Skip to Main Content
případová studie

Výrobce zdravotnických zařízení využívá sadu Camstar Medical Device Suite k realizaci náročných obchodních procesů a rozvoji podniku

Řešení společnosti Siemens PLM Software urychluje zavádění nových výrobků společnosti MSEI...

Medical device manufacturer uses Camstar Medical Device Suite to enable agile business processes and continuous growth

Micro Systems Engineering

Společnost Micro Systems Engineering, Inc. (MSEI) se specializuje na mikroelektroniku ve zdravotnických zařízeních. MSEI nabízí rozsáhlé vývojové a návrhové služby, systémovou integraci a výrobní postupy. MSEI vyrábí vysoce kvalitní a spolehlivé drobné komponenty a moduly s pokročilou automatizací a integrovanými systémy.

http://www.mst.com/msei/
Sídlo:
Lake Oswego , United States
Produkty:
Opcenter

Sdílení

Systém Camster MES překonal naše očekávání a stal se pro nás klíčovým softwarem, který nám pomohl rozšířit výrobu a zavést automatizaci. MES pohání výrobní provoz.
Juergen Lindner, Generální ředitel
Micro Systems Engineering, Inc.

Spolehlivost na prvním místě

Společnost Micro Systems Engineering, Inc. (MSEI) byla založena roku 1979 a zaměřuje se na výrobu elektronických modulů záchranných zařízení Class III. Mezi výrobní postupy MSEI patří sestavování a testování zařízení pro povrchovou montáž (SMD) a sondážní kontrola desek a testování. MSEI je předním dodavatelem komponent společnosti BIOTRONIK, která vyrábí elektrické moduly, vytváří návrhy balení a pokročilé sestavy a testuje desky pro kardiovaskulární a endovaskulární zařízení.

Důležitým závazkem MSEI při výrobě zdravotnických zařízení Class III je jejich absolutní bezchybnost a spolehlivost. Například fotbalového hráče Anthonyho Van Loo během zápasu postihla srdeční příhoda. Jeho implantovatelný defibrilátor BIOTRONIK se v tu chvíli spustil a Van Loo byl na hřišti za několik sekund resuscitován.

„Defibrilátory nejsou vidět, ale pracují 24 hodin 7 dní v týdnu, musí tedy léta spolehlivě fungovat“ říká Juergen Lindner, generální ředitel MSEI. „V odvětví zdravotnických zařízení platí, že výrobky musí být vysoce spolehlivé. To je to, kvůli čemu v noci špatně spíme.“

Vedení MSEI rozhodlo, že společnost se zařadí mezi technologické špičky v oboru. Díky přechodu od keramických čipů a drátů k technologii organických substrátů SMD mohla společnost zavést efektivnější automatizaci výrobních procesů. Poté, co se v MSEI výrazně zdokonalily výrobky a výrobní vybavení, zjistilo se, že v efektivním růstu bránily společnosti tradiční papírové procesy. Proto začali manažeři MSEI pátrat po škálovatelném a flexibilním produktu. Řešením se stala sada Camstar™ Medical Device Suite, systém pro realizaci výroby (MES) navržený speciálně pro oblast zdravotnických zařízení.

Společnost MSEI využívá systém Camstar Medical Device Suite jako základ svých výrobních procesů komponent, které jsou díky tomu plně sledovatelné – od vstupní kontroly přes výrobu a montáž až po testování. Společnost má k dispozici kompletní bezpapírové prostředí pro výrobu, jehož součástí je automatické blokování, směrování a popisování výrobků, a integrované funkce sady Camstar Medical Device Suite, které podporují systémy plánování podnikových zdrojů (ERP) a dodavatelských řetězců, podnikovou inteligenci a tovární automatizaci.

„Systém Camster MES překonal naše očekávání a stal se pro nás klíčovým nástrojem, který nám pomohl rozšířit výrobu a automatizaci“ říká Lindner. „MES pohání výrobní provoz.“

Počáteční implementace sady Camstar Medical Device Suite ve společnosti MSEI obsahovala vše, od předpřípravy až po expedici: Obousměrná integrace systému SAP® se sadou Camstar Medical Device Suite, bezpapírové elektronické záznamy historie zařízení (eDHR), hlavní záznamy zařízení (DMR), integrovaná bezpapírová správa neshod (NCM), konfigurovatelná blokování, integrace dávkové správy SAP a mobilní podniková inteligence. Společnost MSEI může například nestandardní výrobek přesunou do izolace pro výrobky nesplňující požadavky.

