Skip to Main Content
případová studie

Globální výrobce vozidel využívá k tvorbě digitálního vlákna napříč celým životním cyklem výrobku software Capital

Řešení společnosti Mentor umožňují společnosti Navistar zlepšit tvorbu dokumentace pro zákaznický servis a zjednodušit tak technikům řešení problémů...

Global vehicle manufacturer uses Capital software to develop a digital thread across the entire product lifecycle

Navistar is a leading manufacturer of commercial trucks, buses, defense vehicles and engines.

Navistar je vedoucím výrobcem komerčních nákladních vozidel, autobusů, vojenských vozidel a motorů.

https://www.navistar.com
Sídlo:
Lisle, Illinois, United States
Produkty:
Capital Publisher, Smart Client
Odvětví průmyslu:
Automobilový průmysl a doprava

Sdílení

S prvním vydáním integrovaných schémat podporujících naši novou platformu zvedáku (LT) jsem začali potenciál této technologie využívat.
Scott Sine, Projektový manažer Smart Client
Navistar

Hledání nových řešení pro zlepšení procesů

Navistar je vedoucí společností v odvětví komerčních vozidel, která vyrábí specializované těžké nákladní vozy, autobusy a vojenská vozidla. S rostoucí složitostí elektrických a elektronických systémů vozidla je stále těžší rychle identifikovat a diagnostikovat chyby. Přesná a snadno použitelná dokumentace nejen šetří čas technikům, ale také zkracuje dobu opravy a zlepšuje tak pověst značky.

Servisní oddělení společnosti Navistar pochopilo, že se vývoj posouvá k novým metodám vývoje elektrických dat a že tyto změny ovlivní servisní dokumentaci. Kvůli tomuto posunu tato servisní společnost hledala nová řešení. Proces, který využívali, byl kvůli opakovanému ručnímu zadávání a překreslování výkresů kabelových svazků náchylný na chyby, díky čemuž byla servisní dokumentace nepoužitelná.

Ve starém systémů byl návrh zaměřen na kabelové svazky, ale bylo třeba, aby servisní informace byly zaměřeny na systémy. To znamenalo, že bylo třeba odvodit systémy ze sady kabelových svazků, díky čemuž často chyběl klíčový obsah a konektivita. Další podnik strávil přípravou a čištěním schémat pro prodejce v průměru přes sedm měsíců a případné aktualizace návrhu by mohly zabrat dalších šest měsíců. Společnost Navistar věděla, že tento postup je neudržitelný, protože většinu vytvořených balíčků nemohli technici použít kvůli tomu, že byly nepřesné nebo neúplné.

Seeking new solutions to update processes

Velký krok kupředu

U ostatních procesů již společnost Navistar s úspěchem využila řešení od společnosti Mentor, která je součástí společnosti Siemens. Ve společnosti Navistar byli fnkcemi nástroje Capital® od společnosti Mentor tak ohromeni, že se pro tento problém rozhodli využít software Capital Publisher™ a Smart Client.

„Vždy se snažíme zákazníkům dodávat lepší služby,“ říká Dominic Venice, informační manažer ve společnosti Navistar. „Komerční vozidla jsou cennými zdroji, takže jejich maximální využití je velmi důležité. Zavedením technologie společnosti Mentor do naší sítě prodejců jsme udělali v rámci servisních služeb pro zákazníky obrovský krok kupředu.“

Venice dodal, že síť prodejců společnosti Navistar již výhody tohoto pokročilého zpracování schémat využívá.

Navistar využívá software Capital Publisher nejen k automatizaci tvorby technické dokumentace, ale také k tvorbě silně interaktivního prostředí umožňujícího servisním technikům rychle diagnostikovat problémy. Díky plné integraci s diagnostickými systémy lze software Capital Publisher využít k zobrazení a snadnému propojení různých zdrojů, například schémat kabeláže, pohledů na konektory, umístění komponent a pohledů na kabeláž nákladního vozu. Technici tak mohou procházet inteligentní elektrická schémata generovaná dynamicky pro konkrétní konfigurace vozidel. Tyto interaktivní datové balíčky lze zobrazovat na webové stránce nebo offline na přenosných zařízeních, například tabletech, takže jsou vhodné pro komerční i vojenské využití.

Používání softwaru Capital Publisher zjednodušuje implementaci

V rámci implementace byly vyvinuty dva procesy – jeden pro aktuální návrhy a další pro budoucí. Konstrukční tým a tým technických publikací se musí naučit nové postupy, jak propojovat obvody s aktuálním návrhem kabeláže a jak zavést generativní postup u budoucích návrhů. Před tvorbou servisní dokumentace bylo naprosto zásadní pochopit zdrojový obsah, logisticky ej uspořádat a publikovat správná schémata.

Oba týmy spolupracovaly na propojování schémat s kódy prvků a na návrhu jednotného stylu schémat. Následně společně vytvořily strukturu složek podle kódů prvků, která servisním technikům umožňuje identifikovat systémy ve vozidle a intuitivně se dostat ke správným datům. Protože struktura pojmenování byla důležitá, využila společnost Navistar software Capital Publisher ke zjednodušení náhrady terminologie, kdy místo inženýrských pojmů začala využívat obchodní pojmy, například modul, servis a komponenta.

„Společnost Navistar vyrábí upravené nákladní vozy vyhovující požadavkům zákazníků,“ říká Scott Sine, projektový manažer části Smart Client ve společnosti Navistar. „Plně integrovaná tvorba schémat od společnosti Mentor umožňuje našim prodejcům rychle pochopit složité elektrické systémy při úpravách nákladních automobilů. S prvním vydáním integrovaných schémat podporujících naši novou platformu zvedáku (LT) jsem začali potenciál této technologie využívat.“

Using Capital Publisher streamlines implementation

Transformace dokumentace a procesů hledání chyb

Společnost Navistar zaznamenala po implementaci nového procesu dramatické výsledky. Byl zrušen celý dodavatelský řetězec a klíčová konkurenční přidaná hodnota se navrátila zpět do firmy. Tvorba servisní dokumentace se zkrátila z původních šesti měsíců na několik dní. Kromě toho lze změny a aktualizace zapracovat a publikovat během několika minut a stačí k tomu jedna osoba na rozdíl od předchozího stavu, kdy bylo třeba celé IT oddělení. Dodávané balíčky byly také úplnější, obsahovaly lépe uspořádaná data, umožňovaly snadnou navigaci a bylo možné je propojit se schematickými vazbami a pohledy umístění komponent. Vzhledem k tomu, že existují desítky milionů možných konfigurací a technik musí rychle pochopit, jaký servisní zásah se provádí, jsou tyto vlastnosti naprosto klíčové.

Například při diagnostice problémů s mlhovkami bylo ve starém postupu nutné projít 13 stran, což trvalo přes dvě hodiny. V rámci nového postupu technik pouze klikne na daný prvek a ihned může ze schématu přistupovat ke všem souvisejícím informacím.

To platí také u pohledů na konektory, pohledů obsahujících umístění, propojení s diagnostickými postupy a propojení s katalogem součástí. To může při správě vozidla ušetřit významné množství času a úsilí a umožnit diagnostikovat problém během minut místo hodin.

Díky softwaru Capital od společnosti Mentor se společnosti Navistar podařilo transformovat tvorbu servisní dokumentace a zjednodušit technikům řešení problémů.

Plně integrovaná tvorba schémat od společnosti Mentor umožňuje našim prodejcům rychle pochopit složité elektrické systémy při úpravách nákladních automobilů.
Scott Sine, Projektový manažer Smart Client
Navistar