři softwarové sady Camstar MES přizpůsobují provádění výroby zdravotnickým přístrojům a diagnostice (MD&D), polovodičovému a elektronickému průmyslu.

Systémy Camstar pro řízení výroby zajišťují kontrolu výroby systematickým a proaktivním prosazováním kvality a efektivity v celém výrobním procesu. Software Camstar MES dokáže propojit více závodů nebo pracovišť v celém dodavatelském řetězci, zviditelnit živé informace o výrobě a umožnit optimalizaci výrobních procesů v celém podniku. Software Camstar MES se snadno integruje se zařízeními, řídicími jednotkami a podnikovými obchodními aplikacemi.

Společnost Camstar Systems, která si získala pověst robustního, intuitivního a snadno použitelného systému, podporuje vysoce komplexní procesní pracovní postupy, velkoobjemový automatizovaný sběr dat, hromadné přizpůsobení a náročné požadavky na sledovatelnost výroby.

Související produkty: Opcenter Execution

camstar-mes-sb-640x360

Pochopte výhody

Systémy Camstar poskytují výrobcům možnosti, které umožňují rychlé změny, štíhlou výrobu, konzistentní kvalitu výstupu, rychlé zavádění nových produktů (NPI) a vyšší ziskové marže.

Eliminace činností bez přidané hodnoty

Usnadnit eliminaci činností bez přidané hodnoty ve výrobních operacích, zvýšit efektivitu a snížit náklady zefektivněním procesů a prosazováním osvědčených postupů.

Stopová analýza

Rychle identifikujte, diagnostikujte hlavní příčiny a efektivně řešte problémy v celém výrobním procesu, což přispívá ke zlepšení kontroly kvality a provozní spolehlivosti.

Kvalita produktu

Zlepšete kvalitu produktů pomocí robustních funkcí pro kontrolu kvality, zajistěte konzistentní výstup a dodržování specifikací, což vede k lepší celkové dokonalosti produktu.

Viditelnost dodavatelského řetězce

Získejte kontrolu a viditelnost v reálném čase v celém výrobním dodavatelském řetězci, usnadněte informované rozhodování a optimalizujte výrobní procesy pro zvýšení efektivity a schopnosti reagovat.

Nižší náklady

Prosazujte efektivní výrobní procesy, minimalizujte vady a zefektivněte řízení kvality, což v konečném důsledku snižuje náklady spojené s přepracováním nebo problémy se zárukou.

Vylepšená analytika

Získejte komplexní data a přehledy, které vám umožní přijímat operativní a strategická rozhodnutí založená na faktech, která přispívají ke zvýšení efektivity, produktivity a celkové výkonnosti podniku.

Funkce Camstar MES

Řešení Camstar MES jsou navržena pro globální použití a umožňují komplexní viditelnost pro řízení kritických operací v reálném čase. Systémová řešení společnosti Camstar pro výrobní řízení nabízejí:

Škálovatelnost – Systémy Camstar mohou přidávat větší kapacitu, včetně většího počtu uživatelů, více zařízení a transakcí, jak rostou potřeby výrobce.

Rozšiřitelnost — Systémy Camstar také přidávají funkce, a to jak ve formě dalších modulů, tak prostřednictvím "rozšiřitelnosti bez kódu", která umožňuje uživatelům Camstar, kteří nejsou IT uživateli, vytvářet aplikace přizpůsobené jejich specifickým potřebám.

Připravenost k integraci – systémy Camstar mohou fungovat jako samostatná digitální bodová řešení nebo mohou být integrovány do propojeného ekosystému výrobních IT funkcí, včetně systémů MOM, QMS, ERP a PLM.

Výrobní informační systémy Camstar podporují rychlá a informovaná rozhodnutí v rychle se měnících provozních prostředích. Funkce softwaru Camstar MES zahrnují:

  • Monitorování a synchronizace výrobních činností napříč více výrobními linkami, výrobními závody a dodavatelskými sítěmi
  • Sledování podrobností o produktech a objednávkách na dílně
  • Sběr transakcí pro reporting do finančních a plánovacích systémů
  • Bezpapírová výroba včetně elektronické expedice objednávek a výrobních instrukcí do dílny
  • Flexibilní modelování a změna složitých procesů s okamžitým vymáháním
  • Kontroly kvality v reálném čase
  • Sledování výnosů
  • Vynucování specifikací a obchodních pravidel
  • Sledovatelnost šarže, šarže, zařízení nebo jednotky skutečného stavu
  • Zpětná vazba v reálném čase pro rychlou identifikaci a řešení výrobních problémů

Systémy Camstar MES se přizpůsobují specifickým požadavkům různých průmyslových procesů a vytvářejí bohatý ekosystém funkcí specifických pro dané odvětví. Klíčová průmyslová odvětví jsou obsluhována třemi apartmány Camstar:

Camstar Medical Device Suite

(viz Opcenter Execution Medical Device and Diagnostics)

Řešení Camstar Systems zahrnují MES navržený speciálně pro průmysl zdravotnických prostředků a diagnostiky, včetně diskrétní, dávkové a kombinované výroby zařízení. Camstar Medical Device Suite digitalizuje výrobní operace MD&D a prosazuje vysoce efektivní výrobní procesy v souladu s předpisy, které urychlují dodávky inovativních produktů na nejvyšší úrovni kvality. Camstar Medical Device Suite nabízí funkce MES pro bezpapírovou výrobu a procesy kontroly chyb, stejně jako bezpapírovou sledovatelnost prostřednictvím elektronických záznamů o historii zařízení (eDHR) a elektronických záznamů šarží (eBR).

