K zobrazení této stránky v češtině byl použit automatický překlad. Chcete ji raději zobrazit v angličtině?
Byl tento překlad užitečný?

Pokročilé plánování a rozvrhování

Advanced Planning and Scheduling (APS) je digitální řešení, které pomáhá výrobcům řídit plánování výroby a plánování výroby.

Co je pokročilé plánování a rozvrhování?

Software pro pokročilé plánování a rozvrhování využívá pokročilé algoritmy k vyvážení poptávky a kapacity a generování dosažitelných výrobních plánů, což vede ke kratším dodacím lhůtám pro splnění požadavků zákazníků a snadnějším a rychlejším reakcím na neočekávané změny ve výrobě.

Dvě základní složky pokročilého plánování a rozvrhování – strategické plánování výroby a podrobné plánování výroby – pomáhají výrobcům předvídat potřeby výrobních zdrojů, organizovat efektivní využití materiálu, lidí a strojů a poskytovat cenné služby zákazníkům a vyšší ziskovost. Pokročilé plánování a rozvrhování lze použít pro dlouhodobé strategické plánování pokrývající měsíce a roky, střednědobé taktické plánování s horizontem plánování na několik týdnů a podrobné sekvencování a rozvrhování.

Pokročilý plánovací a rozvrhovací software lze použít jako samostatný systém pro řízení plánování výroby a rozvrhování výroby. Může být také integrován s Enterprise Resource Planning (ERP), Manufacturing Execution System (MES) a dalšími softwarovými řešeními.

Související produkty: Řešení Opcenter pro pokročilé plánování a rozvrhování

Man looks at a computer screen.

Pochopte výhody

Pokročilé plánování a rozvrhování zlepšuje synchronizaci výrobních procesů a poskytuje lepší přehled pro zvýšení využití a včasné dodávky při současném snížení úrovně zásob a plýtvání.

Naprostá transparentnost a kontrola

Přehled o výrobních operacích v reálném čase a usnadnění informovaného rozhodování pro optimální využití zdrojů.

Rychlejší reakce na změny

Dynamické přizpůsobování výrobních plánů v reálném čase na základě měnící se poptávky, dostupnosti zdrojů a dalších omezení, zajišťující přizpůsobivost a agilitu výrobních operací.

Zkvalitnění zákaznických služeb

Plňte požadavky zákazníků efektivněji díky optimalizovanému plánování výroby, kratším dodacím lhůtám a lepší přesnosti plnění objednávek, což v konečném důsledku vede ke zvýšení spokojenosti a loajality.

Pokročilé funkce plánování a rozvrhování

Funkce pokročilého plánování bere v úvahu prognózy a dlouhodobé objednávky, podporuje rozhodování o proveditelnosti a ovlivňuje obecné směřování výrobních operací. Jednoduše řečeno, pokročilé plánování a rozvrhování podporuje rozhodnutí týkající se rozšiřování pracovní síly, kapacity zdrojů a továren. Pomáhá výrobcům určit, co a kolik vyrobit, kde a kdy to vyrobit a jaké zdroje přesně jsou potřeba. Plánování výroby může být prováděno v režimu konečné nebo nekonečné kapacity a plánovací časová období mohou být dny, týdny, měsíce nebo kombinace všech tří.

Pokročilé funkce plánování berou v úvahu dostupnost zdrojů a další omezení, jako jsou nástroje a materiály, aby byl zajištěn přesný model výrobního prostředí. Pokročilé plánování plánuje objednávky pomocí inteligentních vestavěných pravidel. Pokročilé plánování poskytuje podporu rozhodování pro přesčasy, stanovení priorit objednávek, rozdělení výrobních dávek, vyjednávání o termínu splatnosti a zpracování objednávek.

Pokročilé plánování a rozvrhování dohlíží na řadu aspektů produkčního prostředí, včetně:

  • Vytvoření hlavního výrobního plánu
  • Plánování úrovně kusovníku (BOM)
  • Interaktivní vizualizace výkazů
  • Plánování výroby na zakázku
  • Plánování výroby po sklad
  • Pokročilé modelování vazeb
  • Pokročilá manipulace s materiálem
  • Pokročilá optimalizace harmonogramu
  • Vizualizace montážního procesu
  • Interaktivní prohlížení rozvrhu
  • Plánování s více omezeními na základě objednávek

Začněte s bezplatnou zkušební verzí

Opcenter APS trial

Získejte okamžitý přístup ke všem funkcím řešení Opcenter Scheduling Standard: Zjistěte, jak snadné je okamžitě těžit ze skutečného plánovacího softwaru a jak moc vám může pomoci ve vaší každodenní práci.

Další informace

Infografika

APS: Klíčový prvek digitální transformace

E-kniha

Výzvy a příležitosti při plánování správy dodavatelského řetězce