K zobrazení této stránky v češtině byl použit automatický překlad. Chcete ji raději zobrazit v angličtině?
Byl tento překlad užitečný?
  1. Home

Tryskání pojiva

Společnosti v celém odvětví používají tryskání pojiva k výrobě rychlých, levných a plnobarevných dílů pro designové studie, vzdělávání a prototypování.

Co je tryskání pojiva?

Binder jetting je kategorie technik aditivní výroby (AM), které využívají tiskové hlavy ve stylu inkoustového tisku k selektivnímu nanášení tekutého pojiva na práškový materiál za účelem vytvoření pevných 3D objektů. Vzhledem k tomu, že molekuly prášku jsou spojeny dohromady adhezivní chemickou reakcí namísto tavení nebo slinování z aplikované tepelné energie, techniky tryskání pojiva se liší od technik fúze práškového lože .

Inkoustový tisk je běžně známý jako typ 2D tisku, který obnovuje obraz vystřelováním kapiček inkoustu na papír. Proces tryskání pojiva funguje podobně, ale místo inkoustu se používá tekuté lepidlo a místo papíru práškový substrát. Nejprve se na stavební platformu naplocho rozprostře tenká vrstva prášku. Podle pokynů dodaných souborem CAD se tisková hlava pohybuje tam a zpět po platformě a selektivně nanáší kapky spojovacího materiálu na vytvrzené oblasti prášku. Stavební platforma poté změní výšku, na dokončenou část se nanese další vrstva prášku a proces se opakuje vrstvu po vrstvě, dokud není objekt zcela vytištěn.

Binder jetting je všestranný aditivní výrobní proces, který je kompatibilní s širokou škálou lepidel a práškových materiálů. Přidáním barviv do lepidla a použitím dalších tiskových hlav je tryskání pojiva jednou z mála technik aditivní výroby, která dokáže tisknout vícebarevné předměty, takže je ideální pro estetické aplikace, jako jsou architektonické makety nebo dekorativní modely. Výsledné díly však mají malou hustotu a bývají strukturálně slabé – proto se tryskání pojivem obvykle nedoporučuje pro vytváření dílů, které musí nést zatížení nebo zvládnout mechanické namáhání. Tryskání pojiva je samo o sobě rychlý a levný proces. V závislosti na aplikaci však může následné zpracování tištěných dílů prodloužit celkový proces o značný čas a náklady.

Související produkty: Pevná rovina NX AM | Víceosé technologie NX AM | Nástroj NX AM Build Optimizer

Siemens Stratasys BinderJetted ModelCar

Pochopte výhody tryskání pojiva

Reprodukce dílů v plných barvách

Přidejte matrice do pojiva používaného při tryskání pojiva a váš díl může být vytištěn v plných barvách pro přesnou reprodukci.

Rychlá výroba dílů

Urychlete výrobu prototypů pomocí Binder Jetting díky jeho vysoké provozní rychlosti.

Snížení nákladů na prototypování

Zmírněte tlak na náklady na prototypování pomocí levných materiálů Binder Jetting.

Související zdroje informací

Software pro aditivní výrobu

Tento blog se zaměří na tuto vzrušující novou technologii a roli, kterou hraje společnost Siemens při pomoci našim zákazníkům využít příležitosti, které aditivum přináší.

Komunita

Zapojte se do konverzace a získejte odpovědi na své otázky od odborníků na aditivní výrobu.