Camstar Medical Device Suite je základem pro špičkové globální výrobce a inovátory produktů, kteří chtějí umožnit rychlé změny, štíhlou výrobu, konzistentní kvalitu výstupu, rychlé zavádění nových produktů (NPI) a vyšší ziskové marže.

Camstar Medical Suite lze použít k dokončení technologické infrastruktury pro výrobu zdravotnických prostředků a diagnostiky prostřednictvím integrace dílny s plánováním podnikových zdrojů (ERP), řízením životního cyklu produktu (PLM), řízením dodavatelského řetězce (SCM) a řízením vztahů se zákazníky (CRM). Camstar Medical Device Suite

  • Vytváří bezpapírové výrobní prostředí napříč dávkovými a diskrétními operacemi
  • Poskytuje eDHR a eBR s vlastním auditem
  • Eliminuje činnosti bez přidané hodnoty
  • Prosazuje správnou výrobní praxi a dodržování předpisů
  • Odolnost proti chybám ve výrobních procesech
  • Zrychluje a řídí konfiguraci a řízení změn

Camstar Semiconductor Suite

(viz Opcenter Execution Semiconductor)

Camstar Semiconductor Suite pro výrobu polovodičů je komplexní MES, který umožňuje výrobcům waferů, montážním a testovacím továrnám splnit požadavky na sledovatelnost, řídit výrobu a integrovat dílnu do jejich ERP systému a rozšířeného podniku. Camstar Semiconductor Suite je konfigurovatelná, škálovatelná a modulární platforma pro výrobu polovodičů.

Camstar Semiconductor Suite představuje technologický přístup, který představuje velké příležitosti pro výrobce polovodičů a pomáhá jim dosáhnout vysoké úrovně inovací, výtěžnosti a zároveň zlepšení procesů. Camstar Semiconductor Suite účinně nahrazuje starší a izolované výrobní systémy, které již nedokážou držet krok s náročnými a neustále se měnícími požadavky výroby polovodičů.

Camstar Semiconductor Suite umožňuje výrobcům polovodičů:

  • Nahraďte základní sledování rozpracované výroby staršího MES funkcemi, jako je dispečink, statistické řízení procesů (SPC), správa neshod, řízení údržby, řídicí panely, bezpapírová výroba a další.
  • Nasaďte jeden konfigurovatelný podnikový MES napříč globálními front-endovými a back-endovými operacemi výrobce, včetně výroby, sond, montáže, testování a subdodavatelské práce. Standardizace umožňuje konzistenci v globálním reportingu a zjednodušení aplikační podpory.
  • Nahraďte starší systémy moderním a robustním MES, který je dostatečně výkonný, aby zvládl velké objemy transakcí, a je dostatečně flexibilní, aby vyhovoval specifickým potřebám každého pracoviště.

Camstar Electronics Suite

(viz Opcenter Execution Electronics)

Camstar Electronics Suite je plně digitální výrobní řešení pro elektronický průmysl. Lze jej rozšířit v celém hodnotovém řetězci elektroniky, včetně desek plošných spojů, mechanické montáže a výrobních operací výroby krabic. Camstar Electronics Suite podporuje tyto operace přímým připojením ke strojům a výrobním linkám. Zahrnuje jedinečné a nejlepší funkce MOM ve své třídě od společností Siemens Digital Industries Software a Valor Software: provádění výroby, řízení kvality, řízení materiálů, plánování a rozvrhování a výrobní inteligence.

Camstar Electronics Suite je navržen tak, aby pomohl výrobcům elektroniky se zrychlujícími se požadavky trhu na časté úpravy designu, krátké životní cykly produktů a zvýšenou složitost výroby a produktů. Camstar Electronics Suite umožňuje výrobcům desek plošných spojů a krabic zlepšit řízení výroby, dosáhnout požadované sledovatelnosti a integrovat výrobu do systémů PLM a ERP. Výsledky implementace Camstar Electronics Suite zahrnují současné dosažení vyšší kvality a snížení provozních nákladů.

Camstar Electronics Suite umožňuje výrobcům elektroniky měnit a překonfigurovat výrobní a kvalitativní procesy rychlostí potřebnou ke splnění zvýšené poptávky zákazníků a požadavků na kvalitu, bez ohledu na složitost produktu a umístění závodu. Pomocí sady Camstar Electronics Suite mohou výrobci standardizovat, definovat a prosazovat výrobní a kvalitativní procesy globálně na více místech, aby vyráběli produkty nejvyšší kvality a zároveň snižovali náklady.