Společnost MSEI si poté systém pro realizaci výroby přizpůsobila svému nástroji pro automatické testování a druhé výrobní lince. MSEI momentálně provádí upgrade platformy a zavádí software Camstar Interoperability. Camstar Interoperability je důležitá součást platformy Camstar Enterprise, která společnostem usnadňuje distribuci výrobních procesů napříč více pracovišti a propojuje je s dalšími podnikovými procesy, čímž zvyšuje celkovou výkonnost podnikových aplikací.

Prioritizing reliability

Dokonalá integrace

Klíčovým požadavkem společnosti MSEI je úzká integrace mezi systémy MES (Camstar Medical Device Suite) a ERP (SAP®). Systém SAP se momentálně využívá ke správě rozpisek materiálu (BOM), k plánování toků materiálů i dokumentace a k odesílání nezbytných dat do sady Camstar Medical Device Suite. Sada Camstar Medical Device Suite nabízí podrobnou viditelnost a sledovatelnost komponent v reálném čase v celém výrobním procesu, po jehož dokončení se informace odešlou zpět do systému ERP. MSEI následně odešle podrobné informace zákazníkům.

Společnost implementovala do svých výrobních procesů konfigurovatelná blokování. Díky tomu MSEI dosahuje vynikající úrovně flexibility. Díky opakovaně použitelným funkcím mohou společnosti aplikaci konfigurovat dle libosti, provádět kvalitativní a procedurální kontroly a dokončovat předdefinované úlohy během provozu za jakýchkoliv podmínek. MSEI tak pomocí sady Camstar Medical Device Suite může provádět změny a úpravy již během modelování. K provedení těchto změn přitom není zapotřebí vytvářet žádný kód.

„Nakonfigurovali jsme náš systém pro realizaci výroby specifickým podmínkám provozu zejména v bodech, kde dochází ke komunikaci se systémem SAP“, vysvětluje Matt Williams, vedoucí analytik v MSEI. „Díky blokování můžeme řídit synchronizaci modelovacích procesů a sledovat veškerá data.“

Tightly coupled integration

Výhody předčily očekávání

Díky sadě Camstar Medical Device Suite mohla společnost MSEI do správy operací integrovat klíčové nástroje podnikové inteligence. Automatický sběr vzorků zahrnuje:

Data transakcí a sledovatelnosti

  • Viditelnost rozpracovaných položek v reálném čase (WIP)

  • Úplná sledovatelnost výrobního cyklu všech jednotek

  • Úplná sledovatelnost každé ze sérií a jednotek výrobků

  • Přibližně 30 000 transakcí denně

Data měření a provozu

  • Klíčová provozní data pocházející ze všech strojů

  • Automatické generování souborů a rozhraní pro MES

  • Databáze MES o velikosti 1,6 TB (za osm let)

Inženýrská data

  • Kolekce dat MES pro inženýrské procesy

  • Robustní systémové řízení a sběr dat, které urychlují procesy inovací a zavádění nových výrobků

25 procent výroby tvoří testovací procesy. Společnost využívá ke správě těchto operací MES, protože obsahuje veškerá data procesů a sledovatelnosti. Společnost MSEI může díky těmto datům činit informovaná rozhodnutí a provádět důkladná ověřování.

Sada Camstar Medical Device Suite je pro společnost MSEI zásadním činitelem pro úspěšnost obchodních procesů a nepřetržitý růst.

„Přibližně polovina zaměstnanců MSEI pracuje ve výrobě“ říká Lindner. „Pokud to srovnáme se situací před 15 lety, máme stejný počet zaměstnanců, ale počet našich výrobků je 4krát vyšší. Naše výrobky se vyvinuly, značně se zvýšila jejich složitost, počet zaměstnanců ovšem zůstal nezměněn. Tyto výsledky mluví samy za sebe.“

Williams dodává: „Zaměřujeme se více na integraci automatizace a výměnu dat.“ „Chceme dosáhnout plně digitálního výrobního prostředí.“

Benefits beyond expectations
Složitost našich výrobků se zvýšila a přesto počet zaměstnanců zůstal nezměněn. Tyto výsledky mluví samy za sebe.
Juergen Lindner, Generální ředitel
Micro Systems Engineering, Inc.